Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Провериха законността на имоти на обвинени за телефонни измами

Снимка: Петя Генова, Архив

По разпореждане на Специализираната прокуратура, ДНСК провери 103 имота на обвинени за телефонни измами, започна премахване на незаконните строежи, съобщават от Дирекцията. 


Имотите- обект на проверка, са собственост на 27 обвинени лица за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами. Част от проверените обекти са на територията на с. Ружинци, с. Арчар и гр. Берковица. 

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. 

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно-наказателни производства. Сред тях трима са служители в община Ружинци и двама в община Берковица, уточняват от ДНСК.

Над 40 обекта са проверени в село Дреновец. Към момента не са установени незаконни постройки, съобщиха от община Ружинци, на чиято територия е населеното място. Имотите са на задържани при акция на Главна дирекция борба с организираната престъпност, МВР и прокуратурата през април по разследването за трафик на хора, пране на пари и лихварство.

Издадена е била заповед за събаряне на къща във село Арчар, община Димово. Собственикът беше арестуван при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и специализираната прокуратура през лятото. Разследван е за лихварство. Водено е дело и имотът вече е узаконен, съобщи съпругата на задържания.


Вижте още

Две години затвор заради закани за убийство във фейсбук

Две години "лишаване от свобода" при "строг“ режим на изтърпяване е присъдата, наложена на видинчанин, по повдигнатото му от Районна прокуратура – Видин обвинение за закани за убийство спрямо негов съгражданин, част от които през социалните мрежи. 53-годишният подсъдим е осъждан, съобщават от Апелативна прокуратура София. Мъжът е осъден заради..

публикувано на 22.10.20 в 17:13

Мляко, вино, мед и сладко от арония на първия фермерски пазар във Видин

Първи фермерски пазар се организира във Видин. Млечни продукти, вино и мед от местни производители, сладко от арония и лавандулово масло ще могат да опитат видинчани. Инициативата е на местната дирекция на Държавен фонд "Земеделие", каза директорът на институцията Кремена Николова: "Целим да бъдем по-близо до земеделските стопани и да достигне..

публикувано на 22.10.20 в 17:00

Второкласници почистиха около паметника на опълченците във Видин

Деца от Основно училище "Любен Каравелов" във Видин почистиха района около паметника на опълченците . Децата са от две групи целодневно обучение /ЦДО/ от училището: "Чистя около паметника... Идвам да почистя паметника с ръкавици и пликове... Не бих казал, че са много боклуците, но са доста.", споделиха част от децата. Училище "Любен..

публикувано на 22.10.20 в 15:17

Безплатни прожекции на документален филм за Радичков организира езиковата гимназия във Видин

Безплатни прожекции на документалния филм "Истории за хора, птици и други чудеса" организираха във Видин в рамките на Радичковите дни в езиковата гимназия. Видин е вторият град, в който е представен филмът, след премиерата в началото на октомври в София. Продукцията е включена и в програмата за празника на града Димитровден. Прожекциите..

публикувано на 22.10.20 в 15:00

Наградиха победителите от Димитровденското математическо състезание във Видин

Победителите в XVII-то Димитровденско математическо състезание бяха наградени във Видин. Тържествената церемония бе на площад "Бдинци". Инициативата е на видинската секция на Съюза на математиците в България и Община Видин. Резултатите са отлични, независимо от случващото се, заради пандемията, каза председателят на видинската математическа секция,..

публикувано на 22.10.20 в 14:28
В края на лятото бе направена първа копка за ремонт на пътя от Боровци до Благово.

Започва рехабилитацията на 7 км от пътя Берковица - Монтана

Символичната първа копка за рехабилитацията на 7,2 км от второкласния път Берковица - Монтана, в участъка между село Благово и Монтана ще бъде направена утре.  Инвестицията е за над 6,6 млн. лв. с ДДС, съобщават от АПИ.  Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, чрез Европейския фонд за..

публикувано на 22.10.20 в 14:11

Музеят във Видин показва накити от различни епохи

Изложба "Накитът - епоха и култура" бе открита днес в музей "Конака“ във Видин по повод 110 години на музейното дело в града. Изложбата проследява историята на накита през различните епохи, като показва и характерната за тях култура, каза при  откриването директорът на Регионалния исторически музей, Десислава Божидарова: "Ювелирното изкуство във..

публикувано на 22.10.20 в 14:06