Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата във Видин.

3
Снимка: Община Видин

Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" във Видин. Последната фестивална вечер  се проведе на откритата сцена пред Художествената галерия "Никола Петров", в Крайдунавския парк, където тринадесет фолклорни състава от областта създадоха неповторима атмосфера със своите изпълнения. Традиционният Юнашки тиган изкуши видинчани и гостите  на града с вкусна гозба, приготвена от майстор Ангел Ангелов от Копривщица, а заключителната вечер завърши с хора и танци под звуците на Антимовската духова музика. Част от събитията, които се проведоха по време на Осмото издание на "Дунавски вълни“" бяха театрални постановки за деца и възрастни, представени от Общински драматичен театър "Вида", Държавен куклен театър- Видин, Драматичен театър- Монтана, огнен спектакъл на „Дивинитас“, детска работилница за анимация, детски пленер "Моят Видин" и "Детска хоротека". В програмата бяха включени и концерти на  Симфониета- Видин, Градския духов оркестър и Симона Загорова.  

Галерия

Вижте още

Нито една проба за COVID-19 е взета във Враца

Нито една проба за коронавирус не е взета през изминалите 24 часа, съобщиха от регионалната здравна инспекция във Враца. От институцията не казват дали това се дължи на липсата на хора със симптоматика, характерна за грип или Covid-19. В същото време обаче 101 души все още чакат тестовете си за заразата. От началото на пандемията във Враца и..

публикувано на 04.06.20 в 22:20

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41