Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва санирането на нови 4 блока във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Блоковете ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на Община Видин. Това са ул. "Райна Княгиня" № 6; ж.к. "Химик", блок 20; ж.к. "Строител", блок 10; ж.к. "Крум Бъчваров" № 19. Днес бяха подписани договорите между кмета на Общината Огнян Ценков и изпълнителите, в присъствието на управителите на Сдруженията на собствениците. Дейностите ще стартират до дни.

"Договорът влиза в сила от подписването му, но работата по него влиза в сила по-късно. В изпълнението като възложител влизат три страни - държавата, която се представлява от Областна администрация, местната власт - кмета на Общината и Сдружението на собствениците. Това е третата обществена поръчка, която има четири обособени позиции. Предишните проекти също бяха през зимата, тези дейности се съгласуват с фирмата изпълнител", каза кметът на Община Видин Огнян Ценков

Договорите са за изпълнение на инженеринг - проектиране, упражняване на авторски надзор и  изпълнение на строително- монтажни работи по четири позиции: 

- обособена позиция 1 - ул."Райна Княгиня" № 6. Блокът е със 7 входа, ще се ремонтира от ДЗЗД "Престиж-Парсек"- София. Цената на договора е 1 150 465, 80 ст. с ДДС. Срокът за изпълнение е 210 дни;

- обособена позиция 2 - ж.к "Химик", блок 20, вх. А, Б, В и Г. Изпълнител е "КИД Плюс" ЕООД със седалище във Видин. Цената на договора е 809 509,32 ст. с ДДС. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни;

- обособена позиция 3 - ж.к. "Строител" № 10, вх. А, Б и В.  ще се изпълнява от "Билдинг груп“ ЕООД- Враца. Срокът до договор е 200 дни, а цената- 875 248, 56 ст. с ДДС;

- обособена позиция 4 - ж.к. "Крум Бъчваров" блк 19, вх. А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З и И. Блокът е с 224 апартамента. "Строителна компания" ЕООД- Враца ще санира блока. 2 360 724 лева с ДДС ще струва енергийната ефективност на блока. Срокът за изпълнение е 280 дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията разследва грабеж край път Е-79 в Монтанско

Криминалисти разследват грабеж на 33-годишна жителка на Враца, съобщават от полицията. Престъплението е извършено вчера, 11 юли, около 17:00 часа, на отбивка на международния път Е-79 в землището на монтанското село Сумер . Извършителите заплашили жената с огнестрелно оръжие, след което ѝ взели дамската чанта. Гилза от газов пистолет е намерена при..

публикувано на 12.07.24 в 11:58

Произведения на Моцарт и Салиери ще звучат на видинска сцена

Симфониета - Видин ще изнесе концерт "Моцарт и Салиери"  днес, 12 юли, в крайдунавския град. Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на избрани произведения от двамата композитори в  зала „Филхармония“ , обясни директорът на културния институт Мирослав Кръстев : "Ще прозвучи Увертюра към операта „La Fiera di Venezia“ и..

публикувано на 12.07.24 в 11:36

Ремонти за 17 милиона лева започват в Чипровци

Ремонтни дейности на стойност около 17 милиона лева започват в град Чипровци , каза за Радио Видин Петко Петков , заместник-кмет на общината:  "Предстои ремонт на 14 улици, 3 местни пътя, 2 водопровода и 3 сгради. Това са сградата на Общината, Културния дом и Спортната зала. Фактически 6 от улиците са финансирани по Държавен фонд "Земеделие"...

публикувано на 12.07.24 в 11:30

Проект спечели финансиране за изграждане на физкултурен салон във видинска гимназия

Проект за изграждане на нов физкултурен салон в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин е одобрен за финансиране, съобщават от Общината.  Проектът е сред двата одобрени от Министерството на образованието и науката за цялата страна, в рамките на Годишна програма за поддържане, основен ремонт, реконструкция, цялостно..

публикувано на 12.07.24 в 10:46
Димитър Петров, директор на Инспекцията по труда в Монтана

Инспектори проверяват сигнал за високи температури на работно място в Лом

Инспекцията по труда в Монтана проверява сигнал за лоши условия на работа в предприятие в Лом . Работници се оплакват от висока температура в помещенията. Заради горещините в последните дни условията за работа на открито и закрито трябва да отговарят на определени изисквания. В дирекция „Инспекция по труда“ в Монтана е постъпил сигнал..

публикувано на 12.07.24 в 09:57

Продължават летните занимания във видинската библиотека

Децата, които посещават летните занимания на регионалната библиотека бяха посрещнати в музей "Конака"  във Видин . Разгледаха експозиции от различни периоди и научиха повече за тях от уредниците в музея. Посещението е част от заниманията  в клуб "Опознай Видин", каза библиотекарят от отдел "Краезнание" Галина Стоянова . "В духа на дейността..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Планират нов квартал край Враца

Враца може да се сдобие с нов и модерен жилищен квартал. Очаква се да бъде изграден в местността Големо краище и да носи името "Враца изток". Предвижда се върху настоящите земеделски земи да бъдат построени еднофамилни и много фамилни сгради с височина до 7 метра и половина. Преди старта на строителните дейности земите ще бъдат преобразувани в..

публикувано на 12.07.24 в 08:40