Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 3 юни 2019 година

Снимка: Община Видин

Изборът на изпълнител на магистралата от Видин до Монтана ще стартира до дни. За изграждането на новия път, който е разделен на три участъка, са осигурени 460 милиона лева, съобщи народният представител от Монтана инж. Дилян Димитров.


Информационна кампания на Министерството на труда и социалната политика "Промяната е в нашите ръце" се проведе във Видин. Заместник-министър Султанка Петрова акцентира на приетата вече Национална стратегията за активен живот на възрастните хора в България.


Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар до края на месеца. За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар - тя се извършва по служебен път в Районната здравноосигурителна каса, след направена регистрация при новоизбрания общопрактикуващ лекар.


Инспектори от Монтана получиха електрически велосипеди. Петима инспектори, които се грижат за опазване на реда и чистотата в Монтана ще използват за работата си електрически колелета. Инвестицията на общината е в размер на 50 000 лева.


Промяната на цената на тока рефлектира върху производството на хляб, но е рано да се каже дали ще има поскъпване. Това обясни заместник председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Монтана Костадин Георгиев.


Работещите във врачанската болница не получиха и днес заплатите си за април. Медицински специалисти написаха оставките си, подготвят колективна жалба до Инспекцията по труда. 


От 1 до 30 юни 2019 г., всеки клиент на "ЧЕЗ Електро България" АД, който заяви услугата "Електронна фактура", ще получи като подарък от компанията себестойността на 20 kWh електроенергия, съобщиха от пресцентър на компанията. В кампанията могат да участват всички клиенти на дружеството, които не са регистрирани за е-фактура. Регистрация за услугата може да се направи безплатно онлайн на www.cez.bg, в Център за обслужване на клиенти на "ЧЕЗ Електро България" АД или в каса на Изипей. Необходимо е клиентът да предостави клиентски номер, оторизационен код и актуален имейл адрес. Подаръка от 20 kWh клиентът ще получи под формата на приспадната им себестойност от втората му електронна фактура, издадена след регистрацията. "20 kWh се равняват на консумирана електроенергия, необходима за приготвянето на 4 363 еспресо кафета или на 88 часа използване на осветление. 20 kWh осигуряват на всяко домакинство 50 изпирания с автоматична пералня. 20 kWh са достатъчни за 178 часа видео игри или 81 часа от любимия семеен сериал"- уточняват от електродружеството. Електронната фактура е напълно безплатна услуга. След регистрацията клиентите могат да следят документите си както в електронния архив на сайта cez.bg, така и на посочения от тях имейл адрес. Електронната фактура гарантира защита на личните данни, спестява време и дава възможност за лесно и практично контролиране на разходите. Тя е валиден, електронно подписан данъчен документ, който е напълно идентичен с хартиената версия.


Извършена е Първата мащабна аерозолна имагоцидна обработка срещу комари във всички квартали на град Видин. Пръскането против комари закъсня поради метереологичните условия - каза управителят на фирмата, извършващата обработките Пролетка Нинкова


С близо 2 000 са повече лицата с увреждания в област Видин, които са подпомагнати по новия Закон за хората с увреждания. Изплатената сума е над 1 700 000 лв. 


Ученици от Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" Видин показаха отлична подготовка и заеха две първи места в трите категории на Националното състезание по информационни технологии "IT Знайко".


Започват ремонти на на улици и пътища в община Вършец. Започват строително-монтажни работи на два участъка от общинските пътища. Средствата за ремонта са осигурени от Програмата за развитие на селските райони, каза за радио Видин кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.


Община Берковица отпуска стипендии на студенти. Съгласно новия правилник ще бъдат отпуснати три стипендии по 300 лв месечно.


Второ място в 27-мо издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки" в Берковица завоюва  групата за модерни танци при НЧ "Просвета 1882" град Кула.  Групата бе наградена със статуетка и грамота.


Във връзка с извършване на планирана профилактика на електроенергийни съоръжения, на 07.06.2019 г. /петък/, от 11:45 до края на работния ден, дирекция "Местни данъци и такси" към Община Враца няма да работи с граждани, информират от администрацията. От "ЧЕЗ Разпределение България" е изпратено официално писмо до Община Враца.


Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за порои и гръмотевични бури за девет области в страната, сред които Видин, Монтана и Враца. Властите предупреждават населението за вероятни нови силни валежи и следят обстановката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца отбеляза годишнината от Съединението

Церемонията по случай 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. В приветственото си слово заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите,  съобщиха от общинската управа. От името на кмета Каменов и припомни,  че „Съединението е урок..

публикувано на 06.09.24 в 15:12
Ани Арутюнян, областен управител на Видин

Ани Арутюнян: "Търсим решение за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат"

„Продължаваме да работим и да търсим оптимален вариант за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат, като се стремим да отчетем изискванията и очакванията на заинтересованите страни както по отношение на тежкотоварния трафик, така и по отношение на леките автомобили“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация..

публикувано на 06.09.24 в 14:00

В Ружинци започва фолклорен събор

В Ружинци днес започва осмото издание на събора "Традиция и фолклор". Събитията от програмата ще са в продължение на три дни. Готови сме да посрещнем гостите си, отбеляза кметът на общината Александър Александров: "Всичко е подготвено като обстановка. Участниците са ясни - 69 организации, с 977 участника. За първи път са толкова много, близо..

публикувано на 06.09.24 в 09:38

Извънредно ще пръскат срещу комари в Монтана

Да се извърши извънредна обработка срещу комари в област Монтана разпореди Регионалната здравна инспекция. Причината е регистрираните три случая на западно нилска треска в страната. Кметовете на 11-те общини в област Монтана са информирани, че трябва да извършат извънредна обработка срещу комари на територията на населените им места. Въпреки, че..

публикувано на 06.09.24 в 08:41

Рекултивират две клетки на депото за отпадъци във Враца

Предстои рекултивацията на две клетки в депото за битови отпадъци във Враца, съобщиха от общинската управа.  Над 27 000 квадратни метра от депото за битови отпадъци ще се превърнат в зелени площи.  Дейностите ще се реализират в рамките на одобрен проект на местната администрация за рекултивация на Клетка 1.1. и Клетка 1.2. в Регионалното депо за..

публикувано на 06.09.24 в 08:36

Празнуваме 139 години от Съединението на България

На 6 септември празнуваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Денят се отбелязва с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 г.  По силата на Берлинския договор от България е разделена на Източна Румелия, която  остава в пределите на Османската империя и Княжество България.  На 6 септември 1885 г. българските..

публикувано на 06.09.24 в 07:48

Снимката на 5 септември 2024

От днес започна проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили, съобщиха от правителствената информационна служба. Заради напрежението по границите, премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет.  За спешни и твърди мерки за справяне с нарастващия брой на инцидентите с..

публикувано на 05.09.24 в 18:00