Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 30 юни 2020 година

Снимка: Светла Бондова

С ритуал откриха жътвената кампания в Ново село. Съюзът на видинските зърнопроизводители избра за домакини на откриването на жътвената кампания новоселските фермери. Повече от 100 души– земеделски стопани от Видинския регион и Северозапада, представители на организации, свързани със зърнопроизводството, общинари и новоселяни, присъстваха на големия празник.


Шестима са излекувани от коронавирус във Видинско, от които пет жени и един мъж. Няма нови случаи.


Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха от Белоградчик началото на тазгодишното издание на инициативата "Подкрепи една мечта". Дарителската кампания е в помощ на бъдещи студенти и отлични ученици. 


В Монтана купуват техника за дистанционно обучение на деца от социални домове. Монтана ще кандидатства за осигуряването на техника за дистанционно обучение на деца и младежи, настанени в социални заведения на територията на общината


Изграждат мемориален парк около паметника на Втори конен полк в Лом.  Кметът на Лом д-р Георги Гаврилов подписа договор за изграждането на мемориален парк на територията на бившата казарма в града.Облагородяват парковата зона в централната градска част на Мизия. Ремонтните дейностите ще включват изграждане на площадка за стрийт фитнес, тенис маса, шах маси на открито, беседка, градински пейки, стойка за велосипеди, кошчета, тоалетна, подмяна на осветлението, затревяване на зелени площи, както и оформяне на зона с игрище за волейбол. 


Търсят се директори за девет училища в област Видин.  Конкурс за директори на девет училища в област Видин обявиха от Регионалното управление на образованието. Свободно е мястото за директор на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев".


Цената на сделките с ниви в област Враца се повишава. По данни на териториалното статистическо бюро през миналата година средната цена на сделките с ниви достига 1 029 лева за декар, като в страната е 1 053 лева, което е с 5.2% повече в сравнение с 2018 година.


Тежкотоварни камиони притесняват жители на село Дондуково. Слушател на Радио ВИДИН сигнализира за увеличен трафик на тежкотоварни автомобили, преминаващи през село Дондуково, община Брусарци.


Екстремна надпревара стартира днес от видинското Ново село - състезание между парапланериста Веселин Овчаров и кайтсърфиста Никола АбаджиевАтлетите стартираха тази сутрин край видинското Ново село своето предизвикателство да преминат България от запад на изток.


"Извънредно положение" на сцената на Баба Вида. Най-новият продукт на Видинския драматичен театър  - комедийното шоу "Извънредно положение", ще има своята премиера на сцената на летен театър "Баба Вида". Спектакълът ще бъде представен тази вечер от 19:00 часа.


Във Видин избират мис "Дунавска русалка" за Джулай морнинг.  Конкурс за мис "Дунавска русалка" ще се проведе на горната терaса при крепостта "Баба Вида" във Видин, по изгрев слънце на 1 юли..


Вижте още

Снимката на 9 юли 2020 година

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира  огнище  на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Затягат се мерките срещу разпространение на коронавируса у нас. Драстичен скок на новозаразените с коронавирус за денонощие у нас. 240..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

В Белоградчик се проведе обучение за предстоящото преброяване

В Белоградчик се проведе обучение на регистраторите, които ще извършат предварителния обход на територията на региона във връзка с предстоящото преброяване на населението, което ще стартира през месец януари 2021 г. Наетите регистратори подписаха договорите с Териториалното статистическо бюро. Обучителите разясниха работата със специалната програма,..

публикувано на 09.07.20 в 16:25

Установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците във Видинско

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Болестта беше потвърдена в две съседни стопанства за лични нужди, в които се отглеждат смесено кокошки, пилета, пуйки и гъски след възникнало..

публикувано на 09.07.20 в 15:58

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от региона

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от областите Видин и Зайчар. Събрани са 100-те най- добри елемента, каза Красимир Кирилов- представител на Асоциацията за насърчаване на туризма - Видин: "Направена е по един модерен начин. Използвани са елементи, които и самият аз досега не бях виждал. Стана доста..

публикувано на 09.07.20 в 15:13

Трима новозаразени с COVID 19 в област Враца

Трима са новите инфектирани с коронавирус в област Враца през изминалото денонощие. Интересен е фактът, че и тримата са мъже, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Установените случаи са при 29-годишен жител на Мездра, както и врачани, съответно на 23 и на 18 години.  За последните 24 часа здравните власти не са тествали нови жители на..

публикувано на 09.07.20 в 14:43

Талант от Монтана с четири награди от Международен конкурс

12-годишната Магдалена Александрова от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Монтана спечели 4 награди от Международния конкурс "Junior's Hope online" - Молдова. Това каза Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс " Ние Врабчетата": "Изключително сме щастливи от наградите, които спечелиха..

публикувано на 09.07.20 в 14:19

Спомени за събора на "Кадъ боаз"

Второто по мащабност събитие след празника на Белоградчик е Международният събор на пограничните райони в местността "Кадъ боаз". За съжаление тази година той няма да се проведе, поради мерките за безопасност във връзка с разпространението на COVID - 19. Това е първото прекъсване след 2001 година, когато по инициатива на община Белоградчик и сръбските..

публикувано на 09.07.20 в 14:00