Кулинарно Вдъхновение е сайт за рецепти и съвети, свързани с готвенет, споделя Натали:
"Той се породи с това, че хората прибягват все повече до бързата кухня, защото си мислят, че вкъщи е много трудно да се сготви или са просто изморени от дългия работен ден. Главно идеята дойде от това, че масово около нас хората наистина прибягват до бързата кухня. Виждаме ги постоянно, като се разхождаме в София и Враца, как майките дават на малките дечица хамбургери и всякакви вредни храни. И оттам се породи идеята да покажем, че не е трудно да се готви и е много по- вкусно да си сготвиш нещо сам, отколкото да прибегнеш било то ресторант, било то някакви бургери или дюнери. Ние се стремим към това, да използваме постоянно домашни продукти, както зеленчуци, така и месо. На това и наблягаме, общо взето. При мен, както се шегуваме с мама, още на две годинки са ми дали нож и още тогава сме разбрали, че ще има нещо в тази насока. Аз от малка си харесвам българското и традиционното. Натам накланят винаги везните и гледам, как всяко нещо да обърна по някакъв начин в българското, в народното. Те носят най- много емоция, когато ги готвиш и придават най- вкусните качества. Примерно днес публикувах, как да си направим домашна лимонада от бъз, защото в планината постоянно има някакъв бъз и просто си набираме и си я правим набързо. Нашите майки и баби, които ни предават техните детски рецепти, малко ги променяме съответно според сезона и все пак малко по-модерно го правим, отколкото е било. Понеже лятото сме прекарвали много време по селата и двамата, оттам черпим вдъхновение общо взето. Както се казва, винаги на баба нещата са много вкусни. Когато си идем там, искаме винаги тя да ни готви."
За това, дали планират тяхното хоби да се превърне в професия, Натали добави:
"За момента се радваме, че можем да помагаме на хората. Не сме го мислили в бъдеще, как ще се случват нещата, а имаме да учим още много неща, например как да съчетаваме продуктите. Експериментираме с всяко нещо, за да видим как може да се съчетаят най- добре, защото не всяко нещо можем да съчетаем в дадено ястие. В момента се опитваме с молекулярната кухня да експериментираме. Все още не сме го усъвършенствали, за да можем да дадем конкретна рецепта. Това е все едно, мехурче да правим от кисело мляко да кажем, като пяна. Това е молекулярната кухня. Точните науки се свързват с кулинарството и то много."
Сайтът стартира през февруари. Към днешна дата страницата във фейсбук се споделя от 12 хиляди души, не скрива задоволството си Натали:
"Постоянно пишат някакви хора, за да ни питат, това може ли, онова може ли да се съчетае? Откъде да си набавя, еди кой си продукт? Точно като пуснах за домашната лимонада от бъз, ме попитаха, а във Варна откъде можем да си намерим такова? Освен рецепти, се опитваме да даваме и съвети за различни продукти. Последната, която написахме, беше за меда и за пчелните продукти като цяло.... Снимките ние си ги правим. Затова сме двама, защото двама успяват много по добре да работят в екип. Аз повече експериментирам в кухнята. Пламен помага покрай мен, като помага със сайта и снимките. Любовта при нас е доста силна и заради това ни се получават нещата. За мен е най- важното!", призна Натали и апелира:
"Гответе с продукти, на които им знаете произхода и основното- гответе с любов, защото всяко нещо, приготвено с любов, е вълшебство."
Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...
Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън". За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..
Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..
Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина. Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..
В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни. Хората не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..
Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..
В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на територията на област Враца. 1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта. Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година. 15 са профилираните паралелки, 29 са..