Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Аспарухов: "Ще върнем човечността в отношенията!"

мездра иван аспарухов
Снимка: bnr.bg


Иван Аспарухов, издигнат от местна коалиция АБВ /Земеделски народен съюз, Воля/, спечели балотажа в Мездра срещу Генади Събков- "БСП за България". Аспарухов получи на втория тур 4895 гласа, а неговият опонент 4354. 

Първото интервю, което Иван Аспарухов даде в нощта на победата, бе за Радио ВИДИН: 

"Битката не беше трудна, но оспорвана. Разбира се, имаше сериозни противници, 2 политически сили срещу мен бяха през всичките тези години управляващи. Важното е, че победихме. Първото нещо е да поканя общинската администрация да видя кой от тях има очи да ме гледа. След това ще сформирам нов екип, готови сме с него и след това влакът потегля."


Няколко часа по-късно в "Посоките на делника" Иван Аспарухов каза, че е очаквал да победи, защото познава проблемите на хората:


"Очаквах този резултат, аз загубен мандат нямам в Мездра. И второ- познавам много добре хората, те са свободолюбиви, искрени и всички манипулации знаех, че няма да минат. Не бих се кандидатирал, ако знам, че има такава машина срещу мен. Вратата на Северозапада е отново отворена за свободолюбивите и прогресивните хора. Мездра задължително ще влезе в топ 10 на България. Там, където беше преди 4 години. Беше първа по усвояване на евросредства, първа по привличане на инвестиции. Само последния мандат създадохме 1500 работни места. Такъв град от 12000 човека, знаете за какво става на въпрос. Това ще ни бъде основната цел. Второто е да върнем човечността в отношенията. В администрацията, в услуга на населението и абсолютно всичко, което е необходимо да създадем ново отношение между хората и администрацията." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

КНСБ: 1/3 от българите работят за под 1000 лева месечно - достатъчни ли са?

1453 лв. е необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота за работещ, сам живеещ към месец юни тази година. Това е почти колкото за предходното тримесечие - с един лев по-малко. Намаление не е имало от десет години, макар и минимално, което отразява овладяването на инфлацията и по-ниския ѝ темп. Това каза президентът на КНСБ Пламен..

публикувано на 24.07.24 в 10:45

Ще спре ли вносът и продажбата на по-стари автомобили в България

Забрана на вноса на стари автомобили в България е една от мерките, предложени в актуализирания Интегриран план за енергетика и климат.  Документът определя националните цели по петте измерения на плана до 2030 г. - декарбонизация, енергийна ефективност и сигурност, вътрешен енергиен пазар, както и научни изследвания, иновации и..

публикувано на 23.07.24 в 11:00

Успешно ли е лято 2024 за туристическия бранш?

Посланието, което туристическият сектор в България излъчи за лято 2024 е "В България си желан". Около това се обединиха представители на туристическия бранш, държавни институции, експерти в областта на туризма, учени и общественици по време на форума "БГ туризъм - лято 2024", организиран в курортния комплекс Албена през юни. Служебният..

публикувано на 22.07.24 в 10:45

Хората в Челопек: Селото ни е хубаво и спокойно

Красива природа, чист въздух, богата история, спокойни и усмихнати хора. Така ни посреща Челопек - едно планинско село, сгушено в полите на Врачанския Балкан. Част е от община Враца и е разположено на по-малко от 10 км от големия град. Близостта до него е предимство, казват местните . В града намират работа, а децата им ходят там на училище...

публикувано на 19.07.24 в 14:50

Александър Михайлов: Антикорупционното говорене е просто мода

Продължава да се търси формулата за управление в българската политика.  От поредните предсрочни избори ни делят редица нестандартни и екзотични предложения, целящи да съставят кабинет.  Антикорупционните мерки ли са единствената възможност за преодоляване на превърналата се в перманентна криза?  Статуквото дискутираме с анализатора и автор в..

публикувано на 18.07.24 в 10:00

Задължително ли е висшето образование за успешна реализация на младите?

В разгара на лято 2024 поредният випуск средношколци вече пое по пътя на живота. Почти половината от младите хора не виждат възможности за реализация на трудовия пазар в страната. Някои се ориентират към висшите учебни заведения, а други предпочитат работа в чужбина, заради по-доброто заплащане. Голяма част от младите хора, завършили висшето..

публикувано на 17.07.24 в 10:45

Проф. Вили Лилков: Нужна е формула за съставяне на временно управление с конкретни задачи

Ситуацията в парламента, както и като цяло за българското общество е изключително тревожна, коментира професор Вили Лилков от "Синя България" . По думите му, последните парламентарни избори не са показали път пред българското общество, а много силно раздробяване на политическия пейзаж. На този фон  няма никаква възможност за съставяне на трайно..

публикувано на 16.07.24 в 16:06