Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС подпомага финансово клубовете

2
БФС
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз ще помогне финансово на клубовете като поеме разходите им за съдийски такси след подновяване на първенството. По груби изчисления тимовете от Първа лига ще спестят общо по около 30 000 лева на кръг.
Това ще е значителен бонус към бюджета на врачанския Ботев, който стана първият роден клуб, отказал да участва в правителствената програма 60/40.
Ако се завърши изцяло първенството, това значи, че помощта ще надхвърли 360 000 лева. А всеки елитен тим ще спести средно над 25 000 лева. На този етап от футболния съюз не са обявили дали ще предприемат и други мерки за облекчаване финансовото бреме на родните клубове.

Не е ясно дали и как ще продължи родното първенство. Преобладаващото мнение е да се доиграят последните 2 кръга от редовния сезон и да се зачете крайното класиране без финалните плейофи. Освен това предложението е и да завърши турнирът за купата на България, който е на фаза полуфинали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Медали и рекорди за "Радуканови" в Чехия

Състезателите на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" се представят отлично на Европейските атлетически игри в Бърно, Чехия. 19-ото издание на неофициалното Европейско първенство за подрастващи е с рекордно участие - близо 2700 състезатели от 20 държави, след тях са 6 атлети от Видин. Днес Васил Антонов спечели титлата в бягането на 300 метра...

публикувано на 01.09.24 в 19:10

Баскетболният "Монтана" проведе лагер във Вършец

Баскетболистките на Монтана проведоха успешен тренировъчен лагер във Вършец. През изминалата седмица момичетата на треньора Преслав Пешев заложиха повече на сработване на отбора и физическа подготовка. "Аз харесвам много мястото, защото е отдалечено от града и от шума и защото базата там е супер, нямаме от какво да се оплачем. Използвам тази първа..

публикувано на 01.09.24 в 16:04

Мездренският "Локомотив" потегли с пълна пара

Воден от новия си старши-треньор Николай Нинов "Локомотив" (Мездра) разгроми у дома "Ювентус" (Малчика) с 5:1 в среща от първия кръг на Северозападната Трета лига. Капитанът в този мач Васил Калоянов сложи началото на головата серия с попадение още в 9-ата минута. В 35-ата минута Сергей Георгиев насочи топката с глава към вратата на гостите, Владислав..

публикувано на 01.09.24 в 15:24

"Бдин" Видин загря с 5:0 в контрола за новия сезон

"Бдин" Видин почива по програма в първия кръг на новото първенство на Северозападната Трета лига. Видинският клуб запълни паузата с контролна среща с шампиона на Областната група на Враца "Септември" Гложене. Видинчани бяха по-класния състав на терена и заслужено се наложиха с 5:0 в съботната вечер на стадион "Георги Бенковски". Още в 11-ата минута..

публикувано на 01.09.24 в 14:45

Четири старта предстоят на врачанския пилот Мартин Стоянов

Българската надежда в автомобилния спорт - врачанинът Мартин Стоянов ще се присъедини към Stratoracing Team и ще се състезава за купата на Predator's Cup. На 15-годишния Мартин му предстоят четири състезателни уикенд серии на големи италиански писти.  Първите са през прочивните дни (31 август-1 септември) на Autodromo Vallelunga. Предстоящото..

публикувано на 31.08.24 в 16:11

Враца посреща тенисисти от страната

Враца отново ще е домакин на турнир по тенис на корт, съобщиха от общинската управа. За поредна година обновените кортове в града ще приемат тенисисти от страната. Състезателите ще се съревновават в двудневен турнир за купата на "Кмета на Враца".  Събитието ще проведе в периода 31 август - 1 септември. Откриването е на 31 август, от 9.00 часа...

публикувано на 31.08.24 в 08:43

"Ботев" Враца падна у дома

"Ботев" Враца загуби с 0:3 домакинството си срещу "ЦСКА 1948" в мач от 7-ия кръг на Първа футболна лига. Бирсент Карагерен откри резултата още в 8-а минута при ужасяваща грешка в отбраната на домакините, а след това Евгений Сердюк наказа още два пъти врачани за крайното 0:3. "Ботев" имаше няколко възможности да приключи мача поне с почетен гол, но..

публикувано на 31.08.24 в 08:00