Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„ОЛАФ може да провери и ремонта на "Граф Игнатиев"“, пише на първата страница на вестник "Сега". Колкото повече наближава времето за пускане на трамваите по улицата в ремонт - "Граф Игнатиев" – в началото на ноември, толкова повече изпъкват строителните неуредици около обекта, допълва изданието. Вестникът пише още, че разследване на гражданската организация "Спаси София" показва, че Столична община е направила недопустими промени в проектите за ремонта, когато той вече е бил в ход. От "Спаси София" са подали сигнал по случая до управляващия орган, прокуратурата и ОЛАФ, с надеждата, че общината ще отнесе санкции.

Селското стопанство и туризма са галениците на държавата, пише още "Сега" и допълва, че това са отраслите, които ползват най-много данъчни преференции. Благодарение на държавното рамо през миналата година, фирмите от аграрния сектор са си спестили близо 130 милиона лева, близка до тази цифра са спестили и компаниите в туристическия сектор, сочи анализ на финансовото министерство за данъчните разходи през 2017 г.

„Светът се преобърна, бедните намаляха“, е водещото заглавия на "24 часа". Септември 2018 година е повратна точка в световната история. За пръв път 50% от човечеството вече са в средната класа, а бедните и хората в риск от бедност не са глобално мнозинство. 3,8 милиарда души живеят с над 11 долара на ден. Това съобщава авторитетния американски институт "Брукингс", цитиран от часовия вестник.

„100 лева глоба за пешеходец с джиесем на ухото“, пише на първата си страница "Монитор". 100 лева глоба грозят всички пешеходци, които пресичат и говорят или пишат по телефона. Това предвиждат готвени промени в Закона за движение по пътищата, допълва изданието. Частта, която се отнася към „Пътна полиция“, след разделянето му на три, се очаква да бъде подписана в близките дни, уточнява вестникът.

„КАТ дебне с нови суперкамери в движение“, съобщава "Телеграф". Новите устройства започват да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на "Гражданска отговорност", издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, продължава изданието. 23-те уреда в момента се тестват и до една-две седмици се очаква вече да засичат нарушенията, съобщава за вестника шефът на КАТ комисар Росен Рапчев на семинар за пътна безопасност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!