Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Намалява опашката от камиони на Дунав мост 2

Снимка: Кристиян Кирилов

5 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин тази сутрин. Вчера колоната от товарни автомобили, излизащи от страна, достигна 12 километра. В момента 4 часа и половина е средното време за изчакване на товарните автомобили, по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат леките автомобили и автобусите. Причина за забавянето на трафика е монтирането на датчици за радиоактивност на румънска територия, което започна преди дни и поетапно се затваря по едно от трасетата на граничното съоръжение. Монтажът трябва да продължи около два месеца, съобщават от ръководството на Дунав мост 2.

Вижте още

Наградиха победителите от Димитвовденското математическо състезание във Видин

Победителите в XVII-то Димитровденско математическо състезание бяха наградени във Видин. Тържествената церемония бе на площад "Бдинци". Инициативата е на видинската секция на Съюза на математиците в България и Община Видин. Резултатите са отлични, независимо от случващото се, заради пандемията, каза председателят на видинската математическа секция,..

публикувано на 22.10.20 в 14:28
В края на лятото бе направена първа копка за ремонт на пътя от Боровци до Благово.

Започва рехабилитацията на 7 км от пътя Берковица - Монтана

Символичната първа копка за рехабилитацията на 7,2 км от второкласния път Берковица - Монтана, в участъка между село Благово и Монтана ще бъде направена утре.  Инвестицията е за над 6,6 млн. лв. с ДДС, съобщават от АПИ.  Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, чрез Европейския фонд за..

публикувано на 22.10.20 в 14:11

Музеят във Видин показва накити от различни епохи

Изложба "Накитът - епоха и култура" бе открита днес в музей "Конака“ във Видин по повод 110 години на музейното дело в града. Изложбата проследява историята на накита през различните епохи, като показва и характерната за тях култура, каза при  откриването директорът на Регионалния исторически музей, Десислава Божидарова: "Ювелирното изкуство във..

публикувано на 22.10.20 в 14:06

Александър Владимиров поема културата в Община Враца

Александър Владимиров вече е част от екипа на Калин Каменов в община Враца, съобщиха от местната управа. Журналистът беше представен днес като заместник-кмет с ресори култура, спорт, социални и младежки дейности, туризъм и инвестиции. Владимиров е син на бившия областен управител на Враца Пепа Владимирова. Възпитаник е на местната..

публикувано на 22.10.20 в 13:56

Трима новозаразени с COVID-19 във Видинско, трима са оздравели

По данни на РЗИ – Видин, има регистрирани 3 нови случая на COVID-19 в област Видин – трима мъже. Двама на 51 г. и един на 37 г.  Двама са от община Видин и един от община Белоградчик. Две от лицата са потърсили лекарска помощ със симптоматика, а едно лице е изследвано в частна лаборатория. Към момента един е хоспитализиран, а другите са на домашно..

публикувано на 22.10.20 в 11:59

Две находища на варовик ще разработват край Мездра

Концесия за две находища на врачански варовик в района на община Мездра ще получи  Дружество от София, реши Министерски съвет .  "Стоун трейдинг къмпани" ЕООД на практика наследява договорите за 35 години на монтанската фирма "Монолит". Новият концесионер ще разработва находищата край Горна Кремена и край Върбешница.  В Решението на Министерски съвет..

публикувано на 22.10.20 в 11:40

Камиони катастрофираха край Лом

Два камиона се сблъскаха на пътя между град Лом и село Ковачица, съобщават от полицията в Монтана. Няма пострадали . Катастрофата е станала вчера около 09:30 часа, когато 53-годишен водач от Ловеч на товарен автомобил "Рено" при излизане от обособена отбивка отнел предимството на движещия се по платното за движение товарен автомобил "Волво", управляван..

публикувано на 22.10.20 в 11:22