Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петко Александров е новият заместник-кмет на община Чипровци

Снимка: Радио ВИДИН

Александров е с дългогодишен опит в администрацията и бе временен кмет по изборите.

Той сменя на поста Илия Илиев, който спечели конкурса за управител на Областно пътно управление Монтана.

Новоизбраният общински съвет на Чипровци днес проведе първото си заседание. На него бяха разпределени съветниците по комисии.

До дни ще приключи пълното преасфалтиране на най-дългата улица в село Превала. Върху километър и 100 метра ще има нова настилка. Половин милион лева са вложени в улицата, уточни кметът на Чипровци Пламен Петков. Средствата бяха отпуснати тази година от държавата с Министерско постановление.


Вижте още

471 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста. Новите случаи в Северозапада са 471, като най-много новозаразени има отчетени в област Враца - 233, следвана от Монтана със 150 и Видин с 88 новозаразени.  70 са починалите за последните 24 часа...

публикувано на 27.01.22 в 06:43

Снимката на 26 януари 2022 година

Част от дарението, изпратено в Община Видин от проф. Валентин Джонов преди коледните празници, днес бе предоставено и на останалите общини в областта. Около 200 кашона с дрехи, обувки и играчки за деца бяха раздадени в сградата на бившето училище "Христо Ботев". Петата вълна на Covid-19 вече е и в област Видин. Случаите на ден с..

публикувано на 26.01.22 в 18:10

Метеоролозите притеснени- просветното министерство не ги иска

Преди три години Националния институт по метеорология и хидрология се отдели от  БАН и премина към Министерството на образованието и науката. Сега просветния министър предлага метеоролозите да преминат към екоминистерството. Не виждаме конкретни аргументи за новата промяна, каза Леночка Ангелова , началник на ХМО-Монтана : "Усещаме,..

публикувано на 26.01.22 в 17:47
Индустриална зона Видин

Водят се разговори във Видин да има индустриална зона

Една от планираните индустриални зони да бъде изградена във Видин- за това ще настоява кметът  Цветан Ценков.  В последния публично достъпен вариант на проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост е заложено реализирането на "Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и..

публикувано на 26.01.22 в 17:16

Сдружение помага на бедстващ мъж от Враца

С пореден зов за помощ се обърнаха към Сдружение "Бъди добър! Прави добро!" . Подаден е сигнал за бедстващ мъж, без храна и отопление от седмица, който живее под наем в една стая. В нея няма нито печка, с която да се отоплява, нито каквито и да било други уреди. За инициативата в помощ на мъжа разказа за радио Видин Мая Методиева от сдружението:..

публикувано на 26.01.22 в 15:40

Осъдиха 21-годишен в Монтана за извършване на 13 кражби

Окръжен съд – Монтана групира две присъди на осъдения С. Г. Р. и му определи едно общо наказание 1 година "Лишаване от свобода" при първоначален строг режим, което увеличи с още 4 месеца присъдата заради извършените от него множество престъпления.  През ноември 2021 г.  по предложение на Пробационен съвет – Берковица, Окръжен съд – Монтана..

публикувано на 26.01.22 в 14:34

В Кула ще отбележат Трифон Зарезан с конкурс за вино

За поредна година  читалище  "Просвета 1882" - гр. Кула организира дегустация на вина на местни производители за Трифон Зарезан. Ще бъде пресъздаден ритуала по зарязването, ще бъдат избрани и майстор-винарите. Тази година празникът ще се проведе на 01 февруари. "В конкурс а за най добро- домашно вино в категориите червено, бяло и..

публикувано на 26.01.22 в 13:01
Подкасти от БНР