Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна изложба на 8-годишно момиче подпомага детска градина

Автор:
2
Снимка: Радио ВИДИН

8-годишно момиче рисува картини, които продава. Със събраните средства ще подпомогне закупуването на нови материали за група "Плодчета" към детска градина "Арабела" във Видин. В навечерието на Коледа в учебното заведение бе организиран и базар.

Въпреки годините си, Виктория Пекова сама решава да участва в благородната инициатива. Като бивша възпитаничка на детската градина, тя смята,че е хубаво децата да имат нови и интересни занимания:

"Аз изработих няколко картини, на една от тях нарисувах бухал. Тези парички от картините ще са за група "Плодчета", каза Виктория.

Майката на Вики - Дияна Сеймянова, е много горда от решението на дъщеря си и я подкрепя напълно, дори записва дъщеря си на уроци, за да подпомогне таланта и:

"Радвам се, че точно тук се случва първата изложба, благодаря на целия екип от професионалисти, които работят с децата. От много малка забелязах таланта й, с голям хъс рисува. Участва в много, различни изложби и състезания, има спечелени награди. С голямо удоволствие се включва в различни инициативи чрез картините си."

Художничката от Видин Цецка Александрова е учителката по рисуване на Вики: 

"Изключително горда съм, защото тя е на 8 години, с първа изложба, вече половините картини са продадени, а сега е на 8.. А като стане на 18?!. В интерес на истината две, три са рисувани за изложбата, останалите сме рисували заедно и тя е много щастлива, когато го прави."

Традиционно детска градина "Арабела" се включва към много благотворителни инициативи, с които събира средства за подобряване на учебната среда в детското заведение. Директорката Данка Стаменова е приятно изненадана от решението на малката художничка:

"Ние изключително сме очаровани от нейното решение, тя предложи да се включи. Благодарим за нейния талант, благодаря за всичко. Парите ще бъдат дарени в нейната група, която е посещавала, вероятно с парите ще се подобри образователната среда."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05