Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнителни възнаграждения за 112 полицаи, работили на "първа линия" в Монтана

Снимка: Радио Видин

Полицаите от Районно управление Монтана са здрави. 112 от тях ще получат допълнителни възнаграждение, тъй като са работили на "първа линия" в борбата с COVID–19. Това съобщи началникът главен инспектор Бисер Йончев.

 "За Районно управление Монтана няма заболели. Няма хора с индикации на такова заболяване. Доколкото ми е известно и за съседните районни управления - също."

Униформените имат необходимите лични предпазни средства. Има и специални облекла. допълни Йончев.

В последните дни пътнико-потокът през КПП-та в Монтана се нормализира. Само в неделя са върнати 139 лица с 62 автомобила, които не са имали основателни причини да напуснат Монтана.

"Хубавото е, че последните 20 дни на месеца карантинираните лица са повече от половината по-малко от общия брой лица, т.е. това е добра тенденция. Няма заболели, няма лица, които създават такива здравословни проблеми. Мога да кажа, че с тази дейност е включен целият състав на Областна дирекция на МВР, с полицейски правомощия. За две седмици ни помагаха и 12 колеги - стажанти от академията на МВР. Те бяха тук до 16-ти, след това си заминаха в учебното заведение, но ни оказаха помощ. Може би, някои от вас са ги видели на конкретните КПП, за което ние им благодарим на колегите, тъй като все още не са действащи полицаи, но имаха тая възможност, тия правомощия да окажат малко помощ в този период, тъй като  ни е достатъчно натоварено. Освен това в изпълнението на тези задачи, конкретно по контрол на КПП-тата, ни помагат в една или друга степен и колегите от ТОЛ системата, които контролират. Също е помощ и аз им благодаря."

Проверени са 700 декларации, като в 6 от тях са установени неверни данни и са образувани бързи производства. Срещу 41 лица са образувани досъдебни производства за неспазване на домашна карантина. По Закона за здравето на територията на Областна дирекция на МВР в Монтана са съставени 758 акта. Най-много са в РУ Лом, основно за неносене на предпазни маски.


Вижте още

Снимката на 14 април 2021 година

Днес честваме 200 години от рождението на известният български възрожденец и революционер Георги Стойков Раковски. Родолюбиви видинчани поднесоха венци и цветя пред паметника му в началото на Крайдунавския парк срещу драматичния театър. 106 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада . 944 са новите регистрирани случаи на коронавирус..

публикувано на 14.04.21 в 18:10

Заловиха бежанци от Афганистан и Пакистан на път за Кула

11 чужди граждани са задържани от  служители от Гранично полицейско управление Чипровци, съобщават от полицията.  На 13 април 2021 г., на международен път Е-79 в района на Монтана,  граничните полицаи   спрели за проверка товарен автомобил "Волво" с 41-годишен шофьор от Пловдив. В  предния край на ремаркето те открили преграда, зад която били..

публикувано на 14.04.21 в 17:17

Задържаха мигранти на границата при Оряхово

Група мигранти са задържани в товарен камион на ГКПП Оряхово - Бекет при незаконно преминаване на границата, съобщават от Апелативната прокуратура в София.  По първоначални данни задържаните са граждани на Сирия, сред които са и две непълнолетни лица. С едемте лица без необходими документи за преминаване на границата  са  открити   в товарен камион..

публикувано на 14.04.21 в 15:55

Видин не забрави Раковски

200 години от рождението на бележития български възрожденец и революционер Георги Стойков Раковски се отбелязват на днешния ден. Родолюбиви видинчани поднесоха венец и цветя пред паметника му в началото на крайдунавския парк срещу драматичния театър. Автор на бюст-паметника, който е изграден през 1938 година, е проф. Иван Лазаров, а инициативата за..

публикувано на 14.04.21 в 15:55

Няма преливащи язовири в Монтанско

Обилното снеготопене и падналите дъждове повишиха нивата на язовирите в област Монтана, но  в региона н яма преливащи водоеми, съобщи областният управител Росен Белчев. Към 313 мил.кубика е водата в язовир "Огоста" край Монтана. Това прави над 60% от пълния му обем. Язовир "Среченска бара" е пълен. Притокът и разходът от него се..

публикувано на 14.04.21 в 15:45

Компенсаторната станция в Расово става стратегически обект

Компресорна станция "Расово" на Булгартранзгаз, д ейността "разпределение на електрическа енергия" и диспечерските центрове на електроразпределителните дружества,   ще бъдат включени към стратегическите обекти и дейности в енергетиката. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.  Посочените обекти играят ключова роля в..

публикувано на 14.04.21 в 15:35

Кети Ценова остава начело на РЗИ Враца

Кети Ценова спечели конкурса за директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Тя изпълняваше ръководни функции от 2 години.  Доктор   Ценова получи най-висока оценка в надпреварата, обявена за длъжността от здравното министерство. Още двама опоненти се включиха в конкурса – предшественикът на д-р Ценова и един от най-успешните..

публикувано на 14.04.21 в 14:40