Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно в час" търси училище - партньор


"Заедно в час" стартира програмата "Станете училище - партньор". Крайният срок за кандидатстването е 8 юни.

В програмата "Заедно в час" са убедени, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието. Затова търсят, обучават и развиват уменията на хората, които искат да допринесат за качествено образование за всяко дете в България.

Във Враца и Монтана програмата работи от 2016 година и вече имат 18 участници и нови за системата учители, които избират да преминат специалното обучение - каза  Радостина Бойчева от отдел "Регионални партньорства" на програмата:

"Тази година има промяна - имаме кандидати, 114 учители от област Монтана са проявили интерес, 48 реално са кандидатствали да бъдат участници по програмата. 144 от Врачанско са проявили интерес, а 72-ма са кандидатствали. Все още не знаем колко точно ще бъдат успешните кандидати. ...Насърчаваме училищата, които искат да работят с участниците и да внесат свежест в образованието си. Всяко училище споделя какви точно позиции ще бъдат свободни в тяхното училище, и е важно това да се случи достатъчно рано, за да могат успешните кандидати да намерят своите училища в Монтанско. Същото важи и за Врачанско... Най-прекрасното е, че участниците продължават да работят с децата и след като завърши двугодишната програма. Можем да обявим, че училища от двете области могат да кандидатстват. Продължаваме да търсим най-подходящите училища и насърчаваме директорите да отидат на сайта ни, да ни потърсят. ...Със сигурност едно училище може да спечели още един партньор конкретно в ролята на учителя. .."

Повече може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Златотърсачите се събират на Национален събор край Враца

Златотърсачите на самородно злато ще се съберат на Национален събор тази събота, 3 юли, в местността Леденика във Врачанския Балкан. Проявата е най-голямата по рода си у нас. Освен хора от цялата страна, се очакват гости и от други европейски държави. В рамките на събора са предвидени различни състезание за мъже, жени и деца, обясни за Радио ВИДИН..

публикувано на 01.08.24 в 15:50

Парад на ретро автомобилите за осми път във Видин

За осми пореден път  Видин става притегателно място за ретро автомобили. Ретро парадът   "Vintage Vehicles Vidin 2024"  е част от културния календар на Община Видин и   всяка година привлича все повече гости, не само от Видин и областта, но и от други градове, дори от чужбина. Събитието наистина е колоритно, различно и открояващо се...

публикувано на 01.08.24 в 13:05

"Олимпийски ден" организират във видинското село Гъмзово

В разгара на Олимпиадата във видинското село Гъмзово се готвят да проведат тази събота инициатива, свързана със спортните игри. Идеята идва след като Тихомир Петков, който е женен за родената в Гъмзово Вероника Димитрова, участва в щафетата, пренасяща олимпийския огън. Младото семейство живее в Ница, Франция. Именно в съседния град Грас Тихомир носи..

публикувано на 01.08.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 01 август 2024 слушаме духови оркестри – 4 част

През 70-те и 80-те години наминалото столетие, духовите оркестри на Ню Орлиънс преживяват своеобразен ренесанс, като към традиционните стилове се добавят елементи на фънк, хип-хоп и боп. През 90-те хип-хопът окончателно оформя звука на съвременните духови оркестри. Традицията процъфтява в известен смисъл, тъй като продължава да предава опита на..

публикувано на 01.08.24 в 09:00

Съгласувателни процедури бавят ремонта на видинския катедрален храм

Изключително бавно вървят ремонтно-реставрационните дейности по сградата на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Причината - сложността на възстановителните работи и съгласуването с Националния институт за недвижимо културно наследство на всяка процедура, обясни експертът по управление на собствеността и финансов ревизор във Видинснска света..

публикувано на 31.07.24 в 16:30

Започва новият археологически сезон в Рациария

Новият археологически сезон започва от утре в античния град Рациария край село Арчар. В продължение на три месеца екип от над 50 души ще проучва римските императорски терми, които са най-големите на територията на България. Археолози започнаха спешни спасителни разкопки в най-големия некропол на Рациария 400 000 лева са осигурени от..

публикувано на 31.07.24 в 16:14

"Опера на върховете" за девета година в Белоградчик

В края на тази седмицата стартира деветото издание на Фестивала "Опера на върховете" на  Белоградчишките скали. Тази година фестивалът се провежда под мотото "100 години от смъртта  на Джакомо Пучини и 165 години от рождението му", затова в програмата са включени негови произведения, каза пред медиите  акад. Пламен Карталов- директор на..

публикувано на 31.07.24 в 16:00