Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

Снимка: Радио Видин

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев, а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева, която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати. Изпълнителката и авторът на песента за радио Видин гостуваха в празничното издание на "Посоките на делника" на рождения ни ден:

"Музиката е моето хоби и правейки много от сигналите за радио Видин ми хрумна и тази идея. За 10- ия рожден ден ми се прииска да създам авторска песен за радиото, в което работя вече 10 години. Записът е реализиран в малкото ми домашно студио, а стилът е поп с рок елементи при солото на китарата, което изсвири моя приятел Николай Калчев. Той е уникален соло китарист. Избрах Габи да изпее песента, защото се познаваме добре и тя пее наистина страхотно. Още повече в текста става въпрос за едно младо момиче, което намира верен приятел в лицето на радио Видин и остава докрай такъв с него. Радвам се, че тя прие идеята и изпя песента." - разказа авторът на парчето Пламен Коцев.


"Пея още от дете, а и в рода си имам хора, които са се занимавали с музика- изглежда това се е предало и на мен по някакъв начин. Дядо ми е свирил в рок група, а другата ми баба е от родопския край и е пеела народни песни навремето. Познаваме се с Пламен, покрай рок групата, която репетира в Младежкия дом, понеже той често идва и работи с момчетата. Преди време аз ходех и на уроци по китара при Кирил Василев и всичко това изглежда ми е помогнало да се развивам и с пеенето." - сподели Габриела Ничева.


Тази вечер песента за радио Видин ще бъде представена официално и пред гостите на тържеството, по случай рождения ден на институцията. Цялото интервю с Габриела Ничева и Пламен Коцев, както и песента за радио Видин можете да чуете в звуковите файлове към материала.

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45

Радио ВИДИН на 7 години

Радио ВИДИН навършва седем години. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио започна излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава седем години вече сме близо до хората, както обещахме в началото. А какво ни "обещават" звездите на нас и дали сме избрали точния ден ние, от Радио ВИДИН, за да започнем съществуването си като..

обновено на 01.03.16 в 15:46