Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

| обновено на 01.03.19 в 07:14

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов. Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“.


Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем  месеца по-късно програмата се увеличава на 12-часова. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии Facebook и YouTube.


За 10 години Радио ВИДИН спечели много награди, включително и наградата "Сирак Скитник" за радиожурналистика, с която беше отличен Пламен Коцев, редактор в Радио ВИДИН. Но най-голямата награда е, че Радио ВИДИН успя да спечели доверието на аудиторията.


Според данните от представително проучване на независимата международна маркетингова компания Ipsos България Радио ВИДИН е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, Радио ВИДИН се нарежда на девета позиция сред всички радиостанции в страната.


Ръстът на слушателската аудитория на Радио ВИДИН намира своето естествено обяснение във факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.


През десетте години, в които съществува, радиото на Северозапада успя да изгради свой собствен разпознаваем облик и има стабилни позиции в ежедневието на слушателите.


Радио ВИДИН получи поздравителни адреси по случай юбилея от генералния директор на БНР Александър Велев, народните представители Владимир Тошев, Цветан ТопчиевИрена Димова, областния управител на област Видин Албена Георгиева, областния управител на област Монтана Росен Белчев, кмета на община Видин Огнян Ценков, кмета на община Монтана Златко Живков, кмета на община Белоградчик Борис Николов, кмета на община Мездра Генади Събков, кмета на община Оряхово Росен Добрев, кмета на община Брегово Милчо Лалов, кмета на община Ружинци Александър Александров, началника на Държавния архив във Видин Светлана Кръстева, председателя на Административен съд Видин Антония Генадиева, писателя Мартен Калеев, от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева и екипа на медията, от директора на Радио Шумен Ангел Трайков и екипа на медията, от директора на Радио Бургас Кирил Костадинов и екипа на медията, от председателя на Дружество за българо-швейцарско приятелство "Луи Айер" Лом Зоя Апостолова, от директора на Регионална библиотека Враца Силвия Врачовска и екипа на библиотеката, директора на ДПП "Врачански Балкан" Николай Ненчев, директора на Офис НАП Видин Ирена Илиева, секретаря на НЧ "Цвят" Видин Любомир Илиев, директора на ПГТ "Михалаки Георгиев" - Видин Евлогия Манджукова.

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45

Радио ВИДИН на 7 години

Радио ВИДИН навършва седем години. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио започна излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава седем години вече сме близо до хората, както обещахме в началото. А какво ни "обещават" звездите на нас и дали сме избрали точния ден ние, от Радио ВИДИН, за да започнем съществуването си като..

обновено на 01.03.16 в 15:46