Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Професор Йонко Мермерски от Вашигтон: Българите са благословени с едни от най-мощните природни средства срещу заразата (ВИДЕО)

Снимка: Проф.Йонко Мермерски - личен архив

В "Другата истина" ви срещаме с проф. Йонко Мермерски, който от 30 години живее в САЩ.  Освен автор на повече от 30 книги в областта на химията и природната медицина, публикувани на 10 езика, проф. Йонко Мермерски има патент и за множество изобретения. Зад океана той е професор по химия, авторитетен учен и преподавател, чиято страст е и опазването на околната среда. Интересен факт е, че години наред подготвя стандартните изпити по химия за постъпване в медицинските академии в САЩ. В момента се занимава със собствен бизнес и инвестира на фондовата борса. Наскоро привлече и общественото внимание по време на срещата в Белия дом на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп. Той бе официалният преводач в тези разговори. С него разговаряме за пътя на успеха в Щатите, за българската общност във Вашингтон и за ежегодните срещи във врачанското село Ботево - родното място на баща му, проф. д-р Христо Мермерски.

Има няколко елементарни неща, които биха помогнали много при тази пандемия, каза проф. Мермерски:

"Едното е подсилен и в оптимална кондиция имунитет. За щастие на нас, българите, натурално в храненето ни влизат киселото мляко, което е най-пробиотичната храна, чесънът и прополисът. Дори на обикновен тампон в носа или впръскан в гърлото, прополисът е идеално средство за предпазване от вируси и дезинфекция. Има една много ефективна рецепта, за която през годините на мен и на баща ми са се обаждали хиляди хора да ни благодарят. Тя е не само за предпазване от този коронавирус и от патогени, но е и за цялостно пречистване на организма. За целта се взимат 4-5 скилидки чесън, по една супена лъжица червено вино, бял оцет и зехтин, и се смесват. Скилидките чесън предварително се пасират на каша. От еликсира се взима по една лъжица сутрин и по една вечер. Тази смес стига за два дни, но може да се взима редовно. Не се притеснявайте, миризмата на чесън няма да е силна в тази комбинация, а ползите за пречистването на цялата храносмилателна система от патогени е огромна. Прочиства се също устната кухина и черния дроб. Тази рецепта е както за превенция от коронавируса, така и при заразяване с него. Всички знаят, че за вируса няма антибиотици, които да помогнат, а организмът трябва сам да се справи с него. И още нещо важно. Ако се случи да се разболеете, от изключително значение е хидратирането на организма. Трябва да се пият огромни количества минерална вода, може също и чай, но не кафе или алкохол. Ако вече сме заразени, всеки лекар ще ви каже - покой, хидратиране и различни видове 
медикаменти, които да помогнат да се съкрати времето на боледуването. Този хидроксихлорофин - антималарийното лекарство, познато още от 60-те и 70-те години на миналия век, на този етап изглежда най- ефективният досега проявил се медикамент. Той съкращава боледуването специално от COVID-19 от около 20 дни на 5-6 дни... Също така в контекста на тази пандемия- няколко капки прополис всеки ден също вършат чудесна работа за избягване не само на коронавируса, но и на всякакви други микроскопични патогени, които ежедневно попадат в устната ни кухина." 
Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

На Димитровден връчиха почетни звания във Видин

Тържествено заседание на Общинския съвет се проведе във Видин за празника на града за Димитровден.  "За да се осъществят добрите идеи и намерения, са важни взаимодействието между местната и държавната власт, между всички институции, важна е Вашата подкрепа – на гражданите на Видин. Нека бъдем заедно в желанието и усилията да..

публикувано на 26.10.20 в 17:30

Каква е причината за малкия брой заболели от COVID-19 във Видинско

На фона на стряскащите цифри от Единния информационен портал през последните дни видинска област се нарежда сред градовете в страната с най-малко случаи на новозаразени с коронавирус. Дори нещо повече- според последните данни от тази сутрин област Видин е единствената зелена зона в страната. Това, разбира се е хубаво и дано тази тенденция..

публикувано на 26.10.20 в 17:00

Зъболекари поставят безплатно силанти на деца от област Монтана

Кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8-годишна възраст се провежда в област Монтана. Седем са лекарите по дентална медицина, които участват. Техните имена, адреси и телефони са посочени на официалния сайт на Националната програма за орална профилактика на децата до 18 години , обясни..

публикувано на 26.10.20 в 16:37

Реставратор: Изследване установи вулканична пепел в мазилките на видинския храм "Св. Димитър"

Вулканична пепел се съдържа в пясъка, използван за мазилките на катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин.  Изненадващото разкритие правят италиански и български учени, които през 2007 година изследват мазилките и стенописите на видинския храм . Поводът е дипломната работа по специалността "Реставрация", която защитава в..

публикувано на 26.10.20 в 14:59

"Неделник" от 25 октомври 2020 година

Здравейте. "Неделник" брой 332-и вече е на сайта. Вестници от старият Видин преглеждаме за начало. В предаването си  говорим и за партизани и за ветерани от Втората световна война. Членовете на Българския антифашистки съюз в град Мездра са се заели да преиздадат книгата "Партизанският отред Гаврил Генов" от Аврам Митев . Същевременно те подготвят..

публикувано на 25.10.20 в 13:48

Изцелението на гадаринския бесноват

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както и чрез това го предлага като пример на самите нас за..

публикувано на 25.10.20 в 08:00

За изкуството да правиш празника на децата незабравим

Днес в рубриката "Професия/Хоби" ще ви запозная с Паола Любенова, която прави незабравим празника на децата. Паола е от Лом и прави ръчно изработена украса за детски събития, като това от нейно хоби се превръща в професия и днес тя вече има и агенция в дунвския град. Всичко започва преди година и половина, разказа   Паола: "Това с което се..

публикувано на 23.10.20 в 16:30