Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20.02.20 - какво ни носи съчетанието на нули и двойки?

Снимка: архив

Бум на сватбите се очаква на днешния ден- 20 февруари 2020 година. Причината е, че днешната дата съдържа единствено цифрите 2 и 0. Две двойки са заявили желание да сключат граждански брак във Видин, каза Станимира Манджукова- младши експерт "Актосъставяне" Община Видин.


"Има още една дата, която представлява интерес 20.12.2020 г., но за сега няма заявки за сключването на граждански брак на тази дата. За днешния ден са заявили две двойки, които искат да сключат граждански брак. Първият акт за сключен брак за тази година е съставен на 6 януари. от тогава до днес има 22 акта за сключен граждански брак. За 2019 година са сключени общо 265 акта за граждански брак."


Според астролога Георги Терзиев обаче датата не е благоприятна за сключването на граждански брак.


"Още от древността хората са се стремяли чрез някакво суеверие да търсят сигурност за живота си. Това продължава и до днес. По този начин се улавят за такива кръгли числа, дори и телефонни номера, номера на автомобили и какви ли не други подобни трикове. Парадоксът е, че нямаме сигурност от раждането до смъртта. И все пак някаква вяра и надежда остават последни. На днешната дата съвсем обяснимо е много хора по цялото земно кълбо да сключат граждански брак. Но от гледна точка на астрологията това се случва в периода на ретрограден Меркурий, който започна от 16 февруари и ще продължи до 9 март. Това са цикли, които са закономерни на 4 месеца планетата Меркурий, която отговаря за комуникациите и един вид е най-близко до нас, тя се движи сякаш назад. Колкото и човек да има здрава логика, никога няма как да се окаже по-тарикат, едва ли не да изхитри съдбата именно сключвайки брак в такъв неподходящ момент. Тези, които искат да го направят, съветвам ги да го направят след 9 март. Не значи, че когато изрекат заветното "да" в период на директно движение на Меркурий нещата ще бъдат по мед и рози. Шансът това да се случи и то в негативен план, със сигурност няма да потръгне така както са мечтали и двете страни. Сякаш нещо ще им промени началните планове, ще има нещо прибързано, скрито."


В периода на ретрограден Меркурий не купувайте нищо друго освен храни и течности, съветва астрологът Георги Терзиев. 


"Каквато и стока да се закупи, не само средства за комуникации, като автомобили, велосипеди, компютри, телефони, а каквато и да е стока, по някакъв начин ще се окаже дефектна, няма да сте я подбрали правилно, ще сте направили прибързано решение или пък ще я закупите и след дадено време ще я захвърлите в някое кътче на двора, или в стаята си и много рядко ще се досещате за нея", обясни Георги Терзиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов прочит на "Грозното патенце" представят във Видинския куклен театър

"Грозното патенце" ще оживее на сцената на видинския куклен театър. Своя оригинален прочит на любимата приказка от Ханс Кристиян Андерсен ще представи Никола Стоянов. Това е режисьорският дебют в кукления театър на популярния кино и театрален актьор. "Видинската публика ще я изненадаме с нашето различно грозно патенце. Един много симпатичен..

публикувано на 25.04.24 в 11:28

В "Музикална зона" на 25 април 2024 слушаме сръбската блус китаристка и певица Ана Попович

Родена в семейството на блус китарист, на петнайсет взима китарата на баща си. Много скоро той осъзнава, че дъщеря му го превъзхожда многократно с таланта си. Ана завършва реномирани учебни заведения в западната ни съседка и в Холандия. Способностите и се изявяват на сцени по цял свят. Работи с големи имена сред музикантите и сред..

публикувано на 25.04.24 в 09:00

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00