Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видински полицаи задържаха шофьор с 1.65 промила

Снимка: Радио ВИДИН

Водач, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Видин. 


На 2 март, около 1.33 часа, във видинската южна промишлена зона служителите на реда спрели за проверка "Фиат Пунто", шофиран от 34-годишен жител на село Орешец. Тестът с дрегер отчел наличие на алкохол 1.65 промила. По случая е образувано бързо производство, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР- Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Готов е мостът в Горна Кремена

Мостът, по който ще се движат тежки камиони след спирането на трасето между Мездра и Ботевград, вече е готов. Пътното съоръжение в село Горна Кремена е завършено предсрочно и предадено за ползване от Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи Красимир Цонев, представител на строителната фирма-изпълнител на обекта: "...Имаше компрометирани..

публикувано на 01.05.24 в 13:57

Кооперативният пазар във Враца може да бъде закрит

Съществува възможност да закрият кооперативният пазар във Враца.  Темата беше дискутирана по време на последното редовно заседание на общинския съвет. Кметът на града Калин Каменов припомни, че скоро ще бъде готов проектът за довършване на централната пешеходна зона – от "Здравец" до гарата. В разработката има идея за обособяването на нов пазар от..

публикувано на 01.05.24 в 12:00

Велика сряда е

Днес Православната църква отбелязва третия ден от страстната седмица. На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите. В деня на Светата и Велика сряда се припомня едно от последните събития преди спасителните за нас страдания на Господ - за многоценното миро, което в искреното си разкаяние една грешница изляла върху главата на Спасителя,..

публикувано на 01.05.24 в 09:00

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  92-ма ще са членовете на..

публикувано на 01.05.24 в 08:45

Туристически празник в местността "Божурица" за 1 май

За пета поредна година в местността "Божурица" ще се проведе туристически празник на 1 май. Организатор на събитието е туристическо дружество "Бонония", съвместно с Община Видин. За днес са предвидени много физически активности, при хубаво време се предвижда и полет с балон. Ще има състезания по велокрос и пейнтбол, със символични награди за..

обновено на 01.05.24 в 08:36

Без синя зона във Враца за празниците

От Община Враца обявиха великденска промоция за шофьорите.  От днес,1 май до Гергьовден, 6 май синята зона в града няма да работи. Т ова означава, че шофьорите могат да оставят колите си на местата за почасово паркиране, без да е необходимо да заплащат за това. От съобщението на местната управа става ясно, че в дните от 1 до 6 май няма да работи и..

публикувано на 01.05.24 в 07:44

Снимката на 30 април 2024 година

"Синята зона"  във Видин няма да работи в периода от първи до шести май включително.  Това съобщиха от Общинско предприятие "Зони за платено паркиране".  Община Монтана отчита най-добрата събираемост на местни данъци и такси .  За първите четири месеца на годината в Община Монтана са събрани 7,2 милиона лева от местни данъци и такси, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 18:10