Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана ще разхождат кучета само с платена такса

Снимка: БГНЕС

Съгласно заповедта на министъра за здравеопазването, в Монтана отварят парковете за разходка. Те ще бъдат обозначени с "вход" и "изход". Седенето по пейките е забранено. Вендинг машините могат да работят при извършването на пълна дезинфекция, обясни кметът Златко Живков:

"Посещения в паркове и градини на една група лица - деца до 12 години. Това не означава деца на 18 или на 30 години, защото има и такива деца на 50 години, които лица не могат да ходят с алкохол в парковете. Основните паркове - парк "Огоста" на стадиона, "Калето", "Слънчевата градина", "Монтанезиум", централната градина и "Свети дух"."

Собствениците на домашни кучета в Монтана ще могат да ги разхождат, ако си платили годишната такса за тях, която е в размер на 7 лева, каза още кметът Златко Живков:

"В Монтана има само 4 кучета. Само толкова хора са си платили таксата. Както гледането на деца е отговорност, така отглеждането на животни също е отговорност. Полицаите, пешите двойки и останалите, ще поискат информация от гражданите, че са си платили такса куче. По темата за разхождане на кучета, на домашни любимци, не е въпросът, че съм силно нервен, но това е силно некоректно. Абсолютно силно некоректно и безотговорно. Имаше редица хора, които ми казаха, че в парковете и градините има кърлежи, че трябва да бъдат пръскани против насекоми и други, с кое да ги пръскаме и по кой начин, след като не искаш да платиш за кучето, което отглеждаш."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 29 май 2024 година

Допълнителни 65 000 лева ще бъдат предоставени за провеждане на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета" . Днес премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в родолюбивата инициатива и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщават от правителствената пресслужба.  Исторически момент за АЕЦ "Козлодуй" – така енергийният министър..

публикувано на 29.05.24 в 18:00

Премиерът поздрави участниците в похода „По стъпките на Ботевата чета“

Допълнителни 65 000 лева ще бъдат предоставени за провеждане на Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. Днес п ремиерът Димитър Главчев поздрави участниците в родолюбивата инициатива и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщават от правителствената пресслужба.  Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни,..

публикувано на 29.05.24 в 16:44

Третират срещу плевели около жп линията в община Видин

Предстои третиране срещу плевели по жп линии на територията на община Видин. Писмото е от Железопътна секция Враца (ЖПС Враца), с цел уведомяване на собствениците на пчелини.  От железопътната компания уточняват, че хербицидът (препарат НАСА ТАФ) срещу плевели не е токсичен за пчели. В периода 08.06- 19.06 по съответен график ще..

публикувано на 29.05.24 в 15:53

Празник за рождения ден на детска градина "Звънче" в Лом

Детска градина №12 "Звънче" в Лом отбелязва своя 45-ти рожден ден. Настоящи и бивши възпитаници на детската градина зарадваха многобройните гости в Народно читалище "Постоянство 1856" с музикално-поетичен спектакъл под наслов  "С България в сърцето" .  Директорът Анжела Борисова благодари на колектива на учебното заведение за всеотдайната..

публикувано на 29.05.24 в 15:12

43 касети с ново ядрено гориво са заредени в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

Исторически момент за АЕЦ "Козлодуй" – така енергийният министър Владимир Малинов определи края на процеса по внедряване на първото алтернативно ядрено гориво на 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". В изпълнение на свяота програма за диверсификация на ядреното гориво, Централата сключи договор с "Уестингхаус илектрик" - Швеция за доставка на гориво. Първата..

публикувано на 29.05.24 в 13:52

Министърът на икономиката е поискал оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е поискал оставките на ръководството на млекопреработвателното предприятие "Ел Би Булгарикум". Ще се работи и за увеличаване на заплатите на служителите с до 30%, се посочва в съобщение на сайта на министерството. Днес е проведена среща със служители на дружеството, които предприеха протестни..

публикувано на 29.05.24 в 13:21

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат, съобщават от пресцентъра на МВР.  Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално , така..

публикувано на 29.05.24 в 12:31