Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социална инициатива насърчава млади хора от Северозапада да бъдат активни

Снимка: Консендо България

Кампанията "Пътят на предприемача" започва обиколка в областните градове от Северозапада. В рамките ѝ екип от енергични професионалисти, вярващи в себе си и в потенциала на другите ще се срещат с млади хора в Монтана, Видин и Враца. Целта на социалната инициатива е младежите, които завършват образованието си да бъдат ориентирани професионално.  Идеята за проявата се е зародила преди една година, когато Павел Хрисков управляващ партньор в консултантската компания "Консендо", е бил на работно посещение в Северна България: 


"Имах възможността да участвам в инициатива за мотивиране на деца в Северна България. Сблъсках се челно с безнадеждност - как нищо не става и всичко е загубено. Реших, че трябва да разбера защо се случва това нещо, започнах да се интересувам какво се случва в региона. С колегите създадохме тази социална инициатива, която е изцяло финансирана от нас. Видяхме, че има и много безработни хора, кампанията вече беше в Плевен, днес тя е в Монтана. На 5 и 12 декември ще бъде, съответно във Видин и Враца. Мисията ни е да насърчим тези млади момчета и момичета да придобият самочувствието, че могат да управляват сами живота си, да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове. Каним младите хора и безработните. След това ние вкарваме тези млади хора в една социална група, в която след това даваме различни ресурси, инструменти да развият собствените си идеи. Идеята е да направим малка екосистема от хора, които в този регион да успеят да намерят начин да се справят със живота."


За да може повече млади хора да присъстват на срещите организаторите на социалната инициатива работят със държавните институции по места, уточни Павел Хрисков:


"В момента работим със бюрата по труда, информирали сме инспекторати за училищата да бъдат наясно. Допълнително, действаме и на общините, разчитаме и на локалните медии. Общо взето възрастовата група са младежи от 11, 12 клас и хора, до 29, 30 години, които са в ситуация без работа. Отворено е за много хора, няма да говорим само за предприемачеството като бизнес, а за начина на мислене. Ще говорим за личните финанси, как да се управляват ефективно, да гледаме на парите като на ресурс. Добре дошли са и хора, които просто искат да се развиват. Много хора смятат, че ние ще променяме Северозападна България. Това не е вярно, искаме да сме искрата, която да бъде катализатор за хората, които искат да имат промяна в живота си. Няма нужда от записване, най-важното това е безплатно събитие."


Срещите са полудневни и се провеждат от 10 до 15 часа. Срещата в Монтана, днес, се провежда в конферентната зала на булевард "Трети март" 78.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00