Да помогнем на Любомир да се изправи на крака

Това е историята на 42- годишния Любомир Генчов от Видин. Любомир е диабетик, през 2017 година претърпява катастрофа, след която губи възможност да живее пълноценно. Получава сериозна травма на гръбначния стълб и неблагонадеждни прогнози.

"Понеже съм диабетик, ми падна захарта и задрямах. Последствията от катастрофата са счупен крак, засегнат гръбнак, имах и счупени ребра, целият бях потрошен. Докторите ме бяха отписали, не ми позволяваха да искам да живея. В "Пирогов" ми извършиха операцията на гръбнака и на крака. Операцията, за която са ми необходими средства, ще се проведе в Сърбия. Три са операциите, трябва да ги направя през месец време, всяка от тях струва по 15 000 Евро.  До момента имаме събрани 8 000 Евро. Свързах се с фондация "Докосни щастието", тя ми направи страница и така се събират парите. Pay pal, банкова сметка. В момента съм в София, заради близостта ми с лекарите и фондацията. Рехабилитациите ги правим вкъщи, нямаме възможност за рехабилитатор. Катастрофата се случи през 2017 година, август месец, оттогава имам напредък, но без операцията няма как. Надявам се, че все още има добри хора, които ще ми помогнат да се изправя на крака, за да си гледам семейството, по-хубаво от това няма",
сподели Любомир.

Младият мъж не се отдава на отчаянието. Твърди, че родителят е най-добрия пример за децата си и е длъжен да им покаже, че каквото и да се случи, трябва да се борят с всички сили с всяко препятствие и да не се предават, докато не достигнат своята крайна цел. Съпругата на Любомир - Силвия Генчова, силно вярва, че Любо ще проходи:

"Любо е баща на 2 деца, за съжаление, те са тези, които се грижат за него, а не той за тях. Много е важно как реагираме на ситуациите и нещата, които ни се случват в нашия живот. Любомир отказва да остане в това състояние. Той ще се бори със зъби и нокти за това да си върне живота отново. Защото това не е само неговият  живот, това е животът и на семейството ни. За децата ни беше много тежко...Но всички продължаваме да се борим." 

За да помогне на Любо, Фондация "Докосни щастието" се обръща към известния актьор Христо Мутафчиев. Това разказа създателят на организацията и почетен консул на България в Република Конго Теодора Игнатова.

"Целта на фондацията е през всички канали, които ние имаме като съвети, консултации, известни личности. Да направим тези призиви, за да може той да събере необходимата сума за лечението си. В случая "използвахме" известния актьор  Христо Мутафчиев, който сам е преживявал не леки неща, свързани със здравето му. Той беше един от хората, които се отзоваха. Появи се, прегърна и говори за Любо. Винаги казвам, че помощта не е само чрез финансови средства, затова благодаря и на Вас, че популяризирате съдбата на един човек."

Сумата от 45 000 евро, която е необходима на Любомир, за да стъпи на крака отново, е непосилна за семейството му. За тези, който имат възможност да помогнат, е разкрита дарителска сметка:

Титуляр: Любомир Генчов
IBAN: BG64RZBB91551009094867
SWIFT: RZBBBGSF
Банка: Райфайзен БанкВижте още

Различните професии бяха представени пред видински ученици

Среща на седмокласниците от видинското училище "Любен Каравелов" с  представители на бизнеса и професионалните гимназии от община Видин се проведе в актовата зала на училището. Формата е част от поредица от срещи, които предстои да се организират за  завършващите седми клас ученици  със съдействието на РУО - Видин. Пред седмокласниците застанаха..

публикувано на 10.12.19 в 16:30

22 коледни дръвчета бяха украсени от деца от Видин

За втора поредна година във Видин деца и ученици се включиха в инициативата "Коледни елхи на видинските деца и младежи". Алеята на елхите е около катедралния храм "Св. Димитър", а официално инициативата откри началникът на Регионално управление на образованието (РУО) във Видин - Веселка Асенова: "Благодаря на всички, които се..

публикувано на 10.12.19 в 14:13

Нови открития на врачанските археолози

 Александра Петрова и Нарцис Торбов , археолози в Регионален исторически музей - Враца,  са извършвали археологически проучвания на околностите на град Враца и землището на Мизия през това лято. "Отново се проучваше обекта в местността Градището прохода Вратцата , като беше разкрито пространството пред входа на късноантичната..

публикувано на 10.12.19 в 13:00

"Българската Коледа" помага на малкия Юли от Видин

6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Момчето е с церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в специализирана болница. По съвет на специалистите бащата на детето - Юри Лилов, подготвя документи за  "Българската Коледа" . Радостта е..

публикувано на 09.12.19 в 18:01

Коледата с жива елха!

Наближава Коледа. Настроението е празнично. Време е да помислим за нашите коледни елхи. Вероятно пред всички всяка година се появява дилемата какво да изберем- изкуствена или естествена елха? И ако сме за естествена- тя отсечена или жива да е?  Не са един и двама защитниците на живото дръвче. Така е и с представителите на бургаското сдружение..

публикувано на 09.12.19 в 17:20

Центърът за временно настаняване във Видин подслонява повече бездомни през зимата

Центърът за временно настаняване във Видин през зимните месеци обикновено е с пълен капацитет. Десет са местата за хората без дом, но при тежки условия приемът може да бъде увеличен. Никой няма да остане без подслон, каза директорът Анета Георгиева: "Настаняването става чрез Дирекция "Социално подпомагане" като желаещите подават..

публикувано на 09.12.19 в 16:09

Мобилно приложение следи за фалшиви касови бележки

Приложение, пуснато от НАП, дава възможност за осъществяване на граждански контрол. Чрез апликацията можем да проверяваме дали касовите бележки, които се издават, са истински или опит за фалшификация. Софтуерът дава възможност за подаване на директни сигнали към приходната агенция, разказа Милена Борисова , ескперт в офиса на агенцията във Видин..

публикувано на 09.12.19 в 13:20