Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

20.02.20 - какво ни носи съчетанието на нули и двойки?

Снимка: архив

Бум на сватбите се очаква на днешния ден- 20 февруари 2020 година. Причината е, че днешната дата съдържа единствено цифрите 2 и 0. Две двойки са заявили желание да сключат граждански брак във Видин, каза Станимира Манджукова- младши експерт "Актосъставяне" Община Видин.


"Има още една дата, която представлява интерес 20.12.2020 г., но за сега няма заявки за сключването на граждански брак на тази дата. За днешния ден са заявили две двойки, които искат да сключат граждански брак. Първият акт за сключен брак за тази година е съставен на 6 януари. от тогава до днес има 22 акта за сключен граждански брак. За 2019 година са сключени общо 265 акта за граждански брак."


Според астролога Георги Терзиев обаче датата не е благоприятна за сключването на граждански брак.


"Още от древността хората са се стремяли чрез някакво суеверие да търсят сигурност за живота си. Това продължава и до днес. По този начин се улавят за такива кръгли числа, дори и телефонни номера, номера на автомобили и какви ли не други подобни трикове. Парадоксът е, че нямаме сигурност от раждането до смъртта. И все пак някаква вяра и надежда остават последни. На днешната дата съвсем обяснимо е много хора по цялото земно кълбо да сключат граждански брак. Но от гледна точка на астрологията това се случва в периода на ретрограден Меркурий, който започна от 16 февруари и ще продължи до 9 март. Това са цикли, които са закономерни на 4 месеца планетата Меркурий, която отговаря за комуникациите и един вид е най-близко до нас, тя се движи сякаш назад. Колкото и човек да има здрава логика, никога няма как да се окаже по-тарикат, едва ли не да изхитри съдбата именно сключвайки брак в такъв неподходящ момент. Тези, които искат да го направят, съветвам ги да го направят след 9 март. Не значи, че когато изрекат заветното "да" в период на директно движение на Меркурий нещата ще бъдат по мед и рози. Шансът това да се случи и то в негативен план, със сигурност няма да потръгне така както са мечтали и двете страни. Сякаш нещо ще им промени началните планове, ще има нещо прибързано, скрито."


В периода на ретрограден Меркурий не купувайте нищо друго освен храни и течности, съветва астрологът Георги Терзиев. 


"Каквато и стока да се закупи, не само средства за комуникации, като автомобили, велосипеди, компютри, телефони, а каквато и да е стока, по някакъв начин ще се окаже дефектна, няма да сте я подбрали правилно, ще сте направили прибързано решение или пък ще я закупите и след дадено време ще я захвърлите в някое кътче на двора, или в стаята си и много рядко ще се досещате за нея", обясни Георги Терзиев.

Вижте още

Ще има ли студентски бригади?

Между 5 000 и 5 500 студенти се възползват ежегодно от възможностите, които дават програмите за културен обмен между България и САЩ, като тази година агенциите са забелязали ръст на желаещите да участват в програмите. По план студентите масово се записват от средата на септември до края на декември. Предвид ситуацията обаче въпросът ще има..

публикувано на 07.04.20 в 17:10

Видинските математици готови за Национална олимпиада по биология

Шестима са  учениците от Видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I“, които  се класираха за  Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. Тази година успехът е забележителен, защото Видин има класирани ученици в четири от петте възрастови групи на олимпиадата. Зад високите постижения на учениците стоят..

публикувано на 07.04.20 в 16:10

Да си дъщеря на лекар по време на пандемия

На 7 април, когато отбелязваме Световния ден на здравето, разговаряме с дъщерята на  общопрактикуващия лекар в Дунавци д-р Пламен Петров - Иванна Иванова.  Тя живее в Дунавци и е деветокласничка  в ППМГ "Екзарх Антим I" Видин. Срещаме ви с нея на професионалния празник на българските здравни работници, защото наскоро Иванна публикува във  Фейсбук..

обновено на 07.04.20 в 15:30

Масово отлагане на сватби и кръщенета във Видинско

Извънредните мерки, наложени поради опасността от зараза с коронавирус повлияха и на сватбите във Видин.  В ритуалните зали се допускат само младоженците, кумовете и фотограф и въпреки, че сключването на граждански брак не е забранено, го ляма част от ритуалите бяха отложени. Светла Лозанова , която работи като фотограф във Видин за..

публикувано на 07.04.20 в 15:25

Пациент с коронавирус от Видин, без симптоми, недоумява защо не може да е на домашно лечение

Вторият пациент от област Видин с доказан COVID-19 потърси Радио Видин за съдействие. Иван Евстатиев от Дунавци твърди, че е напълно излекуван, без никакви симптоми, но въпреки това е подложен на стационарно лечение в изолатора на видинската болница (бившето Инфекциозно отделение), по препоръка на Регионалната здравна инспекция. Той смята, че..

публикувано на 07.04.20 в 15:00

Какви правни услуги може да ползваме по време на карантина

В рубриката ни "Моите права"  на фокус са правните услуги , които може да ползваме по време на извънредно положение и как би могло да стане това.  Професионалното мнение е на   председателя на Адвокатска колегия Видин Кирил Груев: "Знаете, че в момента действа Закона за мерките и действията по време на извънредни положения, обявен с..

публикувано на 06.04.20 в 15:30

Ново село в новата обстановка

Хубавата новина е, че в общината няма коронавирус. Независимо от това, че Ново село е на две граници и че са пристигнали хора от други места в първите дни, когато мерките не бяха толкова затегнати, на този етап няма регистрирани със симптоми на опасния вирус. Трима са под доброволна домашна карантина, като при единия вече е изтекъл 14-дневния..

публикувано на 05.04.20 в 17:00