Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новородено бебе почина във видинската болница

3
Снимка: Радио ВИДИН


Новородено бебе почина във видинската болница. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. За нас случаят е криминален, обясни Любка Ангелова, баба на починалото на 26 декември момче.

"До момента нямаме информация нито от болницата, нито от полицията. Не сме видели все още тялото на детенцето. Дори не знаем каква кръвна група е, не знаем имало ли е аутопсия или не. Доктор Николов ни увери, че аутопсия е извършена, но ние не знаем нищо".


Дежурните лекари отказват коментар без да бъде уведомен директорът на лечебното заведение, с когото към момента не може да бъде установена връзка. Полицията работи по случая. 

"Разговаряхме с главния прокурор на България. Той ни посъветва да отидем във видинската прокуратура, оттам ни препратиха към полицията. Те пък казват, че случаят не е техен"- обясни Любка Ангелова.


На 23 декември лекар от видинската болница беше осъден заради "немарливо изпълнение на медицинска професия, довело до смъртта на плод по време на раждане".

Галерия

Вижте още
На пазара ще се прави дезинфекция всеки вторник и четвъртък

Снимката на 29 октомври 2020 година

От днес в страната влизат по-строги  мерки  в борбата с коронавируса.  В обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването попадат и пазари, тържища, както и базари на открито и закрито. Там трябва да е създадена организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна..

публикувано на 29.10.20 в 18:10

46 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Броят на новорегистрираните болни от COVID-19 в област Враца е 46, сочат данните към 28 октомври на Единния информационен портал.  Всички заболели са на домашно лечение и наблюдение. Регистрирани са и двама починали. Положителни са изследванията на три жени, на 21 г., 69 г. и 30 г. от гр. Мездра, на двама мъже, съответно на 29 г. и 24 г. от..

публикувано на 29.10.20 в 17:26

Община Мездра в услуга на възрастни, самотно живеещи и хора под карантина

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната,  Община Мездра приема заявки за безплатна доставка по домовете на храни и медикаменти, закупени със средства на нуждаещите се. На тел. 0889 467 277 и 0879 830 900 всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа се приемат заявки за доставки по домовете на самотно живеещи възрастни..

публикувано на 29.10.20 в 17:00

Почистват храсти и оформят короните на дървета във Видин

Усилено се почистват храсти и се оформят короните на дърветата във Видин, съобщават от Общината. Изрязани са опасните клони на дърветата по ул. "Екзарх Йосиф I", премахната е самонастанилата се растителност по тротоарите и в зелените площи около жилищните блокове. Приключи работата и в ж.к. "Александър Стамболийски", ж.к. "Вида", по ул. "Широка",..

публикувано на 29.10.20 в 16:41

В Ново село почетоха народните будители

Тържество по случай Деня на будителите - 1 ноември, се проведе пред обновената паметна плоча на арх. Илия Попов и диригента Софрони Ангелоев в Ново село.  То започна със слово за народните будители, прочетено от секретаря на читалището Любка Ангелова. "Урок по родолюбие"“ бе поднесен от ученици в гимназиалния курс на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", в..

публикувано на 29.10.20 в 14:27

Избират фирми за снегопочистването в община Видин

Има определена обществена поръчка за снегопочистване на общинската пътна мрежа и населените места на територията на община Видин. След приключване на поръчката, договорите с фирмите изпълнители ще бъдат подписани в началото на следващия месец. Това стана ясно след заседание на Общинския щаб за координация на спасителните и неотложните..

публикувано на 29.10.20 в 14:21

На пазара във Видин: Спазват ли се мерките?

От днес в страната влизат по-строги мерки в борбата с коронавируса. В обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването попадат и пазари, тържища, както и базари на открито и закрито. Там трябва да е създадена организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска..

публикувано на 29.10.20 в 14:12