Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

 

Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време.

"Българското национално радио е там, където са и европейските обществени медии. Ние се развиваме и правим това, което правят и хората на Запад. Разликата между нас и колегите ни е това, че ние разполагаме с много по-малко средства. Ако ние правим нещо с  10 единици, те го правят със 100 единици, че и повече. Иначе тенденцията е ясна - радиото вече не е само радио, радиото е една крос медия, в която има всичко. Има социални мрежи, има интернет, има видеа, има снимки и всичко това е начина да стигнеш до слушателите и до читателите, вече и до потребителите на съдържанието, което създаваме. Ние, и всяка станция в системата на БНР, го прави самостоятелно. Вие се развивате много добре в това отношение. Вие сте доста иновативни и това ме радва, същото правим и в София на вече по-централно ниво. Знаете, ребрандирахме или дадохме нова физиономия на нашия сайт, опитваме се да вдигнем потреблението му и влизането в сайта и мога да ви кажа, че само за януари имаме с 30% ръст на импресиите, т.е. на кликванията в сайта, което е страшно много. Стремим се да навлизаме в социалните медии, има чат във Viber, който носи новини и съобщава новини. Това е на Хоризонт. Въобще правят се всякакви възможни неща, но въпросът е... големият проблем за Българското национално радио, въобще за обществените медии в България, е остарялата законова база и недоброто финансиране, неясното финансиране. Финансирането е онова, което всъщност ти гарантира бъдеще и ние наскоро, през януари, направихме една конференция, по случай 83 години от Царския указ, с който е създадено националното радио и поканихме експерти, колеги. Заедно с Българската национална телевизия направихме това и там решихме, че трябва да се предефинира мисията на радиото или по-ясно да бъде дефинирана."

Александър Велев бе във Видин във връзка с 10-ия рожден ден на Радио Видин.  Ето какво пожела той на медията:

"Моето пожелание към вас е да бъдете все така ведри, да работите с плам за развитието на радиото и да си поставяте нови цели, и да ги постигате. Мисля, че много неща сте направили, даже учудващо много. Това, че Радио Видин излиза в национален ефир в Топ 10 и е на девето място, това е уникално. Трябва да го изследваме този пример и може би от тук нататък деветото място ще го забравите скоро и ще вървите по-нагоре."

За юбилея на медията генералният директор подари репродукция на Сирак Скитник.

Кои са най-щастливите моменти в живота на Александър Велев, чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45

Радио ВИДИН на 7 години

Радио ВИДИН навършва седем години. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио започна излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава седем години вече сме близо до хората, както обещахме в началото. А какво ни "обещават" звездите на нас и дали сме избрали точния ден ние, от Радио ВИДИН, за да започнем съществуването си като..

обновено на 01.03.16 в 15:46