Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 7 млн. лева допълнително отпусна правителството за ремонти в монтански общини

2
Снимка: Радио ВИДИН, архив

7 200 000 лв. получават допълнително от държавата общини от област Монтана. С постановление Министерски съвет отпусна общо 47 839 500 лева на общини в България.

Осем общини в област Монтана получават средства от правителството, съобщи народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

Най-голяма е сумата за Лом. 2 милиона лева са осигурени за основен ремонт на напорен тръбопровод от помпена станция "Добри дол", трети и четвърти етап, и за основен ремонт на улична мрежа в града.

Чипровци ще разполага с 1 милион и 200 хиляди лева за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в населените места на общината.

1 милион лева се дават на община Берковица. Те са за основен ремонт на мост "Лонджата" и подпорните стени към него, и реконструкция на улица "Добруджа" и ремонт на водопровода ѝ.

С по 600 000 лева ще разполагат общините Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново и Якимово. Парите са за ремонт и рехабилитация на улична мрежа и подмяна на водопроводи в общинските центрове и населените места.

На заседание в началото на декември Министерски съвет отпусна 3 милиона лева на община Монтана, 300 000 лева за Берковица и 160 000 лева за Вършец, също за ремонти на улици, припомни Дилян Димитров.


Галерия

Вижте още

Снимката на 16 септември 2021 година

130 години от построяването на първата театрална сграда в България ще отбележи  видинският драматичен театър .  До 23 септември театъра  ще има надпис над входа си. Това заяви на пресконференция директорът на институцията Дейвид Славчев, който представи програмата по повод годишнината. До 30 септември се удължава срокът, в който хората ще..

публикувано на 16.09.21 в 18:00

На театър във Видин - със сертификат за COVID-19

Посетителите на събитията, посветени на 130-годишнината на видинския драматичен театър, който е първият, построен в страната, да бъдат допускани след представяне на ковид сертификати. Това призова кметът на общината Цветан Ценков. "Да бъдат спокойни нашите съграждани, когато идват на такива културни мероприятия. Ще настоявам пред ръководството на..

публикувано на 16.09.21 в 17:50

Представиха филм за силата на социалните дейности

Днес в Младежкия дом в Монтана при спазване на всички епидемични мерки се проведе отворена прожекция на филма на Николай Василев „Ново начало - себе си в другия” . Представители на социални услуги, Община Монтана, на родителски организации, институции, медии, доброволци припознаха разказите за пет неправителствени организации по време на..

публикувано на 16.09.21 в 17:38

Обвиняемият за убийството в Мокреш остава в ареста

 Днес съдът разгледа искането на Окръжна прокуратура – Монтана за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.Б., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК.   Досъдебното производство е започнало сред постъпил сигнал за пострадал мъж.  В хода на..

публикувано на 16.09.21 в 17:09

Ще има нов общински път на територията на община Берковица

Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища с включването на ново пътно трасе на територията на община Берковица. По предложение на кмета на община Берковица, област Монтана, се обособява пътно трасе - MON1026 II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ - Берковица - /II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ с обща дължина 5,403 км...

публикувано на 16.09.21 в 16:28

"Житената питка" с премиера на видинска сцена

Премиерата на спектакъла "Житената питка" ще представи тази събота Държавен куклен театър Видин. В основата е класическата народна приказка, която сценаристите и режисьори Мая и Митко Димитрови ще представят по свой оригинален начин.  Децата ще се срещнат с познатите си от приказката герои, но те ще са представени различно, обясни актьорът Кирил..

публикувано на 16.09.21 в 16:13

Време е за зимнина

За хората, които имат зеленчукови и овощни градини, а и не само за тях, направата на буркани с туршии, компоти и сладка е традиция.  Именно есента, заради изобилието на различни зеленчуци е подходящото време за тяхната консервация. Недка Гергова от видинското село Синаговци приготвя зимнина от над 40 години. "Сега е есента и всички..

публикувано на 16.09.21 в 15:55