Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Видин с три номинации за приза на БНР "Сирак Скитник"

Снимка: Радио Видин

Екипът на Радио Видин и журналистът Цветомир Цветанов са сред номинираните за годишните награди на БНР "Сирак Скитник" за 2019-та година. Номинациите са и в трите категории- Голямата награда "Сирак Скитник", награда за радиожурналистика и Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР.  

Регионална радиостанция на БНР Радио Видин е номинирана за Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио:


Радио Видин е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем  месеца по-късно програмата се увеличава на 12 часа. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии. Непрекъснатият ръст на слушателската аудитория на Радио Видин намира своето естествено обяснение във факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.

Цветомир Цветанов, старши редактор, е номиниран за Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година.

  • Цветомир Цветанов е старши редактор и е един от емблематичните гласове на медията. Автор и водещ е на предаването „Клуб Спорт“. Въпреки, че има  афинитет към спортната тематика и новините, работата му не се ограничава само там. При избора на разработваните от него теми той методично проследява фактите и събитията, които вълнуват хората от Северозападна България и желанието им за равнопоставеност с останалата част на страната и възможност за развитие и по-добър живот.

В третата категория- Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР е номиниран мултимедийният проект "Изнесени аудио-визуални студиа" на Радио Видин.

  • Стремежът на екипа на Радио Видин е осигуряване на добър аудио-визуален продукт, за да може радиото да отговори адекватно на изискванията на съвременния свят и да е конкурентоспособно на останалите медии. Изнесените аудио-визуални студиа затвърждават активното присъствие на Радио Видин в Интернет и в социалните мрежи. Така медията отговаря на очакванията на съвременния потребител на информационно съдържание. Статистиката показва, че изнесените аудио-визуални студиа са генерирали над 64 000 гледания.


Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в Първо студио на БНР тази вечер. Събитието е част от честванията на 85-ата годишнина на обществената медия.


Наградите "Сирак Скитник" са учредени през 2001 година на името на артистичния псевдоним на първия директор на радиото - големият писател, художник и общественик Панайот Тодоров.

С приза се отличават най-изявените професионалисти за изминалата година, които са допринесли за развитието на Българското национално радио като обществена медия. 


Всички номинирани може да видите тук.


Вижте още

Снимката на 31 март 2020 година

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. Отменя се заповедта за задължителното носене на маски на открити и..

публикувано на 31.03.20 в 18:06

В Кула насърчават образованите родители

Променят размера на отпусканата еднократна помощ за новородено/осиновено дете до 3 годишна възраст в Кулско.  Решението е взето на заседание на Общински съвет Кула по предложение на групата на ВМРО-БНД.  Вместо досегашните 150 лв. за всяко дете, в общината вече ще има диференциация според степента на образование на родителите.  За майка с основно..

публикувано на 31.03.20 в 17:38

Бързо се изчерпват маските във видинските аптеки

Предпазни маски в аптеките във Видин има, но може да се появят временни дефицити, коментира председателят на регионалната фармацевтична колегия във Видин Николай Тодоров. Заради изчерпване на наличните количества, до обяд се е наложило да бъдат направени нови доставки. "След наредбите се получи малка паника сред населението. Вчера..

публикувано на 31.03.20 в 17:24

Заводът за автомобилни компоненти в Мездра няма да работи до 12 арпил

Удължава се с една седмица временното преустановяване на работа на заводите за производство на автомобилни компоненти в Мездра и Карнобат , информират от ръководството на "СЕ Борднетце - България" ЕООД. Така вместо до 5 април, двете локации ще останат затворени до 12 април 2020 г. (включително). Решението е взето, предвид епидемиологичната..

публикувано на 31.03.20 в 17:19

Още 18 под карантина във Враца

Още 18 жители на област Враца са поставени под карантина за последните 24 часа , като все още се чакат пробите за коронавирус от националната реферетнта лаборатория  на седем души. Пробите са взети на двама врачани в МБАЛ "Христо Ботев", на човек под домашно наблюдение и на един човек от болницата в Козлодуй. 14 души пък са били в..

публикувано на 31.03.20 в 16:59

Косят тревните площи в Монтана, скоро пускат и фонтаните

В Монтана започна косенето на тревните площи. Това ще е един от основните ангажименти през следващите шест месеца.  Към 600 декара зелена тревна площ има града,  съобщи кметът Златко Живков: "Първите дни на април започва шестмесечният период за косенето, на територията на цялата  община. Изключително важно действие. Голяма част от..

публикувано на 31.03.20 в 16:23

Преустановяват отпускането на бързи кредити

Голяма част от фирмите за бързи кредити спряха отпускането на заеми, преустановени са и заемите от банки. Към момента разсрочване на вноските на длъжници не се прави. Това каза Моника Пламенова- офис мениджър на една от големите фирми за бързи кредити: " Към днешна дата не отпускаме бързи кредити. Не се отпускат, защото бързите кредити работят в..

публикувано на 31.03.20 в 16:10