Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнителни възнаграждения за 112 полицаи, работили на "първа линия" в Монтана

Снимка: Радио Видин

Полицаите от Районно управление Монтана са здрави. 112 от тях ще получат допълнителни възнаграждение, тъй като са работили на "първа линия" в борбата с COVID–19. Това съобщи началникът главен инспектор Бисер Йончев.

 "За Районно управление Монтана няма заболели. Няма хора с индикации на такова заболяване. Доколкото ми е известно и за съседните районни управления - също."

Униформените имат необходимите лични предпазни средства. Има и специални облекла. допълни Йончев.

В последните дни пътнико-потокът през КПП-та в Монтана се нормализира. Само в неделя са върнати 139 лица с 62 автомобила, които не са имали основателни причини да напуснат Монтана.

"Хубавото е, че последните 20 дни на месеца карантинираните лица са повече от половината по-малко от общия брой лица, т.е. това е добра тенденция. Няма заболели, няма лица, които създават такива здравословни проблеми. Мога да кажа, че с тази дейност е включен целият състав на Областна дирекция на МВР, с полицейски правомощия. За две седмици ни помагаха и 12 колеги - стажанти от академията на МВР. Те бяха тук до 16-ти, след това си заминаха в учебното заведение, но ни оказаха помощ. Може би, някои от вас са ги видели на конкретните КПП, за което ние им благодарим на колегите, тъй като все още не са действащи полицаи, но имаха тая възможност, тия правомощия да окажат малко помощ в този период, тъй като  ни е достатъчно натоварено. Освен това в изпълнението на тези задачи, конкретно по контрол на КПП-тата, ни помагат в една или друга степен и колегите от ТОЛ системата, които контролират. Също е помощ и аз им благодаря."

Проверени са 700 декларации, като в 6 от тях са установени неверни данни и са образувани бързи производства. Срещу 41 лица са образувани досъдебни производства за неспазване на домашна карантина. По Закона за здравето на територията на Областна дирекция на МВР в Монтана са съставени 758 акта. Най-много са в РУ Лом, основно за неносене на предпазни маски.


Вижте още

Снимката на 8 март 2021 година

Днес е 8 март - Международният ден на жената , на който честваме икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Измина точно  една година  от първия обявен случай на коронавирус в България.  26 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. 497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са около 16,7% от..

публикувано на 08.03.21 в 18:00

Изложба, посветена на жените, подредиха във Враца

Изложба посветена на 8 март подредиха във Враца . Тематичният изложбен кът, озаглавен "Жените в българското изкуство" е подреден във фоайето на Регионалния исторически музей. Творбите са на жени художнички от цялата страна, обясни Христо Божков, уредник в Художествена галерия “Иван Фунев”. В изложбата са подредени и скулптури: "Това са работи..

публикувано на 08.03.21 в 16:00

Осъдиха мъж заради наркотици

Врачанският окръжен съд призна за виновен и осъди мъж на 2 години и половина „лишаване от свобода“ и го глоби с 2 000 лева. Изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“ бе отложено за срок от 4 години.  Той бе признат за виновен в извършването на две престъпления – а именно, че в края на април и началото на май 2020 г. в с. Селановци е засял..

публикувано на 08.03.21 в 15:30

Призови места за танцьори от Мездра

На провелия се на 6 и 7 март в София Национален конкурс а за музикално и танцово изкуство „Утринна звезда”, организиран от  Арт Академия „Утринна звезда” и Секция на Международен танцов съвет, Танцовата формация "Keep it Real" от Мездра, с художествен ръководител Елеонора Бутакова се представи отлично.  Мездренските танцьори спечелиха призове и в..

публикувано на 08.03.21 в 15:13

Подпалвачи от Грамада са задържани от полицията

Задържани са авторите на три палежа, извършени през месеците януари, февруари и март, в частни имоти в гр. Грамада, съобщават от полицията във Видин. 37-годишна жителка на Грамада - уличена в извършен на 4 март палеж на постройка в частен имот в градчето, е привлечена в качеството на обвиняема по образуваното по случая досъдебно производство. С..

публикувано на 08.03.21 в 12:27

55 под карантина и 1 починал във Врачанско през вчерашния ден

26 са установените случаи на коронавирус в област Враца за вчерашния ден, съобщават от РЗИ.  7 от тях са приети в болнични заведения заради влошено състояние. 61-годишен мъж от града под Околчица, който е бил на лечение в местната болница, е починал в неделя. За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за..

публикувано на 08.03.21 в 11:34

56 са активните случаи на коронавирус в област Видин

13 са регистрираните нови случаи на COVID-19 в област Видин за изминалите три денонощия, съобщават от РЗИ - 6 жени и 7 мъже. При десет лица заразата е доказана с РSR изследване, а при трима с антигенен тест. Девет от новозаразените са от община Видин и по един от общините Белоградчик, Брегово, Макреш и Ново село.  Още 6 лица, положителни за..

публикувано на 08.03.21 в 10:05