Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво ни кара да се усмихваме от сутринта

Снимка: архив

"Денят се познава от сутринта", гласи стара българска поговорка.  И ако утрото ни тръгне "на зле", сме готови да отпишем целия ден. Но дали ако се събудим с усмивка, ще ни върви като по вода, или въпреки доброто ни настроение от сутринта, винаги ще се намери някой, който да ни скапе деня. Истината е, че всеки ден е различен и няма как да знаеш какво ще ти се случи до вечерта, но нищо не ни пречи да го започваме с усмивка- така поне част от деня ни ще бъде позитивен. А всички знаем, че позитивното мислене  води до позитивни емоции и душевен комфорт. Позитивните мисли, в комбинация с позитивните емоции, по закона за привличането, въвеждат в нашия живот позитивни случвания, за това е хубаво още с отварянето на очите да се усмихнем. 
Какво може да ни накара да се усмихнат сутрин и вярна ли е поговорката, че денят се познава от сутринта? 
" Хубавото време и мирисът на кафе. .. Това,че съм здрава, че деня е хубав дори и да е дъждовно, вътре в мен може да е слънчево, детето ме прегърна и целуна, много са нещата. Да, вярна е поговорката, то е както си го направиш. Дори и да се намери някой да ти скапе настроението от теб зависи дали ще му позволиш. .. Почти винаги се будя в добро настроение. Вероятно е вярно, все пак позитивната нагласа е от значение... Прекрасния ден, всяко утро. .. Нещото, което със сигурност ме усмихва сутрин, е погледът на децата ми, да е слънчево със сигурност и съобщение от любим човек... децата определено на първо място, да ги видиш усмихнати, щастливи, да дойдат да те гушнат и намачкат и времето много влияе естествено... Да има работа и града да има някаква свежест... Една хубава закуска, кафе и цигара... Някоя хубава мисъл, която ми е дошла първо в главата, тъй като преди да стана си мисля за разни неща...Усмихвам се от сутринта като видя внука си."

Дали денят се познава от сутринта, не е съвсем ясно, но той ще е по-хубав, ако го започнем с чаша кафе и усмивка! Желая Ви дните ви да са с много настроение! Радвайте се на това, което имате и бъдете много щастливи! Не мисли за утрешния ден, той сам ще се погрижи за себе си. Погрижете се за днешния... Вземете щипка късмет, добавете усмивки, смесете с радост и ще имате един невероятен ден. И ако някой ден няма какво да ви накара да се усмихнете, просто се усмихнете на огледалото! 

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Златотърсачите се събират на Национален събор край Враца

Златотърсачите на самородно злато ще се съберат на Национален събор тази събота, 3 юли, в местността Леденика във Врачанския Балкан. Проявата е най-голямата по рода си у нас. Освен хора от цялата страна, се очакват гости и от други европейски държави. В рамките на събора са предвидени различни състезание за мъже, жени и деца, обясни за Радио ВИДИН..

публикувано на 01.08.24 в 15:50

Парад на ретро автомобилите за осми път във Видин

За осми пореден път  Видин става притегателно място за ретро автомобили. Ретро парадът   "Vintage Vehicles Vidin 2024"  е част от културния календар на Община Видин и   всяка година привлича все повече гости, не само от Видин и областта, но и от други градове, дори от чужбина. Събитието наистина е колоритно, различно и открояващо..

публикувано на 01.08.24 в 13:05

"Олимпийски ден" организират във видинското село Гъмзово

В разгара на Олимпиадата във видинското село Гъмзово се готвят да проведат тази събота инициатива, свързана със спортните игри. Идеята идва след като Тихомир Петков, който е женен за родената в Гъмзово Вероника Димитрова, участва в щафетата, пренасяща олимпийския огън. Младото семейство живее в Ница, Франция. Именно в съседния град Грас Тихомир носи..

публикувано на 01.08.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 01 август 2024 слушаме духови оркестри – 4 част

През 70-те и 80-те години наминалото столетие, духовите оркестри на Ню Орлиънс преживяват своеобразен ренесанс, като към традиционните стилове се добавят елементи на фънк, хип-хоп и боп. През 90-те хип-хопът окончателно оформя звука на съвременните духови оркестри. Традицията процъфтява в известен смисъл, тъй като продължава да предава опита на..

публикувано на 01.08.24 в 09:00

Съгласувателни процедури бавят ремонта на видинския катедрален храм

Изключително бавно вървят ремонтно-реставрационните дейности по сградата на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Причината - сложността на възстановителните работи и съгласуването с Националния институт за недвижимо културно наследство на всяка процедура, обясни експертът по управление на собствеността и финансов ревизор във Видинснска света..

публикувано на 31.07.24 в 16:30

Започва новият археологически сезон в Рациария

Новият археологически сезон започва от утре в античния град Рациария край село Арчар. В продължение на три месеца екип от над 50 души ще проучва римските императорски терми, които са най-големите на територията на България. Археолози започнаха спешни спасителни разкопки в най-големия некропол на Рациария 400 000 лева са осигурени от..

публикувано на 31.07.24 в 16:14

"Опера на върховете" за девета година в Белоградчик

В края на тази седмицата стартира деветото издание на Фестивала "Опера на върховете" на  Белоградчишките скали. Тази година фестивалът се провежда под мотото "100 години от смъртта  на Джакомо Пучини и 165 години от рождението му", затова в програмата са включени негови произведения, каза пред медиите  акад. Пламен Карталов- директор на..

публикувано на 31.07.24 в 16:00