Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 януари 2020 година

Снимка: Община ВИДИН

Кметът на община Видин Цветан Ценков поздрави учениците  от ППМГ "Екзарх Антим I", ОУ "Иван Вазов" и СУ "Цар Симеон Велики", които се представиха отлично и се класираха на призови места в Международното състезание "Математика без граници" - есенен кръг и XXVIII математически турнир "Иван Салабашев" 2019.


Снегопочистването в кметствата, опазването на обществения ред и имуществото на жителите, както и работата с органите на МВР бяха част от дискутираните теми на първата среща между кметовете от община Враца.


Чрез подписка групата общински съветници на БСП инициира свикването на извънредно заседание на Общинския съвет във Видин. Подписката бе подкрепена от представители на всички групи в местния парламент. Заседанието се насрочва по преценка на председателя на Общинския съвет в срок до седем дни, уточни Димитър Велков.


Община Берковица подаде проектно предложение за "Изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване и спортна инфраструктура в град Берковица". Стойността на предвидените дейности по облагородяване на тази обществена инфраструктура са 92 000 лева.



374 представления пред около 30 000 души публика са изиграли актьорите от  Държавен куклен театър - Видин за изминалата 2019 година, която те отчитат като изключително успешна - каза директорът Поли Трифонова.


Като особено жестоко бе определено убийството на 18-годишно момиче в белослатинското село Галиче. Министърът на МВР Младен Маринов, главният прокурор Иван Гешев и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков обявиха на извънреден брифинг подробности за зловещото деяние на 17-годишния местен младеж.


Изложба с произведенията на Гео Милев подредиха във фоайето на Регионалната библиотека в Монтана. Поводът е отбелязването на 125-та годишнината от рождението на патрона на библиотеката, уточни Пенка Вацкова, експерт "Връзки с обществеността".



Гласовете на даровитите изпълнители от фолклорна формация "Огоста" към Народно читалище "Разум 1883" Монтана ще огласят храма "Свети Дух". Концертът на възпитаниците на музикалния педагог Цветан Цветанов е озаглавен "С пламък от фолклора" и започва във вторник- 14 януари, в 18 часа.



С еднодневен зимен излет в околностите на село Реселец, общ. Челвен бряг, мездренските туристи откриха активния туристически сезон 2020. В първата за тази година организирана проява се включиха 40 любители на природата от Мездра, Враца и Роман, водени от опитните планинари Евтим Евтимов и Цветан Цеков. Доайен сред тях бе 75-годишният Борислав Леонкев (Бочи), съобщиха от Община Мездра. 



"Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството" е заглавието на ретроспективната фотоизложба, посветена на живота и делото на Васил Левски, която бе открита в Младежкия дом в Белоградчик. На откриването присъстваха Ивайло Милушев – член на Управителния съвет на Национален комитет "Васил Левски" и Георги Иванчев – Председател на Областния комитет "Васил Левски". 



Родители и ученици от Целодневната организация на учебния ден в ОУ "Н.Й.Вапцаров" село Селановци днес отбелязаха ромската нова година. Празникът Банго Васил мина под наслов "Заедно в празник и делник", сподели директорът на училището Петя Русинова.



Започна набирането на творби за участието в Националния конкурс за малки философи „Малкият принц” Селановци 2020. В него могат да вземат участие ученици от 2 до 7 клас - каза директорът на ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Селановци  Петя Русинова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ВиК авария в Покрайна превърна овощна градина в река

Спукана тръба наводнява вече голяма част от овощни насаждения, затова сигнализира Стела Стойкова,  земеделски производител от видинското село Покрайна пред кореспондента на Радио Видин Наско Цанов: „Аз съм земеделски производител, отгле ждам 15 декара овощни насаждения: 13- ябълки и 2- сливи. Проблемите започнаха през 2023 година месец октомври...

публикувано на 07.09.24 в 10:33

Даниела Николаева е новият заместник председател на Районната избирателна комисия в Монтана

Движението за права и свободи на Пеевски се пребори за заместник председателско място в Районната избирателна комисия в Монтана. Централната избирателна комисия назначи служебно Районна избирателна комисия Монтана. Това се наложи, след като на консултациите при областния управител партиите не се разбраха. Тогава представители на двете крила в ДПС..

публикувано на 07.09.24 в 10:30

Фестивал на древните култури откриха край Враца

Откриха фестивала за древни култури "Слънцето на Тодорка", съобщиха от общинската управа на Враца.  За осма година местността "Валога" край врачанското село Оходен е сцена на древните култури. Атрактивният фестивал откри заместник-кметът  Петя Долапчиева , която поздрави организаторите и присъстващите от името на кмета Каменов.  Директорът на..

публикувано на 07.09.24 в 10:00

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им. Това ще стане в неделя, в деня на Рождество Богородично.  Тържествата по повод празника на Берковица стартираха с тридневен турнир по футбол за 9 годишни деца. Победител стана отборът на ЦСКА /София/. Програмата за празника е богата и разнородна, сподели кметът Радослав..

публикувано на 07.09.24 в 09:15

Училищата и детските градини във Враца очакват новата учебна година

Училищата и детските градини във Враца са готови за новата учебна година, съобщават от местната управа.  Учебната 2024/2025 година ще започне на 16 септември 2024 година във всички училища и детски градини на община Враца. Сградите на учебните заведения са подготвени да приемат децата и учениците. На места все още има завършващи ремонтни дейности, но..

публикувано на 07.09.24 в 07:35

Враца отбеляза годишнината от Съединението

Церемонията по случай 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. В приветственото си слово заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите,  съобщиха от общинската управа. От името на кмета Каменов и припомни,  че „Съединението е урок..

публикувано на 06.09.24 в 15:12
Ани Арутюнян, областен управител на Видин

Ани Арутюнян: "Търсим решение за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат"

„Продължаваме да работим и да търсим оптимален вариант за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат, като се стремим да отчетем изискванията и очакванията на заинтересованите страни както по отношение на тежкотоварния трафик, така и по отношение на леките автомобили“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация..

публикувано на 06.09.24 в 14:00