В "Музикална зона" на 26 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 4 част

Само ден след християнския празник Благовещение отново отдаваме нужното внимание на жените в джаза, като се спираме на четири съвременни американски джаз вокалистки, а това са Никол Аткинс, Чайна Моузес, Сесил Маклорин Салвант и Джоли Холанд. И четирите имат специфични гласове, като предпочитат живите изпълнения. В стила им се долавят различни влияния, което ги прави уникални. Те са имена от джаз сцената, доказали безспорния си принос в едно от най-големите световни музикални направления.


Галерия

Свързани новини

В "Музикална зона" на 05 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 1 част

Месец март е женски пролетен месец, с типичните за жените капризи, променливи настроения и претенции. Наред с това те са обаятелни, красиви, остроумни, волеви. В настоящата година на 8 март за пръв път стартира инициатива на Европейския съюз за..

публикувано на 05.03.20 в 09:00

В "Музикална зона" на 12 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 2 част

Продължаваме "женската" линия в "Музикална зона" – днес ви срещам с жените в джаза, и по-точно с три от най-влиятелните. Те са индивидуалистки от класа, като всяка една от тях има собствена визия за музиката, за изпълнителския си стил и за..

публикувано на 12.03.20 в 09:00

В "Музикална зона" на 19 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 3 част

Днес обръщаме специално внимание на жените – съвременни композитори. Джоан Тауър – американска композиторка, концертна пианистка и диригент, сред най-успешните жени – композитори. Слушаме нейните инструментални произведения " Фанфари..

публикувано на 19.03.20 в 09:05
Вижте още

Какви са правата на децата и спазват ли се у нас

Близо 150 организации са обединени в Националната мрежа за децата, чиято основна задача е да защитава правата и да подпомага деца в риск. Всяка година организацията извършва и мониторинг на изпълнението на политиките за защита на тецата и осигуряване..

публикувано на 01.06.20 в 16:28

Детството - преди и сега

Когато си малък, бързаш да пораснеш. В момента, в който престъпиш детството и те погълне животът с пълна пара, моментално започваш да искаш да се върне времето назад и отново да си дете.  Според възрастните, на днешните деца и..

публикувано на 01.06.20 в 13:11

Ботевите чествания в историята

Тази година се навършват 144 години от саможертвения поход на Христо Ботев и неговата чета от козлодуйския бряг до Врачанския балкан. Споменът за историческите събития, прераснал в организирани възпоменателни тържества, отдавна е неразделна..

публикувано на 01.06.20 в 12:34

Да сме единни с Христа като вярваме в Него

Седмата Неделя след Пасха - на светите Отци от Първия вселенски събор , която отбелязваме днес, Христова църква ни припомня подвига и мъжеството, и най-вече грижата на светите Отци, последователите Христови за запазването на..

публикувано на 31.05.20 в 08:00

Видинчанин е сред създателите на електронни учебници у нас

В рубриката ни "Професия Хоби" този петък ви срещаме с един от създателите на електронните учебници в България, издавани от най-голямата издателска къща у нас "Просвета". Той се казва Владимир Кръстев и е от Видин. Завършва Природо-математическата..

публикувано на 29.05.20 в 17:23

Деветата Щуроландия във Видин ще е онлайн

Темите в "Едно" на 29 май 2020 година: *След месеците, в които заради пандемията и извънредното положение Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация " Подкрепа за реализация"- Видин беше на разположение на..

публикувано на 29.05.20 в 17:00

Включване на заболяването лимфедем в клинична пътека искат пациенти

Пациентска организация настоява за включване на заболяването лимфедем в клинична пътека на Здравната каса. В момента пациентите с тази диагноза не получават никаква подкрепа от институцията. Помощните средства, от които те ежедневно имат нужда,..

публикувано на 28.05.20 в 18:38