Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Монтана стартира театрална програма за деца

Снимка: Театър Монтана

Драматичният и Кукленият театър в Монтана обединяват усилията си и започват "Детски театрални утра". Всяка събота от 11:00 часа ще се играе по едно детско заглавие от репертоара на един от двата театъра. Представленията ще се провеждат на традиционната лятна сцена на Драматичен театър – Монтана в "Английския двор". 


Началото ще е на 23 май, когато от 11:00 часа ще бъде представена "Чорапкова приказка" от Янчо Иванов, с режисьор Елица Петкова. Спектакълът е дело на Общински куклен театър "Патилан". На 30 май Драматичен театър – Монтана ще е представи "Надхитряне", с режисьор Ирина Димитрова. Пиесата е базирана на различни български народни приказки. Със същото заглавие театърът ще посети, на 1 юни от 10:00 часа, децата от град Брусарци. Представлението ще е на градския площад. За първи юни няма да бъдат забравени и децата в Монтана, които ще могат да видят "Училище любимо" от Панайот Цанев под режисурата на Иван Истатков.
Вижте още

Снимката на 2 юли 2020 година

25 седмокласници от видинската Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" днес получиха свидетелствата си за завършено основно образование на тържествена церемония в двора на училището. Видинската математическа гимназия е с най-добри резултати от външното оценяване за 7 клас. Започва приемът на ученици за 8 клас. 44 паралелки е държавният..

публикувано на 02.07.20 в 18:10

5- метрово знаме се вее в центъра на Белоградчик

Трибагреник с размери 5 на 3 метра, издигнато на 16- метров пилон, е новата придобивка на Белоградчик. Знамето бе издигнато на централния площад  по време на празника на града - Петровден . А идеята и реализацията ѝ е на  Национално движение "Велика България", което се занимава с  популяризиране на патриотизма и родолюбието, чрез организиране..

публикувано на 02.07.20 в 17:33

44 са паралелките за осмокласници в област Монтана

От 3 юли започва подаването на заявления за приема след завършен 7. клас. 1067 завършват 7. клас в област Монтана . Около 1000 ще участват при реализирането на 44 паралелки, съобщи Даниела Маринова , председател на Областната комисия към Регионалното управление на Министерството на образованието и науката. Подаването на документите може да..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

Читалището в Блоградчик отчита активна дейност за 2019

150 членове с редовно платен членски внос, 3 200 посетители на мероприятията за 2019 година, 183 редовни читатели  и 7  595 посещения на б иблиотеката- това отчита читалище "Развитие" в Белоградчик.  Читалището е със 127- годишна история.   Основано е през далечната 1893 година от будните граждани на Белоградчик Иван Цеков, Никола Савчев и Михаил..

публикувано на 02.07.20 в 15:02

170 години от рождението на Иван Вазов отбелязват в Берковица

Поредица от събития по повод 170- годишнината от рождението на Иван Вазов организира община Берковица, каза за Радио Видин  Деси Младенова  - специалист "Връзки с обществеността" в Общината: "От 6-ти до 12-ти юли в Градска художествена галерия "Отец Паисий" Берковица ще бъде подредена изложба на детски рисунки на тема "Ах, каква чудна природа..

публикувано на 02.07.20 в 14:55

Почистиха незаконно сметище край село Крета

Незаконно сметище при бившия стопански двор в село Крета беше премахнато от служители на Общинско предприятие "Чистота" Мездра. Повече от 20 години теренът е използван за временна площадка за строителни и растителни отпадъци, но заедно с тях недобросъвестни граждани са изхвърляли и битови отпадъци, обясни кметът на селото Виолета Панова: "Знаете, че в..

публикувано на 02.07.20 в 14:43

Връчват уведомленията за отчуждаване на имоти, заради строежа на магистралата София - Видин

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща в залата на Общинския съвет кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия магистрален път на територията на общините Видин и Грамада.  Това са селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци,..

публикувано на 02.07.20 в 14:35