Кулинарно Вдъхновение е сайт за рецепти и съвети, свързани с готвенет, споделя Натали:
"Той се породи с това, че хората прибягват все повече до бързата кухня, защото си мислят, че вкъщи е много трудно да се сготви или са просто изморени от дългия работен ден. Главно идеята дойде от това, че масово около нас хората наистина прибягват до бързата кухня. Виждаме ги постоянно, като се разхождаме в София и Враца, как майките дават на малките дечица хамбургери и всякакви вредни храни. И оттам се породи идеята да покажем, че не е трудно да се готви и е много по- вкусно да си сготвиш нещо сам, отколкото да прибегнеш било то ресторант, било то някакви бургери или дюнери. Ние се стремим към това, да използваме постоянно домашни продукти, както зеленчуци, така и месо. На това и наблягаме, общо взето. При мен, както се шегуваме с мама, още на две годинки са ми дали нож и още тогава сме разбрали, че ще има нещо в тази насока. Аз от малка си харесвам българското и традиционното. Натам накланят винаги везните и гледам, как всяко нещо да обърна по някакъв начин в българското, в народното. Те носят най- много емоция, когато ги готвиш и придават най- вкусните качества. Примерно днес публикувах, как да си направим домашна лимонада от бъз, защото в планината постоянно има някакъв бъз и просто си набираме и си я правим набързо. Нашите майки и баби, които ни предават техните детски рецепти, малко ги променяме съответно според сезона и все пак малко по-модерно го правим, отколкото е било. Понеже лятото сме прекарвали много време по селата и двамата, оттам черпим вдъхновение общо взето. Както се казва, винаги на баба нещата са много вкусни. Когато си идем там, искаме винаги тя да ни готви."
За това, дали планират тяхното хоби да се превърне в професия, Натали добави:
"За момента се радваме, че можем да помагаме на хората. Не сме го мислили в бъдеще, как ще се случват нещата, а имаме да учим още много неща, например как да съчетаваме продуктите. Експериментираме с всяко нещо, за да видим как може да се съчетаят най- добре, защото не всяко нещо можем да съчетаем в дадено ястие. В момента се опитваме с молекулярната кухня да експериментираме. Все още не сме го усъвършенствали, за да можем да дадем конкретна рецепта. Това е все едно, мехурче да правим от кисело мляко да кажем, като пяна. Това е молекулярната кухня. Точните науки се свързват с кулинарството и то много."
Сайтът стартира през февруари. Към днешна дата страницата във фейсбук се споделя от 12 хиляди души, не скрива задоволството си Натали:
"Постоянно пишат някакви хора, за да ни питат, това може ли, онова може ли да се съчетае? Откъде да си набавя, еди кой си продукт? Точно като пуснах за домашната лимонада от бъз, ме попитаха, а във Варна откъде можем да си намерим такова? Освен рецепти, се опитваме да даваме и съвети за различни продукти. Последната, която написахме, беше за меда и за пчелните продукти като цяло.... Снимките ние си ги правим. Затова сме двама, защото двама успяват много по добре да работят в екип. Аз повече експериментирам в кухнята. Пламен помага покрай мен, като помага със сайта и снимките. Любовта при нас е доста силна и заради това ни се получават нещата. За мен е най- важното!", призна Натали и апелира:
"Гответе с продукти, на които им знаете произхода и основното- гответе с любов, защото всяко нещо, приготвено с любов, е вълшебство."
"Цветът в мен" се нарича изложбата на монтанската художничка Таня Василева. Това е нейната първа самостоятелна експозиция в град Монтана, в която тя представя 24 свои платна на различни теми и с различни техники. Авторката разказа как се появява идеята за изложбата: "Поканиха ме от библиотеката да направя изложба... Замислих се и си казах, че..
Днешният ни гост е Владислав Георгиев от Видин , брейк танцьор, който в годините след 2000-та беше един от най-добрите в нашия град. След завършването си, решава да замине за Прага, където живее около три години. Там среща любовта в лицето на екзотична девойка с корени от Мадагаскар, но родена във Франция, където семейството ѝ е емигрирало...
Учители и ученици в ПГ "Васил Левски" Мездра ще могат да учат и да преподават в напълно оборудван и модернизиран учебен център. Така нареченият STEM център предстои да бъде открит официално от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Учебният център предлага обучение в направленията информатика, програмиране и математика, обясни..
Възстановяването на разкопаното пътно платно на булевард "Панония" във Видин е приоритет при реконструкцията на канализационен колектор на града. Физическият напредък на проекта е на около 55%, обясни за Радио ВИДИН управителят на ВиК Видин инж. Илко Илиев. До няколко месеца, в зависимост от атмосферните условия, може да се очаква движението по..
Това е проект на барабаниста на рок група "Ръш" Нийл Пърт, в който събира световноизвестни джаз и рок барабанисти, заедно с "Бъди Рич биг бенд", за да отдадат почит към колоса Бъди Рич. 1994 г. излиза първата част, а 1997 г. втора. Някои от имената, взели участие в първата барабанна феерия, на която се наслаждаваме са: Саймън Филипс, Дейв Уекъл,..
Отговорите на големите житейски въпроси, представени със средствата на комедията и талантът на младите български актьори Луиза Григорова - Макариев, Боряна Братоева и Христо Пъдев, са събрани в спектакъла "И верният отговор е..." на режисьора Мартин Каров. На 5 март публиката във Видин ще може да гледа и да се забавлява с историята, която разказва..
Четири нови български късометражни филма, разкриващи дълбочината на българските традиции и култура, ще бъдат представени във Видин . Селекцията "Български митове и легенди" е на колектива на най-голямата мрежа за късо кино - "Кинематограф". Мисията на платформата е да популяризира късометражното кино и да го среща с по-широката публика, тъй като..