Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици организират благотворителен концерт за момиче от Видин

Благотворителен концерт за своя съученичка организират деветокласници от Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин. Събитието в подкрепа на Камелия, на която предстои операция в чужбина, ще е от 18 часа тази вечер в спортната зала, каза Мария - Антоанета Любенова, която е от инициаторите:


"Решихме да направим тази мащабна кампания, защото искахме да помогнем с нещо. Ние сме от нейния клас и много я обичаме. Искаме наистина да се почувства по-добре и да знае, че от нейния клас сме ударили едно рамо."

  

По време на концерта ще има и благотворителен базар, каза Ивона Иванова:


"Благотворителен базар също ще направим. Всеки един клас от нашето училище ще направи нещо сладко или солено и ще продаваме на входа на спортната зала."  

 
В концерта се включват и други видински училища, както и танцьорите от Фолклорна студия "Северняци". Учениците от училище "Цар Симеон Велики" призовават и гражданите на Видин да се включат в благородната кауза.Вижте още
С новата машина за 30 секунди се почистват и дезинфекцират 6 книги в библиотеката във Видин

Снимката на 27 октомври 2020 година

Всяка книга, взета или върната във видинската библиотека, се  дезинфекцира със специална машина . Временно се  преустановяват посещенията  на големи групи хора в монтанската Регионална библиотека "Гео Милев" . Причината е, че област Монтана попада в червената зона на висока заболеваемост от коронавирус. 2 243 са случаите на COVID-19 в..

публикувано на 27.10.20 в 17:30

Преобразуваха детска градина във Враца

Мнозинството в Общинския съвет на Враца прие преобразуването на детска градина "Звездица" във филиал на детска градина "Звънче", като запази звездното си име. Докладната на заместник-кмета Петя Долапчиева беше разгледана на днешното заседание на местния парламент, което се проведе онлайн. 20 души одобриха предложението, 12 се обявиха "против", а..

публикувано на 27.10.20 в 16:26

170 нуждаещи се от община Мездра ще получават топъл обяд до края на годината

170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна по домовете си всеки работен ден до края на годината.  33-ма от потребителите на тази социална услуга са от гр. Мездра, а останалите 137 са от 16 съставни села на общината - Боденец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Зверино, Злидол, Крета, Лик, Лютиброд, Лютидол, Моравица, Ослен..

публикувано на 27.10.20 в 15:44

Кметът на Дунавци е положителен за COVID-19

Кметът на Дунавци Димо Скорчев е с коронавирус. За положителния тест той съобщи в социалните мрежи, с идея да информира контактните лица. За Радио ВИДИН Димо Скорчев съобщи, че неразположение е почувствал още в събота: "В събота се почувствах леко неразположен. Имахме велопоход, прецених, че нещо може да се е случило там. Отидох в болницата, имаше..

публикувано на 27.10.20 в 14:15

Свикват извънредно заседание за болницата във Видин

За втори ноември във Видин е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет, заради състоянието на болницата в града. Внесена е подписка на една трета от общинските съветници, съобщи председателят на областната организация на БСП и общински съветник Димитър Велков: "Общината е длъжна, освен да обърне внимание на видинската болница, и да..

публикувано на 27.10.20 в 13:45
МБАЛ

Затварят две отделение в МБАЛ "Христо Ботев", приемат с COVID-19 в тях

Затварят две отделения във врачанската болница, а 30-те легла в тях ще се използват за пациенти с ковид, това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев. Той е разписал две заповеди, след като броят на инфектираните в областта вече надхвърли 120 на 100 000 души. Спира се плановият прием в най-голямото..

публикувано на 27.10.20 в 13:27

Библиотеката в Монтана ограничава посещението на големи групи

Временно се преустановяват посещенията на големи групи хора в монтанската Регионална библиотека "Гео Милев ", съобщи директорът Анелия Иванова . Причината е, че област Монтана попада в червената зона на висока заболеваемост от коронавирус. "Предложението е мое, така решихме с екипа. Искам да стане ясно, че библиотеката ще продължи да работи, не..

публикувано на 27.10.20 в 12:51