Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лято- плаж, море... или по-скоро не

| обновено на 26.06.20 в 16:59
2
Снимка: БГНЕС


Ето, че най-накрая навлязохме в сезона на топлите дни и студената бира. Лятото, лятото, ехх лятото - това е любим сезон на много от хората, защото го свързваме с почивки, отпуски, плажове и морета. 

Всяка година предварително плануваме отпуската си, запазваме почивката си на море или планина и с нетърпение броим работните дни от календара до тяхното начало. Тази година обаче нещата стоят малко по-различно. Неочаквано за целия сват настъпи пандемия, с изключително сериозни мерки и ограничения, и макар вече да й се вижда края, все още не сме се върнали към нормалния си начин на живот. Туристическият сезон се очаква да започне на 1 юли, заведенията, ресторантите и хотелите отвориха след дълга пауза, но остана въпроса колко пари имаме за така дългоочакваната и заслужена почивка. Дали плануват лята почивка видинчани или тази година ще я пишат "дъждовна" проверихме с анкета:


"Засега не планувам нищо, не сме решили, сега с увеличаването на броя заразени е притеснително, чак края на лятото евентуално, бихме отишли тук на море, не в чужбина... Бих отишла с удоволствие, но средствата няма да ни стигнат. Временно сега не съм на работа и така, иначе не пропускам... Реално планувам да, в Испания, но към края на лятото, защото родителите ми живеят там. Вече не се притеснявам. .. Да ще ходя на Слънчев бряг. Запазих си за август месец средата, реших го този месец. Не се притеснявам, няма шанс да пропусна аз обичам морето... Да, по принцип имаме желание, но още нищо не сме решили заради положението в момента. Да притеснявам се, все още се говори, че има доста болни и не се знае, какво може да стане.  Аз бих отишла на нашето Черноморие, да го подкрепим, че в последно време мисля, че никой не се сеща за нашето море."


Целия репортаж може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 09 юли 2020 слушаме Оторино Респиги

На днешния 9 юли се навършват 141   г. от рождението на италианския композитор, музиколог и диригент Оторино Респиги. Сред най-популярните му произведения е "Римска трилогия" , състояща се от три четиричастни симфонични поеми: "Римски фонтани" , "Римски пинии" и "Римски празници" . В първата авторът великолепно пресъздава чрез звукови..

публикувано на 09.07.20 в 09:00
Работни снимки от видинския сюжет за

"Аз съм българка"- среща на хора с богати души и очи, отворени за красотата

Млади, ентусиазирани, изпълнени с желание да прославят красотите на България и българското - има ги и днес. Това с пълна сила важи за Радослав Първанов, млад фотограф- обречен на любов към Родината, който е превърнал в мисия желанието си да покаже на света кои сме ние и всичко, с което трябва да се гордеем. Преди дни той снима видинския сюжет за..

публикувано на 08.07.20 в 18:30
национална диплома на МОН

Трима ученици от Северозапада кандидати за отличието на МОН "Национална диплома"

73 -ма зрелостници в страната са взели с пълни шестици на Държавните си зрелостни изпити тази година. Предстои комисия да направи подбор и министърът на образованието Красимир Вълчев да връчи почетното отличие на МОН "Национална диплома" на зрелостници, които имат отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно..

публикувано на 07.07.20 в 15:35
Градски плаж

По-добри условия за градския плаж "Баба Вида" искат видинчани

Началото на месец юли е, време за летен отдих и почивка на планина, море или край водни басейни. Във Видин една от алтернативните възможности за почивка е плажуването край реката или край басейна.  Активният летен сезон започна, а  градският плаж "Баба Вида" все още няма изгледи да започне да функционира нормално. Душове няма, чешмичката не работи,..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Започна връчването на уведомителни писма на собствениците на имоти по главен път Е-79

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия инфраструктурен проект на територията на Община Видин и Община Грамада - селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци. "До края на месец юли..

публикувано на 06.07.20 в 17:21

Фестивалът The Bridge ще е онлайн

От 13-ти до 17 юли ще се проведе 11-то издание на младежкия фестивал на изкуствата Тhe Bridge , едно от най-очакваните събития във Видин през лятото. За седмица по време на фестивала, работилниците по изкуствата събират десетки младежи, а част от програмата са концерти и изложби, на участници в събитието. Заради пандемията..

публикувано на 06.07.20 в 15:10

Гарбриела Кирилова: Тайната на успеха е екипната работа

През тази седмица рожден ден отбеляза треньорът и създател на един от най-успешните спортни клубове във Видин - Клуб по самбо и джудо "Бъдин" - Габриела Кирилова . Това е идеален повод да ви срещнем с тази сърцата видинска шампионка, посветила живота си на самбото и джудото. Самата тя е многократен републикански шампион по джудо и..

публикувано на 05.07.20 в 17:50