Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видин има нов главен архитект

Снимка: Радио Видин

Десислава Евгениева е новият главен архитект на Видин. Това съобщи председателят на Съюза на архитектите в България проф. Тодор Булев, който бе един от членовете на комисията, определена да проведе събеседване с кандидатите. Архитект Десислава Евгениева бе единственият кандидат. Тя е завършила образованието си в Букурещ, дългогодишен служител е на община Видин, каза проф. Булев и добави:


"Перфектна биография. Познава добре Общината, запозната е с проблемите на Видин. Един човек, свързан трайно с нашия град. Има богат опит".


Една от първите задачи на новия главен архитект, който ще стъпи в длъжност официално в петък, ще бъде изработването на нов общ устройствен план на Видин, уточни проф. Булев. 

Десислава Евгениева поема поста от арх. Ангел Недялков, който изпълнява длъжността "главен архитект на Община Видин" от 2009 година насам.

Вижте още

Русенски университет приема онлайн документи на кандидат-студенти

Русенският университет информира кандидат-студентите, че приема онлайн документи за кандидатстване на адрес:   https://online.uni-ruse.bg/ . Приемът на студенти в университета за академичната 2020/2021 година е в 50 специалности от 23 професионални направления . Кандидатите, които за пръв път влизат в онлайн системата, трябва да си..

публикувано на 31.03.20 в 13:50

Отлична организация на онлайн обучението в Селановци

От училището в Селановци са доволни от постигнатите в извънредни условия резултати от онлайн обучението.  В ОУ "Н. Й. Вапцаров" 110 от 153 ученици работят в електронен вариант - този, който е удобен и изпълним от учениците с или без помощта на родителите, в зависимост от възрастта и възможностите. 43 деца получават своите задачи на хартиен носител...

публикувано на 31.03.20 в 13:30

Онлайн среща с детска писателка организира Врачанската библиотека

Детската писателка Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека "Христо Ботев"- Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга . Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най- големия сайт за четене и книги в България - #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа. Срещата ще се..

публикувано на 31.03.20 в 12:30

Наркотични вещества откри полицията във Враца

За поредни два случая на открити наркотични вещества, съобщи ОД на МВР Враца. Служители на РУ- Враца са провели операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. На 30 март, в 15:20 часа, на улица в град Враца е задържан 38-годишен мъж от същия град. При обиска на лицето бяха..

публикувано на 31.03.20 в 11:51

Отлагат планирано тестване на системите за ранно предупреждение във Видин

Отлага се планираното за 1 април тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии във Видин , информират от ОД на МВР. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява. Датата и часът ще..

публикувано на 31.03.20 в 11:30

В Руска Бела сами си шият маски

Предпазни маски за лице започнаха да шият  в мездренското село Руска Бела. Инициативата е на кметския наместник Владимир Пенчев, а идеята е с лед като бъдат изработени маските, които са за многократна употреба, да бъдат предоставени безвъзмездно на жителите на селото. Ето какво написаха в социалната мрежа "facebook" от..

публикувано на 31.03.20 в 13:00
Десислав Начков

Прокуратурата във Враца с най- малко оправдателни присъди в региона

Общият брой актове, внесени за разглеждане в съда от Окръжната прокуратура /ОП/ във Враца са били 1 034 . Държавното обвинение е предало на съд 1 102 обвиняеми лица и по тях са образувани 1 012 наказателни дела, това пише в годишния отчет на окръжната прокуратура във Враца за 2019 г. От образуваните 1 012 дела в съда по внесените  прокурорски..

публикувано на 31.03.20 в 11:15