Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поетеса представя любовна лирика във Видин

2
Ирена Цветкова, поетеса
Снимка: Радио ВИДИН


Поетесата Ирена Цветкова от Плевен ще представи стихосбирка си "Присъда: Любов" пред читатели от Видин. Това е третата поетична книга на авторката, която е избрала да направи първото ѝ официално представяне във видинската библиотека "Михалаки Георгиев".


Ирена Цветкова е учител по професия. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Пише поезия от дете. Във Видин идва за втори път. "Тук съм гостувала като ученичка, преди много време, но съм очарована от възможността отново да посетя вашия град, тъй като атмосферата, която хората правят, е наистина много приятна... Така се стекоха обстоятелствата, че съдбата ме запозна с Десислава Иванова, директор на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин и с нея организирахме това мое първо представяне на новата ми поетична книга "Присъда: Любов"."В новата си поетична книга Ирена Цветкова е събрала стихотворения на различна тема, сред които основната е за любовта:"Любовта е нещото, без което никой човек не може. Любовта има различни проявления. Тя е онова чувство, което ни води напред, тя е силна, всеобхватна и многолика. Има рецепта за любов, но тя е индивидуална за всеки човек. При всички положения трябва да има доза толерантност, много обич, щипка доверие и много, много чувство..."Срещата с Ирена Цветкова и нейната поезия е днес, от 17:30 часа, в залата на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".

Галерия

Вижте още

Ще бъдат ли орязани болничните

Промени предвиждат наказания за хората, които не спазват режима, предписан в издадения им болничен лист. Освен, че ще остават без обезщетение, те ще плащат и глоби. Мярката е част от предложенията за ограничаване на злоупотребите с болнични. Тя бе обсъдена от комисия към Националния съвет за тристранно сътрудничество. Според промените шефът ще може..

публикувано на 20.02.20 в 16:00

Тол камера насред село

Камери на ТОЛ- системата са поставена преди дни на главната улица  във видинското село Новоселци , на около 300 метра преди изхода на населеното място. Пътят, над който са поставени устройствата, е част от второкласната пътна мрежа и води към граничния пункт "Връшка чука". Жителите на селото все още не могат да повярват какво в действителност..

публикувано на 20.02.20 в 14:20

20.02.20 - какво ни носи съчетанието на нули и двойки?

Бум на сватбите се очаква на днешния ден-  20 февруари 2020 година. Причината е, че днешната дата съдържа единствено цифрите 2 и 0.  Две двойки са заявили желание да сключат граждански брак във Видин , каза Станимира Манджукова- младши експерт "Актосъставяне" Община Видин. "Има още една дата, която представлява интерес 20.12.2020 г., но за сега..

публикувано на 20.02.20 в 13:14

Опасни ли са отпадъците за гориво в циментовия завод край Бели Извор

60 вагона с отпадъци от Англия, които ще бъдат използвани като гориво за дейността на циментовия завод  в село Бели извор  пристигнаха преди дни.  Обезпокоен от това ни потърси Димитър Илиев от Враца: "Като гледам над Враца една мъгла, Балкана се вижда наполовина. От Бели извор ще горим боклуците на Европа, всичката пепел се лови за..

публикувано на 20.02.20 в 11:50
Любомир Бояджиев в

Любомир Бояджиев на 70

Директорът на Драматичен театър Монтана Любомир Бояджиев отбелязва на 20 февруари своята 70-годишнина. Дългогодишният актьор и директор на трупата сподели, че освен личния празник, повод за празнуване днес му дават и неговите колеги, с които работи от години: "Не знам доколко е празник вече една такава годишнина. Но аз съм на мнение, че..

публикувано на 20.02.20 в 10:10

В "Музикална зона" на 20 февруари 2020 слушаме Мирела Френи

Неотдавна ни напусна италианската оперна прима Мирела Френи, дни преди да навърши своите 85 г. Блестящо сопрано и прецизен артист, със завладяваща интелигентност и изящество. Втора съпруга на големия български оперен бас Николай Гяуров. Близък приятел на Лучано Павароти и Херберт фон Караян. Слушаме арии в нейно изпълнение из оперите "Бохеми",..

публикувано на 20.02.20 в 09:00

Видинският куклен театър отново е в битката за Икарите

Актрисата Маргарита Костова от Държавен куклен театър Видин е номинирана за награда "Икар" на Съюза на артистите в България. Номинацията е в категорията " Постижение в кукленото изкуство" за ролите ѝ в спектакъла "Дядовата ръкавичка" по сценарий и режисура на Мая и Митко Димитрови. В спектакъла младата актриса влиза в кожата на всеки един от героите..

публикувано на 19.02.20 в 17:24