Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Огнян Ценков: До края на септември Видин ще има нова централна пешеходна зона

Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

"Винаги съм се вслушвал в мнението на нашите съграждани, защото те винаги ни ориентират в каква посока да продължим да управляваме града". Това каза в студиото на Радио Видин кметът на общината, Огнян Ценков. Днес той гостува на живо в радиото и отговори на най-належащите въпроси, касаещи ремонтите на градската и училищната инфраструктура, бъдещето на видинската МБАЛ "Света Петка", потенциалните и реални инвеститори за Видин и населените места в общината, развитието на туризма и завършилия наскоро Фестивал за опера и балет "Баба Вида - 2019". Кметът на Видин даде и отговор на въпроса, дали ще се кандидатира отново за кмет на общината на предстоящите местни избори и коментира публикациите на някои медии, дали може да разчита на политическата подкрепа на ПП ГЕРБ:

"Водопроводът в централната част на Видин е изграден още по времето на д-р Бърни Бончев в периода 1934-1938 година. Затова бе много компрометиран. Ето защо по-продължителната реконструкция на централната пешеходна зона бе заради него. Ремонтът му обаче приключи и в края на септември ще бъде финализиран целият проект. По него има все още и много довършителни работи разбира се. Например фугите на плочките тепърва ще бъдат запълнени със специален материал. Това са работни фуги, които ще компенсират температурните разширения на материала. Много елементи не са поставени още- пейки, кошчета... Виждаме, че осветлението вече се монтира и то ще бъде много красиво. На площад "Европа " пред театъра ще има часовникова кула, както и цилиндри за афишите, които ще бъдат автентични, както едно време...

Категорично искам да заявя, че до края на септември централната пешеходна зона на Видин ще бъде завършена и тя, освен че ще е красива, ще бъде и качествено изпълнена. Всеки проект има и съответните срокове на гаранция. За настилката при нашия проект гаранцията е 5 години, а за водопровода и канализацията-  8 години. Ако възникнат проблеми, изпълнителят е длъжен за своя сметка да отстрани дефектите.   

Напоследък често ми задават въпроса, дали ще се кандидатирам за следващ мандат. Категорично искам да заявя, че аз съм готов и ще бъда кандидатът на община Видин за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ! Това го сочи и уставът на Политическа партия ГЕРБ. Затова се провеждат и тези номинационни събрания. Имаше среща, която бе проведена с Изпълнителната комисия. На нея присъстваше и лидерът на партията, господин Борисов. На нея присъствах и аз с народния представител Владимир Тошев. Изяснявахме важни въпроси. Интересът и на г-н Борисов, и на членовете на Изпълнителната комисия бе насочен към значимите проекти, които ние изпълняваме. А Община Видин е на едно от челните места в това отношение..."


Цялото интервю с кмета на Община Видин Огнян Ценков, анкета с жители на Видин и подробности по повдигнатите теми - в звуковия файл.


Вижте още
село Ракево

Кметът на село Ракево: "Денононщно работя за селото и за хората"

В "Посоките на делника" се отправяме към село Ракево. Намира се на  5 км северозападно от общинския център Криводол, 26 км северозападно от Враца. Жителите в момента наброяват 650. В миналото добре развити били животновъдство, земеделие и селско стопанство. Днес земята обработват големи арендатори като се отглежда основно слънчоглед, жито, ечемик,..

публикувано на 30.10.20 в 12:00

Младите и онлайн комуникацията - преимущества и опасности

Три четвърти от децата и младите хора в България сърфират в социалните мрежи и комуникират чрез онлайн приложения всекидневно, но повечето определят случващото се в реалния свят за по-важно и вълнуващо. Това показват резултатите от национално проучване , което поставя във фокус медийните навици и практики, популярните личности в Мрежата,..

публикувано на 29.10.20 в 11:00

Как приема обществото новите мерки и забрани, заради коронакризата

Сякаш неусетно, почти ежедневно ставаме свидетели на нови забрани и изисквания, свързани с разпространението на пандемията от COVID-19. Реакциите в социалните мрежи не се забавиха и голяма част от обществото открито продължава да показва, че няма доверие на стъпките, които управляващите и Националният оперативен щаб предприемат, за да ни предпазят..

публикувано на 28.10.20 в 12:30

COVID-19 упорито настъпва и в Северозапада

България е засегната от втора вълна на разпространение на COVID-19 и по всичко личи, че положението сега е значително по-сериозно от пролетта. През последните седмици случаите на заразени рязко се увеличиха. За да се стигне до рекордните 2243 нови случая на коронавирус за последното денонощие. По-притеснителното е, че близо 30% от направените вчера..

публикувано на 27.10.20 в 14:10

С Видин в сърцето

В деня на Видин - 26 октомври, Димитровден, търсим мнението на някои от носителите на званието "Почетен гражданин на Видин" за града и бъдещето му.  Професор Андрей Пантев е роден 1939 година в село Раковица. Интелектуалец, учен и публицист, с ярко присъствие в българския духовен живот. "Почетен гражданин на Видин" от 1997 година:..

публикувано на 26.10.20 в 11:50

Кметът на Видин Цветан Ценков с равносметка в навечерието на Димитровден

За свършеното, за проблемите и визията за бъдещето на Видин - броени дни преди духовния празник на Видин - Димитровден, в "Посоките на делника" по радио Видин разговаряме с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков.  Равносметката за изминалата една година управление  "Не мога да си дам никаква оценка, това ще го направят нашите съграждани...

публикувано на 23.10.20 в 14:07

Автоинструкторите остават в протестна готовност

Около тезата за промяна в обучението се обединиха участниците в широк дебат, дискутиращ евентуални промени в обучението на бъдещите шофьори . В дискусията, организирана от " 24 часа ", участие взеха представители на Министерството на транспорта, Държавна агенция "Безопасност на движението", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация",..

публикувано на 22.10.20 в 11:00