Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана и Монтана слагат начало на новото първенство на Втора лига

Снимка: Любо Андреев

Дербито на региона е утре на стадиона в Ерден. Мачът е с начален час 18.30. И двете формации направиха селекция през лятната пауза. Имаха и подготвителни лагери в Банско. Наставникът на Кариана Веселин Великов няма да може да разчита на двама от основните си играчи. Заради наказание дербито пропускат халфът Владимир Мичев и крилото Ивелин Илиев. Кариана картотекира 18 играчи за новия сезон. В това число е включен и полузащитникът Дидо Иванов, който се възстановява от операция на кръстни връзки на коляното. 

За сега Великов няма да може да разчита на Георги Чакъров. Жълтата карта на атакуващия полузащитник все още не е пристигнала от Гърция, където за последно игра той. Новопривлечените са още: Мартин Николов и Георги Търтов /защитници/, Симеон Русев /дефанзивен халф/ и Реджеб Халил /нападател/.


"Това е дерби, така ще направим всичко възможно, да затрудним максимално другия отбор и се надявам да победим" - каза Веселин Великов.


Монтана пък картотекира 22-ма футболисти. За старши треньорът Владимир Иванов – Фугата това ще е дебют начело на монтанци.

Новите в отбора на Монтана са: Васил Симеонов /вратар/, Преслав Петров, Костадин Гаджалов и Иван Калайджийски /защитници/, Николай Минков /нападател/. От школата са привлечени: Кристиян Апостолов, Пиер Пиеров и Владислав Цеков.

Очаква се стадиона в село Ерден да бъде пълен до краен предел с привърженици на Кариана и Монтана. Кметовете на двете общини на Бойчиновци - Светлин Сретениев и на Монтана - Златко Живков ще бъдат сред гостите на собственика на ерданчани Милан Йосифов.

Главен съдия на мача е Валентин Станчев, с помощници Станимир Трифонов и Васил Шавов. Николай Малджански от Монтана е четвърти арбитър.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Цанко Цанков с опит за световен рекорд за непрекъснато плуване в река Дунав

Плувецът Цанко Цанков ще направи опит за световен рекорд на 100 километра непрекъснато плуване в река Дунав в Деня на Съединението , 6 септември. Той ще тръгне в 08:00 ч. от района на с. Гомотарци, а финалът е в Козлодуй на кораба Радецки: "Направихме всичко възможно да получим подкрепа на Международната федерация по плуване в..

публикувано на 05.09.24 в 16:47

"Локомотив" Мездра продължава в турнира за Купата

"Локомотив" Мездра победи категорично едноименния тим на Бутан с 4:0 във финала на Област Враца от турнира за Купата на България . Момчетата  на старши треньора Николай Нинов показаха явно повече класа и поведоха с класически резултата още  през първото полувреме.   Асен Русинов откри резултата в 21-ата минута, само десетина..

публикувано на 05.09.24 в 13:24

Втора американка се присъедини към "Монтана"

Киана Джонсън се присъедини към подготовката на женския баскетболен тим на Монтана . Американката направи първа тренировка със съотборничките си в зала "Младост".  31-годината Киана за последно игра в Минск, с който стана шампион на Беларус. Гардът е висока 178 сантиметра. Сара Бут е другата чужденка в тима на монтанчанки...

публикувано на 05.09.24 в 13:04

Турнир по футбол в памет на Семко Горанов ще се проведе в Мездра

Девети Детски футболен турнир Мемориал "Семко Горанов“ в памет на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов (1936-2011 г.) ще се проведе на 14 септември, информират от Община Мездра.  Турнирът е организиран съвместно от Футболен клуб "Локомотив" Мездра и местната Община.  В тазгодишното..

публикувано на 04.09.24 в 15:32

Осем отбора на детски футболен турнир в Берковица

Детски футболен турнир стартира в Берковица. Той се провежда в памет на Иван Младенов и е част от програмата за   празника на Берковица. В надпреварата за деца, родени след 2015 година, Футбол 7, участват 8 отбора, разпределени в две групи. Кметът на Берковица Радослав Найденов приветства участниците: "Победители са всички, защото децата..

публикувано на 04.09.24 в 09:48

Първо място за СК "Кула" от Китен

Със спечелено първо място се завърна от Китен Спортен клуб "Кула ". Членовете на клуба участваха в спортните турнири по плуване, лека атлетика и петанк - трета възраст, заедно със СК "Спартакисти" - Плевен и СК "Мрамор" – село Мрамор, област София. Общият брой на участниците бе 69 на възраст от 55 до 88 години, разпределени във възрастови групи до 70..

публикувано на 04.09.24 в 08:41

Врачански пилот се качи на подиума на състезание в италианската столица

Завърши първият състезателен уикенд от шампионата Predator's Cup на пистата Валелунга до Рим.  Врачанинът Мартин Стоянов успя да постигне подиум в състезание - 1.  Уикендът започна с тренировка в събота сутринта. Стоянов постигна второ време в сесията в своя клас на непознатата за него писта. За съжаление в квалификацията се появи проблем с..

публикувано на 03.09.24 в 09:45