Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Укрепиха свлачище по третокласен път във Врачанско

Снимка: Агенция Пътна инфраструктура

Завършено е укрепването на свлачището при 62-ри километър на третокласния път III-1306, в землището на село Веслец, област Враца, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Общата дължина на възстановената отсечка е 212 метра. Третокласният път е основна пътна връзка на жителите от селата Горно Пещене, Тишевица, Вировско, Върбица и Габаре с областния център Враца. 

Във възстановяването на участъка са инвестирани близо 406 хил. лв., от които 85% финансиране от Европейския съюз и 15% Национално съфинансиране по оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. Ремонтът е завършен в срока на договора - 90 календарни дни.

Вижте още

Намалени разходи отчитат от Община Брегово

С около 100 000 лева са намалели разходите на община Брегово през първото тримесечие на 2020 година, в сравнение със същия период на миналата година. Целта е да бъдат разплатени натрупаните задължения, които в края на миналата година възлизаха на около 1 млн. лева, обясни кметът Илиян Бърсанов . "Пандемията спря темпото, но горе долу сме..

публикувано на 26.05.20 в 13:16

Детската градина в Бойница започва работа от 1 юни

Детската градина в Бойница ще възобнови дейността си от първи юни . В момента се извършва необходимата подготовка, обясни кметът на общината Анета Генчева . "Обикалям Видин с един списък, докладна на директорката на детската градина с различни предпазни мерки, дезинфектанти, безконтактни термометри и т.н., които трябва да купим. Това, което..

публикувано на 26.05.20 в 12:38

Мъж почина след катастрофа в село Косово

Катастрофа в  стоманобетонен електрически стълб,  в село Косово,  завърши фатално, съобщават от областната дирекция на полицията във Видин.  В събота, лек автомобил "БМВ", с видинска регистрация, управляван от 33-годишен местен жител, на прав участък от пътя в селото се е блъснал в стълба. Водачът е починал в линейката на път за болницата...

публикувано на 26.05.20 в 11:30

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново отваря врати

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца възобновява дейността си от 30 май, събота . Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова: "Първите прегледи, които ще се случат след извънредното положение, ще бъдат в събота на 30 май. От 10 часа ще приема д-р Явор Малинов. Следващите седмици вече..

публикувано на 26.05.20 в 11:20
Полицейска кола

Две жени пострадаха при побой в Бойчиновци

Мъже на 32 и на 29 години от София и село Селановци нахлули в частен дом в град  Бойчиновци, където нанесли побой на две жени, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът се е случил вчера около  10:00 часа. Мъжете с а повредили 2 метални врати на жилищен имот за да влязат, след което нанесли побой на 49-годишна местна жителка и 30-годишната ѝ дъщеря..

публикувано на 26.05.20 в 11:18

На 1 юни ще заработи лабораторията за PCR тестове във Враца

До края на седмицата се очаква да бъде доставен последният модул от оборудването на новата лаборатория за извършване на PCR тестове, която се изгражда в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. Лабораторията може да започне работа от 1 юни, обясни изпълнителният директор на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев: "Оборудването е тук и е..

публикувано на 26.05.20 в 11:12

Още шестима излекувани от COVID-19 в област Видин

Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19. Петима от излекуваните са домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец , а  едно лице е лекувано и изписано от МБАЛ "Света Петка" - Видин.  Данните са на РЗИ – Видин, след обработка на получени  протоколи  от Националната референтна лаборатория.  Към 10:00 часа на 26 май потвърдените..

публикувано на 26.05.20 в 10:48