Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Песен на свети Валентин" избират във Видин

Снимка: Радио Видин архив

Конкурсът "Песен на свети Валентин" кани в навечерието на Деня на влюбените - 14 февруари, младите певци от Видин. Това е най-дългогодишната проява, организирана за младите хора от Община Видин, обясни специалистът по култура в администрацията Силвана Сюлейман:

"Конкурсът ще се състои на 13 февруари, от 17:00 часа, в залата на Симфониета Видин. Могат да участват както индивидуални изпълнители, така и групи. Би било чудесно, ако има авторски песни. Ако няма такива, биха могли да участват с песен, посветена на любовта. Ще имат възможност преди това, от 15:00 часа да репетират, така че да се чувстват по-сигурни след това в своето изпълнение на сцената. Всички желаещи могат да се запишат в събитието "Песен на свети Валентин" във Фейсбук или на телефон 0879597154."


В журито на конкурса ще участват преподаватели по музика и партньори на конкурса. Радио Видин ще бъде представено  от Красимир Каменов и Наталия Николова.

"Радио Видин ще се включи в журито и ще осигури първата награда, която също вече по традиция е запис на песента победител. Ще има и много сладки изкушения, за навършилите 18 години може да има и бутилка шампанско. Наистина много често участниците изпитват притеснение, това е нормално. За много от тях това е първата по-голяма сцена, на която се изявяват. Бих искала да им кажа, че всички, които участват в този конкурс, са победители. Най-важното е да излязат на сцената, да усетят публиката и да се представят по-възможно най-добрия начин."

Чуйте повече в звуковия файл.

Вижте още

Безплатно измерване на кръвна захар организира ежемесечно Клуб "Диабет" във Видин

Клуб "Диабет" продължава и през 2020 година провеждането на безплатни измервания на кръвната захар и лекции на теми, свързани със захарния диабет. Двете инициативи са достъпни както за членове на организацията, така и за всички жители на Видин и областта, обясни председателят на клуба Катина Велкова: "Това е нашият приоритет, към който трябва да се..

публикувано на 17.02.20 в 17:19
Проф. д-р Николина Огненска

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася изцяло в сферата на профилактиката.    Доктор по изкуствознание и професор по теория на музиката,..

публикувано на 17.02.20 в 16:16
Слави Панайотов

Слави Панайотов представи втората си книга във Видин

Един от най- известните "влогъри" в България- Слави Панайотов, е  роден през 1986 г. в Плавдив. Става известен с "Youtube" канала си " The Clashers" . В него той публикува видеа на различна тематика, като хитовите му серии са "Топ Класации", "50 Невероятни факта" и "Нещата, които не искат да знаете" . Вдъхновен от сериите "Топ Класации" се..

публикувано на 17.02.20 в 16:15

С покаянието се завръщаме при Бога

Неделята, в която се намираме днес е Седемнадесета след Неделя подир Въздвижение , която ни напомня силата на покаянието, бащината любов и прошката. Днес си припомняме, че Бог ни е дал и дава свобода, но и проявява към нас милост отново да се върнем при Него. Неговото човеколюбие е безгранично, но ние не трябва да изпаднем в..

публикувано на 16.02.20 в 08:00

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

Един от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова..

обновено на 15.02.20 в 07:52

"Заедно" на 14 февруари 2020 година

Темите в "Заедно" на 14 февруари 2020 година: Във Враца организират благотворителен концерт в подкрепа на Весела Огнева , която се бори с тежка диагноза, но без да губи вярата и усмивката. От платформата "Приятели, помагайте", чийто създател е Лео Кадели обявиха кауза "Абитуриенти в неравностойно положение 2020". Желанието им е да..

публикувано на 14.02.20 в 16:20

Повече туристи са посетили Белоградчик през миналата година

Беседите за Белоградчишката крепост и пещерата "Магура" вече се предлагат на 10 езика.  Предстои от 13 до 15 март да се проведе традиционното информационно пътуване, през март ще има и обучително пътуване за екскурзоводите и туроператорите от региона на Бургас. Това стана ясно на проведено заседание на Консултативния съвет по туризъм в Белоградчик...

публикувано на 13.02.20 в 17:35