Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" победи "Поморие" с 2:0

5
Снимка: Любо Андреев

"Кариана" би с 2:0 "Поморие" и остана в професионалния футбол. Двата гола на стадиона в Ерден отбеляза Евгени Игнатов – Бамзе.

За домакините мачът бе финал и играчите се настаниха в половината на "Поморие" още след първия съдийски сигнал. В 11-та минута от пряк свободен удар Красимир Илиев затрудни Тодоров, но вратаря с плонж спаси. Карианци можеха да открият резултата в 18-та минута, но Дичев не успя да засече с глава топката в малкото наказателно поле. Гостите имаха шанс да вкарат в 22-та минута, когато Кристиян Христов се отзова сам срещу Станев, но вратаря показа класа не допусна гол.

Красимир Илиев от далеч стреля, Тодоров изби топката, и при добавката Евгени Игнатов – Бамзе изведе напред "Кариана" в 25-та минута. В 44-та Бамзе приключи "Поморие" с нов гол. Цветомир Тодоров проби през центъра и изведе в дясно Игнатов, който с удар по диагонала матира за 2:0 стража на "Поморие". През втората част играта бе равностойна. В края Цветомир Тодоров можеше да направи резултата класически, но вратарят на "Поморие" спаси. В 89-та минута Расим от фаул стреля над гредата на "Кариана".

Ето какво сподели след мача наставникът на "Поморие" Веселин Атанасов:

"Тези мачове не се доиграват. Тези мачове се играят на 100%. Един истински професионалист подхожда към всеки един мач на 100%."

Ето какво каза за срещата треньорът на "Кариана" Веселин Великов, който изгледа мача от публиката, поради наказание:

"Имахме 3-4 хубави положения, вкарахме гол. След това вкарахме втори. Останахме в групата."


1:0 Игнатов /25/

2:0 Игнатов /44/

"Кариана": Станев, Цолов, Г.Илиев, Дичев, Предев, Мичев /к/ /83-Хр.Илиев/, Кр.Илиев, Тодоров, Игнатов /71-Ив.Илиев/, Матадос /46-Д.Георгиев/, Бастунов

"Поморие": Тодоров, Иванов, Пеков /к/, Жеков /46-Расим/, Илиев, Христов /46-Стефанов /66-Тютюков/, Танев, Коев, Орачев, Кижев

Жълти картони: Мичев, Ив.Илиев /Кариана/: Илиев /Поморие/

Главен съдия: Димо Димов

Помощници: Цветан Горанов, Светослав Енчев

Стадион "Кариана": 120 зрители


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Цанко Цанков с опит за световен рекорд за непрекъснато плуване в река Дунав

Плувецът Цанко Цанков ще направи опит за световен рекорд на 100 километра непрекъснато плуване в река Дунав в Деня на Съединението , 6 септември. Той ще тръгне в 08:00 ч. от района на с. Гомотарци, а финалът е в Козлодуй на кораба Радецки: "Направихме всичко възможно да получим подкрепа на Международната федерация по плуване в..

публикувано на 05.09.24 в 16:47

"Локомотив" Мездра продължава в турнира за Купата

"Локомотив" Мездра победи категорично едноименния тим на Бутан с 4:0 във финала на Област Враца от турнира за Купата на България . Момчетата  на старши треньора Николай Нинов показаха явно повече класа и поведоха с класически резултата още  през първото полувреме.   Асен Русинов откри резултата в 21-ата минута, само десетина..

публикувано на 05.09.24 в 13:24

Втора американка се присъедини към "Монтана"

Киана Джонсън се присъедини към подготовката на женския баскетболен тим на Монтана . Американката направи първа тренировка със съотборничките си в зала "Младост".  31-годината Киана за последно игра в Минск, с който стана шампион на Беларус. Гардът е висока 178 сантиметра. Сара Бут е другата чужденка в тима на монтанчанки...

публикувано на 05.09.24 в 13:04

Турнир по футбол в памет на Семко Горанов ще се проведе в Мездра

Девети Детски футболен турнир Мемориал "Семко Горанов“ в памет на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов (1936-2011 г.) ще се проведе на 14 септември, информират от Община Мездра.  Турнирът е организиран съвместно от Футболен клуб "Локомотив" Мездра и местната Община.  В тазгодишното..

публикувано на 04.09.24 в 15:32

Осем отбора на детски футболен турнир в Берковица

Детски футболен турнир стартира в Берковица. Той се провежда в памет на Иван Младенов и е част от програмата за   празника на Берковица. В надпреварата за деца, родени след 2015 година, Футбол 7, участват 8 отбора, разпределени в две групи. Кметът на Берковица Радослав Найденов приветства участниците: "Победители са всички, защото децата..

публикувано на 04.09.24 в 09:48

Първо място за СК "Кула" от Китен

Със спечелено първо място се завърна от Китен Спортен клуб "Кула ". Членовете на клуба участваха в спортните турнири по плуване, лека атлетика и петанк - трета възраст, заедно със СК "Спартакисти" - Плевен и СК "Мрамор" – село Мрамор, област София. Общият брой на участниците бе 69 на възраст от 55 до 88 години, разпределени във възрастови групи до 70..

публикувано на 04.09.24 в 08:41

Врачански пилот се качи на подиума на състезание в италианската столица

Завърши първият състезателен уикенд от шампионата Predator's Cup на пистата Валелунга до Рим.  Врачанинът Мартин Стоянов успя да постигне подиум в състезание - 1.  Уикендът започна с тренировка в събота сутринта. Стоянов постигна второ време в сесията в своя клас на непознатата за него писта. За съжаление в квалификацията се появи проблем с..

публикувано на 03.09.24 в 09:45