Меморандум за сътрудничество подписаха кметовете на Монтана и Алпинияно (Италия)

3
Снимка: Любо Андреев

Монтана и Алпинияно /Италия/ вече имат меморандум за сътрудничествоПодписите под документа поставиха кметовете на двете общини.

Делегацията от побратимения на Монтана италиански град е водена лично от кмета Андреа Олива и председателя на Общинския съвет Тони Пенизия. Гостите са в Монтана по повод 128 години от обявяването на градския статут.


"Радвам се да кажа добре дошли на нашите приятели от Алпинияно. Те приеха поканата да присъстват днес на празника и да подпишем официално меморандума за сътрудничество, което имаме с всички останали градове-партньори. Областите са местно икономическо развитие, околна среда, инфраструктура, туризъм и култура, развитие на човешки ресурси и подготовка и реализиране на различни инициативи",каза Златко Живков.


Кметът на Монтана Златко Живков и на Алпинияно Андреа Олива се запознали на празник в Шмалкалден /Германия/ откъдето тръгнала идеята за побратимяване на двата града.


"Този меморандум е символ на нашето сътрудничество и на това, че ние сме отворени към Европейския съюз, да си сътрудничим във всякакви области. Благодарим ви за тази огромна възможност", каза Андреа Олива.


Златко Живков подари  на Андреа Олива картина на художника Господин Господинов – батко Джони от село Калиманица. Картината ще бъде поставена в Общината в Алпинияно.


"Харесват ми много цветовете, които са светли и приветливи, като хората, които ме посрещнаха в Монтана", сподели Андреа Олива.


Фасадата на детска млечна кухня в Монтана ще има нов облик. Италианският художник Микели Фусто изрисува стените.


"Това ще създаде още настроение в ремонтираната ни млечна кухня. Много деца и майки се снимат пред това, което Микели ще направи може би днес и утре", добави Златко Живков.


"Горди сме от факта, че сме тук заедно с Мики, също така съм горд, че една малка част от Алпинияно, ще бъде във вашия град върху сградата на млечната кухня. Мики е рисувал в целия свят, правил е много неща в различни държави и за първи път е тук в България. Горди сме от факта, че той може да остави нещо от себе си и в Монтана", добави Андреа Олива.


Галерия

Вижте още

Снимката на 13 декември 2019 година

Коледно градче  посреща децата на Видин на детската площадка до храм "Св. Николай". То е подарък от Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска митрополия. В празничната програма за откриването участваха деца от село Ружинци, които получиха и своите подаръци от благотворителната кампания "Операция "Плюшено мече" ", на която фондацията е партньор...

публикувано на 13.12.19 в 17:50

Мая Манолова с "Изправи се. БГ" във Видин

Във Видин ще е първият клон на гражданската платформа "Изправи се.БГ", която беше учредена преди дни в София. Приемна за граждани откри председателят ѝ Мая Манолова: "Признавам си, че имам особено отношение към Видин. Харесвам Видин. Обичам хората във Видин и затова дойдох с удоволствие. Освен това тук с част от гражданите сме..

публикувано на 13.12.19 в 17:20

Диабетици получиха хранителни пакети

561 диабетици получиха хранителни пакети във Видин. Общо за видинска област ще бъдат подпомогнати близо 900 души със заболяването.  "Доволни сме, все пак е някаква помощ, благодарим... Две пакетчета ориз, две пакетчета леща, две бутилки маслинено олио... Аз най-много се радвам за маслиненото олио"- споделиха хората. Безплатни пакети с..

публикувано на 13.12.19 в 15:49

Одобриха новата общинска администрация в Мездра

Общинският съвет в Мездра одобри предложената от кмета Иван Аспарухов структура и обща численост на Общинска администрация  - Мездра за мандат 2019-2023 г . Решението бе взето на декемврийската сесия на местния парламент. Общата численост е 149 щатни бройки, в т. ч. 46 щ. бр. в Обща администрация, 48 щ. бр. в Специализирана администрация, 27..

публикувано на 13.12.19 в 15:32

Екоактивистът и почетен гражданин на Видин Богомил Петров празнува 80 години

Инициативен комитет организира честването по повод 80-годишнината на Богомил Петров, а събитието се състоя в Художествената галерия "Никола Петров". "Още много години бъди все така активен и жизнен и представлявай Видин с достойнство, както си го правил и до сега" – пожела на рожденика кметът Цветан Ценков . Той връчи на Богомил..

публикувано на 13.12.19 в 15:30

Частично изграждат две кръгови кръстовища във Видин

Две нови кръгови кръстовища се изграждат във Видин. Едното е на  бул. "Панония" и улица "Гео Милев", второто ще е на ул. "Христо Ботев" и  ул."Акад. Стефан Младенов". Днес там се поставят стойките на пътните знаци, които ще обозначават движението.  Двете кръгови се изграждат частично, каза ръководителят на фирмата- изпълнител Иван Богданов ...

публикувано на 13.12.19 в 14:42

Коледно градче радва децата на Видин

Коледно градче посреща децата на Видин на детската площадка до храм " Св. Николай" . То е подарък от Фондация " Подкрепа за реализация"  и Видинска митрополия. В празничната програма за откриването участваха деца от село Ружинци, които получиха и своите подаръци от благотворителната кампания "Операция " Плюшено мече" " , на която фондацията е..

публикувано на 13.12.19 в 14:13