Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждът не уплаши участниците в младежкия фестивал във Видин

4
Снимка: Радио Видин

Творческите работилници, включени в младежкия фестивал "Дъ бридж" започнаха днес своята дейност. Дъждът над Видин през почивните дни не попречи на младите хора да станат част от 10- тото издание на феста, каза организатора Михаил Стефанов:
"Справяме се чудесно. Наместваме работилниците още. Надявам се да има голям ефект върху града."
Една от работилниците от фестивала е тази по "майсторене", а неин ръководител е Стивън:
"Ще си сглобим самата шатра в която ще е работилницата ни и ще помагаме на другите работилници да сглобяват каквото им е необходимо. "
Младите фотографи днес също започнаха с първите си уроци. Надявам се на много приятни мигове с тези млади хора, каза Ричард, ръководител на творческата работилница по "фотография".
"Разделени сме на два екипа, като идеята е да се изгради един цялостен фотографски проект, който ще бъде презентиран на финала на феста."
Много музиканти са изявили желание да се усъвършенстват на "Дъ бридж" тази година. Една от най- големите групи е тази на барабанистите. Чудомир Стоянов от София е част от творческата работилница по "ударни инструменти":
"Свиря на китара и пиано, но ми куца ритъма на барабани и искам да го развия."
Алекс Гешева е родом от Видин, но понастоящем живее в София, където свири в рок група. Тя е помощник преподавател в работилницата по "ударни инструменти":
"Труден инструмент са барабаните и много шумен, също така са тежки за пренасяне."
Заниманията с младите хора в творческите работилници на фестивала ще продължат до края на седмицата, като финалният концерт е насрочен за съботната вечер в пространството на видинския панаир.
Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48