Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От есента се очаква да действа в пълен обхват "синята зона" във Видин

3
Снимка: Радио ВИДИН
Общината е започнала поетапно да извършва очертаване на съответните платени паркоместа. В обхвата на "синята зона" ще влиза и улица "Широка". Решението, за това кои улици да бъдат включени, е взето през 2019 година при мандата на предишния Общински съвет. Заради липсата на очертания и табели, както и пандемията от COVID- 19 обаче, до този момент все още "синя зона" имаше само в централната част на града.

"В тази Наредба от края на юли 2019 година са посочени всички улици, тук влиза и улица "Широка". До момента не е предприемано нищо, защото трябваше да бъдат маркирани, имаше коронавирус, беше отпаднала "синята зона". Предполагам от есента ще се предприемат необходимите действия, защото Община Видин трябва да има приходи, с които да се издържа. Всички групи са гласували решението, 37 съветници сме били в миналия мандат, само 7 са били против. Очаквам след август месец, трябва да назначим хора със скоби. В момента има хора, които не желаят да плащат и си тръгват. Човека, който събира таксата, нищо не може да направи- докато дойде полиция или охрана, си тръгват. За миналата година около 25 000 лв. от SMS са събрани, това са предимно хора, идващи от други градове и знаят, че се плаща", каза Генади Велков- председател на Общинския съвет.

Повечето видинчани приемат, че трябва да има ред при паркирането в града и са съгласни с обхвата на "синята зона":

"Не ползвам тези зони, не спирам там...Много коли са, оглеждащ се, не може спокойно да минеш да пазаруваш. Ще има ред с колите... Проектът беше такъв от началото. Нямам нищо напротив, Общината трябва да изкарва доходи... Защо не, така е по целия свят, ще бъде по- уредено и няма да има безразборно спиране на автомобили..."

Цената за паркиране на "синя зона" в град Видин е 1 лв. на час и остава непроменена.

Списък на улици, площади и паркинги общинска собственост, на които е въведен режим за кратковременно платено паркиране “синя зона”:

01. ул. ,,Цар Симеон Велики” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Александър ІІ” до кръстовището с ул. ,,Райна Княгиня” .
02. ул. ,,Цар Александър ІІ” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,Княз Ал.Батенберг”.
03. ул. ,,Княз Ал. Батенберг” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,Яворов”.
04. ул. ,,Княз Ал. Батенберг” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Дунавска” до кръстовището с ул. ,,Цар Александър ІІ”.
05. ул. ,,Екзарх Йосиф І” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,Митрополит Кирил”.
06. ул. ,,Митрополит Кирил” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,Екз. Йосиф І”.
07. ул. ,,Железничарска” - пред М-Тел.
08. ул. ,,Дунавска” - участъка от кръстовището с ул. ,,Рибарска” до кръстовището с ул.”Лом”.
09. ул. ,,Райна Княгиня” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул.”Бдин”.
10. ул. ,,Бдин” - в участъка от ул.”Райна Княгиня” до ул. ,,Княз Борис І” /участък с еднопосочен режим на движение/.
11. Паркинг пред хотел ,,Бонония” - 40 паркоместа. Останалите 23 паркоместа, разположени на първите два реда пред хотела се изключват от паркоместата за платено паркиране “синя зона”, те се определят за ползване от гости и туристи, посещаващи историческите забележителности на град Видин.
12. ул. ,,Академик Ст. Младенов” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Пазарска” до ул.”Хр. Ботев”.
13. ул. ,,Хан Аспарух” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики до кръстовището с ул.”Г. С. Раковски.
14. ул. ,,Широка” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с бул.”Панония”.
15. ул. ,,Цар Симеон Велики” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Райна Княгиня” до кръстовището с ул.”Широка”.
16. ул. ,,Найчо Цанов” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул.”Търговска”.
17. ул. ,,Найчо Цанов” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,Левски”.
18. ул. ,,Общинска” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. ,,В.Левски”.
19. ул. ,,Лом” - в участъка от кръстовището с ул. ,,Дунавска” до кръстовището с ул. ,,Цар Александър ІІ”.

Паркоместа на паркинги в град Видин, прилежащи към улици:
1. ул. ,,Железничарска” - до ж.п.гара
2. ул. ,,Дунавска” - срещу Областен управител
3. ул. ,,Ал. Батемберг” - до търговски комплекс “Дружба”
4. ул. ,,Антон Страшимиров” - срещу ОП “Пазари”
5. ул. ,,Цибър” - срещу хотел “Ровно”
6. Паркинг пред  ДКЦ №1
7. Паркинг до ДКЦ № 1



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Антонина Лозанова печели приза

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

Днес се  срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова , фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата " Forbes" България , която събира на..

публикувано на 28.06.24 в 16:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил - духовникът и човекът

Митрополит Даниил , един от тримата, сред които ще е изборът на български патриарх, оглавява Видинската епархия вече повече от шест години. Преди това е викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф. Роден е в Смолян със светското име Атанас Николов. Канонически е утвърден за Видински митрополит на 4 февруари 2018 г...

публикувано на 28.06.24 в 13:30

Четиридневният фестивал „The River“ превръща Видин в град на изкуствата

Тази година Видин става сцена на нещо изключително - за първи път се обединяват в едно два от най-обичаните фестивали в региона - "Vidin Art Festival" и "The River ".  От днес, 28 юни, до 1 юли, жителите на Видин и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на едно четиридневно емоционално събитие, което ще..

обновено на 28.06.24 в 09:55

Съюзът на хлебарите: Най-търсените видове хляб може да изчезнат от пазара след 1 юли

От незапомнени времена хлябът е основна храна за българина. Народът вярвал, че хлябът може и да лекува. Месенето на хляб се съпровожда с различни обреди - било за добро или лошо, за раждане или смърт. Има ли хляб, сложен на трапезата, това означава, че има още живот в къщата. От тук и старата българска поговорка "Никой не е по-голям от хляба" е..

публикувано на 27.06.24 в 17:30

31-вата Антарктическа експедиция през погледа на д-р Снежана Русинова

Фотоизложба "От Антарктида до биотехнологията в България" е подредена в Народно читалище "Постоянство-1856" в град Лом. На нея са показани 27 фотографии от участието на гл. асистент д-р Снежана Русинова в 31-вата Национална антарктическа експедиция и част от експерименталната ѝ работа след експедицията.  "Изложбата отразява няколко..

публикувано на 27.06.24 в 16:24