Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнителни възнаграждения за 112 полицаи, работили на "първа линия" в Монтана

Снимка: Радио Видин

Полицаите от Районно управление Монтана са здрави. 112 от тях ще получат допълнителни възнаграждение, тъй като са работили на "първа линия" в борбата с COVID–19. Това съобщи началникът главен инспектор Бисер Йончев.

 "За Районно управление Монтана няма заболели. Няма хора с индикации на такова заболяване. Доколкото ми е известно и за съседните районни управления - също."

Униформените имат необходимите лични предпазни средства. Има и специални облекла. допълни Йончев.

В последните дни пътнико-потокът през КПП-та в Монтана се нормализира. Само в неделя са върнати 139 лица с 62 автомобила, които не са имали основателни причини да напуснат Монтана.

"Хубавото е, че последните 20 дни на месеца карантинираните лица са повече от половината по-малко от общия брой лица, т.е. това е добра тенденция. Няма заболели, няма лица, които създават такива здравословни проблеми. Мога да кажа, че с тази дейност е включен целият състав на Областна дирекция на МВР, с полицейски правомощия. За две седмици ни помагаха и 12 колеги - стажанти от академията на МВР. Те бяха тук до 16-ти, след това си заминаха в учебното заведение, но ни оказаха помощ. Може би, някои от вас са ги видели на конкретните КПП, за което ние им благодарим на колегите, тъй като все още не са действащи полицаи, но имаха тая възможност, тия правомощия да окажат малко помощ в този период, тъй като  ни е достатъчно натоварено. Освен това в изпълнението на тези задачи, конкретно по контрол на КПП-тата, ни помагат в една или друга степен и колегите от ТОЛ системата, които контролират. Също е помощ и аз им благодаря."

Проверени са 700 декларации, като в 6 от тях са установени неверни данни и са образувани бързи производства. Срещу 41 лица са образувани досъдебни производства за неспазване на домашна карантина. По Закона за здравето на територията на Областна дирекция на МВР в Монтана са съставени 758 акта. Най-много са в РУ Лом, основно за неносене на предпазни маски.


Вижте още

Община Брегово се класира за втория етап на Национален конкурс

Община Брегово е сред избраните да продължат във втория етап на Националния конкурс "Нестле за Живей Активно!".  В инициативата през 2020 година участваха 22 общини. От тях в предварителния етап на конкурса бяха избрани 7-те най-активни. С какъв проект се е представила Община Брегово обясни секретарят й Росица Попърданова : "Проектът цели..

публикувано на 17.01.21 в 09:23

В Лом възразяват срещу изграждането на компостираща инсталация в града

Кметът на Община Лом Георги Гаврилов е направил възражение пред РИОСВ– Монтана срещу инвестиционното намерение на софийската фирма "Хелиас" за изграждане на "Инсталация за производство на индустриален компост" в Лом. Причината е намерението на фирмата да произвежда не по екологичните правила компост от животински екскременти, урина и тор,..

публикувано на 17.01.21 в 09:12
криводол

Нов автобус за учениците от община Криводол

Учениците от община Криводол ще се возят с нов автобус, след като от министерството на образованието и науката удовлетвориха частично молбата на кмета Христо Доков да предоставят едно возило. Тъй като автопаркът е в окаяно състояние, градоначалникът беше изпратил писмо до министър Красимир Вълчев с настояване за отпускането на поне две превозни..

публикувано на 17.01.21 в 08:48

Още 60 медици от болницата в Лом бяха ваксинирани

Продължава имунизацията на общопрактикуващи лекари, стоматолози, фелдшери, медицински сестри и други здравни работници и специалисти в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом. Още 60 медици  работещи на първа линия бяха ваксинирани, а втората доза от ваксината на " Pfizer-BioNTech" ще им бъде поставена в началото на месец февруари тази година ...

публикувано на 17.01.21 в 08:42

Днес е Антоновден

На 17 януари Православната църква почита паметта на Св. Антоний Велики . За живота на Светеца, разказа отец Илия Симеонов , служител на Видинска епархия: " Свети Антоний Велики е роден в Египет и се е подвизавал сред скалите в една египетска пустиня. Отшелник е и той е основател на монашеството, първият монах в света. Най- важното за този празник..

публикувано на 17.01.21 в 08:34

Три нови случая на заразени с COVID-19 в Северозапада

Няма нови случаи на заразени с COVID-19 пациенти  в област Монтана през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В област Враца има 2-ма новозаразени, а в област Видин- 1. 233 са новите случаи за страната, при направени общо 4 628 теста. 17 пациенти са починали през изминалото денонощие, а излекуваните са 296. Ваксинирани са..

публикувано на 17.01.21 в 08:19

Станция за самообслужване работи във видинската библиотека

Станция за самообслужване и електронна врата за защита на библиотечния фонд са монтирани в отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. С помощта на новите технологии нито една книга, която не е регистрирана за заемане, няма да може да може да бъде изнесена, обясни директорът Десислава Иванова:..

публикувано на 16.01.21 в 17:13