Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обраха даренията от катедрален храм "Св. Димитър" във Видин

3
Снимка: Радио Видин

Обир на касите за дарения е станал тази нощ в Катедрален Храм "Св. вмчк Димитър Солунски" във Видин. По информация на Радио Видин са разбити 4 дървени шкафа, в които са съхранявани даренията и всички налични средства са откраднати. Откраднат е и напрестолен кръст. Злодеянието е констатирано тази сутрин. На мястото са извикани служители на МВР Видин, които са извършили оглед. 

Все още не са известни извършителите на обира, който най-вероятно е бил планиран предварително. Църквата има СОТ, но от фирмата не е имало реакция. Сутринта при отключване на храма катинарът на главният вход е бил заменен с друг, което усъмнило служителите и това наложило да бъдат потърсени разследващите органи.

Видинската катедрала е паметник на културата от национално значение и е втората по големина в България след патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в София.

Галерия

Вижте още

Снимката на 27 септември 2022 година

С обновен център посрещат  празника на Димово . На тази дата преди 53 години населеното място е обявено за град.  119 800 бюлетини са доставени за област Монтана за извънредните парламентарните избори на 2 октомври. Те ще се съхраняват под полицейска охрана в сградата на областната администрация до 1 октомври. Звената "Български..

публикувано на 27.09.22 в 17:55

Третират срещу вредители в общините Лом и Вълчедръм

Авиационно третиране на биотопи (заблатени места, стари корита и разливи) по поречието на река Дунав на територията на общините Лом и Вълчедръм ще се проведе от 28 до 30 септември 2022 г. Пръскането ще се извърши от 07:30 ч. до 10:00 ч., в зависимост от метеорологичните условия.  Ще бъде използван препарат срещу ларви на комари, който е включен в..

публикувано на 27.09.22 в 16:47

Нормалната е обстановката с болните от COVID-19 в област Монтана

Към момента няма увеличение на болните от коронавирус, обстановката е спокойна, съобщи д-р Людмил Джурджов , личен лекар  и председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз:  "Преобладаващо са така наречените ковид случаи, като в момента циркулират и стандартните, които преди години изчезнаха, респираторни заболявания -..

публикувано на 27.09.22 в 16:40

Пристигнаха бюлетините за изборите в Монтана

119 800 бюлетини са доставени за област Монтана за извънредните парламентарните избори на 2 октомври. Те ще се съхраняват под полицейска охрана в сградата на областната администрация до 1 октомври, съобщи говорителят на РИК-Монтана Петко Петков. "Изборите сравнително протичат спокойно за сега. Нямаме жалби, нямаме напрежение, всичко..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Фотоизложба за Световния ден на туризма във Видин

Поредната си изложба откри видинският фотограф и еколог Богомил Петров. Изложбата е под номер 1750 и е  посветена на 27 септември - Световен ден на туризма и на изкачването на връх Връшка чука от видински ученици, обясни Богомил Петров: "В последните няколко дни заедно с ученици от математическата гимназия изкачихме връх, висок 692 метра - Връшка..

публикувано на 27.09.22 в 15:37

Разследват мъже от Монтана за купуване на гласове

Полицейска операция срещу нарушаването на политическите права на гражданите е проведена в Монтанско, съобщават от Областната дирекция на МВР.   Проверките са осъществени вчера в областния град и в Берковица след получен сигнал.  Според информацията, жители на монтанския кв. "Кошарник", които се придвижват с лек автомобил "Фолксваген Пасат",..

публикувано на 27.09.22 в 11:56

Спасиха жена от пожар в Паволче

Врачански пожарникари спасиха от смърт възрастна жена от село Паволче, която извадиха от пламъците. По думите на кмета Емил Павлов, който е подал сигнал на тел. 112, огънят е лумнал малко  преди 08:00 часа. Запалила се е стопанска постройка на метри от къщата на 80-годишната баба Ценка, чийто имот се намира над пенсионерския клуб в планинското село...

публикувано на 27.09.22 в 10:25