Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Взимат проби за Covid-19 на всички от Дома за възрастни в Кула

2
Снимка: РАДИО ВИДИН

Днес ще бъдат взети проби за наличие на коронавирус и на всички домуващи в социалното заведение, каза за Радио Видин кметът на община Кула, Владимир Владимиров. Той смята още, че заразените трябва да бъдат изведени от Дома, за да не се повтори случая от Дома в село Гара Орешец:

"По-правилно е да бъдат изведени, още повече, че двете санитарки, които са положителни от персонала са карантинирани и са изведени. Самата домуваща е изолирана в самостоятелна стая на етаж, на който няма други домуващи. Но редно е, също да бъде изведена, нищо че няма симптоми и оплаквания. Това налага и задължително разделяне на персонала и не би трябвало тези, които обслужват положителната жена да се смесват с останалите. Жената остава в Дома по препоръките на РЗИ."

Припомняме, че 92-годишна жена от Дома за възрастни хора в град Кула, лекувана в отделението по хирургия във видинската болница, е с положителна проба за коронавирус. Заразени са и две от санитарките, които са под домашна карантина. Продължава взимането на проби за наличие на коронавируса и на хора от Дома:

"Проби са взети на всички от персонала, както и на въпросната жена и то защото идва от хирургично отделение. А при положение, че има вече положителни, проби ще бъдат взети и на всички домуващи..." 

В социалното заведение продължават да се прилагат стриктни противоепидемични мерки, допълни кметът на общината Владимир Владимиров. 

Владимир Владимиров


Галерия

Вижте още

Читалището в Дунавци с грамота от фестивал в Рибарица

Читалище "Светлина" от град Дунавци получи грамота от "Празника на народния обичай и автентичната носия"- село Рибарица.  Поредното издание на събитието се проведе в историческата местност "Костина" край село Рибарица. Участие във фестивала взеха и от читалище „Светлина 1922“ в град Дунавци. Колективът се съревноваваше с десетки групи от цялата..

публикувано на 28.07.21 в 09:16
СОУ

Запазват 8 паралелки в училището в Кула

Запазването на осем маломерни паралелки в СУ “Васил Левски“ - Кула бе прието на редовно заседание на местния Общински съвет.  Предложението е на база мотивирано искане от директора на учебното заведение, поради недостиг на деца.  Съгласно държавния норматив, минималният брой ученици за сформиране на паралелка в начален етап е 16 ученици, а в..

публикувано на 28.07.21 в 09:16

Наградиха с почетен медал директора на полицията във Враца

Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Цветко Нинов е награден с "Почетен медал на МВР". Отличието беше връчено от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, на специална церемония в министерството. Старши комисар Цветко Нинов е един от петимата директори на областни дирекции в страната, които бяха наградени за показана най-голяма степен на..

публикувано на 28.07.21 в 07:47

Почетни грамоти за жените от Царевец, включени в "Живи човешки съкровища"

Здравка Петрова (76 г.), Венета Коцева (82 г.) и Бойка Цолова (68 г.) от село Царевец, община Мездра, получиха грамоти от областния управител на Враца Иван Сълов за принос в опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство на област Враца.  Наскоро Националният съвет за нематериално културно наследство към Министерство на..

публикувано на 27.07.21 в 17:55

Снимката на 27 юли 2021 година

Театрална работилница за деца  се проведе на сцената на БиблиоПощата в Крайдунавски парк на Видин. Идеята е чрез игри децата да научат повече за актьорската игра. Националното сдружение на общините в република България  ще направи предложения в четири области за промени в параметрите на бюджет 2022 година, заяви кметът на Монтана Златко Живков..

публикувано на 27.07.21 в 18:00

Ремонтират площада в Ново село

Предстои обновяването на площада във видинското Ново село. В дейностите ще бъдат включени подмяна на настилките, пейките, осветлението и др. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет, каза за радио Видин Мая Иванова-  директор дирекция "Специализирана администрация" в общината:   "Ще включва ремонт на зелената част на..

публикувано на 27.07.21 в 17:36

На 48% е изпълнен бюджета на община Монтана за настоящата година

Общинския съвет на Монтана прие отчета на бюджета за първото полугодие на годината на редовно заседание. Стартовата рамка бе от 59 милиона лева. Към 30 юни той вече е 62 милиона лева, без средствата от Европейските проекти, уточни  кмета Златко Живков: 22 милиона лева са приходите от държавата. Местните приходи са в размер на 12 милиона и..

публикувано на 27.07.21 в 16:49