Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наско и Галин откриват АРТ вечерите на Младежкия дом във Враца


Близнаците Галин и Наско Снежанови ще дадат начало на АРТ вечерите на Младежкия дом във Враца. Галин е познат като един от гласовете на телевизионен формат за млади изпълнители. Акцент на събитието този петък обаче ще бъдат изпълненията на неговия брат - Наско, който ще направи своя концертен дебют като китарист.

"Той от доста дълго време, още като малък, е искал да свири на китара. Знаете, животът по някой път отнема обстоятелства, дава обстоятелства, от които човек може да се възползва. Ето че може би времето му е дошло на малко по-напреднала възраст, за разлика от обичайната, на която по принцип човек де учи първите стъпки на китара. За радост му се удава. Има огромно желание, развива се и е направил 10-15 песни, които могат да бъдат споделени пред широката публика", разказа Галин.  

Как човек може да се научи да свири на китара, независимо от възрастта си, обясни и 27-годишният Наско:

"На 25 години започнах да свиря на китара. Нищо не знаех, беше "пълна Индия" за мен, ако мога така да се изразя, и си казах: Какво пък толкова, на 25 години. Това винаги ще ме влече. Дали ще започна на 25 или на 30, по-добре сега, отколкото след 5 години. Защото аз си знам, че рано или късно ще го направя това. Така след работа, когато имаш време, знаем, че музиката изисква много жертви и свободно време, за да се занимаваш с нея. Така че винаги, всяко свободно време, когато съм виждал, че мога да се занимавам с това нещо, винаги хващах китарата и започвах. Никога не можеш да се научиш като цяло, то е едно голямо учение на тази китара, но за 2 години съм дръпнал доста, така мисля."

Испански мелодии и български шлагери е включил в програмата на своя дебютен концерт като китарист Наско Снежинов.
 

"Нашият репертоар не е много голям - 12-13 песни, но са хубави емоции, които хората мисля, че ще запомнят. Ще бъде и Тонина Митинска с нейната група "Тиган", ще изпълнят по време на нашата почивка 3-4 парчета, много хубави песни, всички ги знаем. Например на "Авеню" - "Бягство". В репертоара ни са включени мои любими испански песни. Ако дойдат хората този петък, 3 юли, от 20:00 часа, ще чуят кои са тези испански мои любими песни. Повечето младежи мисля, че ги знаят. Имаме малко от комерсиалната българска музика, от естрадата, от по-старите песни има едни хубави, които мисля, че са достойни за изпълнение пред такава публика. Като цяло ние искаме да се съберем младежи и по-възрасти, хора, които се интересуват от изкуство, които искат да си изкарат по-различна вечер. Ние гледаме да се събираме, да се знаем, да общуваме, а не само по кафетата да се виждаме и да си кимваме, както го виждам, че е по-принцип."

Чуйте повече в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Той идва - "Фантом"-а на Стив Кавана

Романът „Фантом“ на писателя Стив Кавана е от онези, които трябва да започваш с възможно най-малко предварителна информация. Това гарантира не просто интересна история, а истинско шеметно приключение като спускане с екстремно влакче. Той е от романите, в които никога нищо не е сигурно, най-малко пък краят. Тъкмо си мислите, че вече..

публикувано на 19.07.24 в 17:05

Колекцията от малки колички на Гинчо Илиев

В "Професия хоби" днес ви срещаме с Гинчо Илиев , който по професия е шофьор. Хобито му може да се каже, че до голяма степен има нещо общо и с неговата професия, тъй като той е запален колекционер на колички още от ранна детска възраст.  Колекцията му е впечатляваща, в нея може да се видят уникални "находки", както самият той ги..

публикувано на 19.07.24 в 16:30

Симона и любовта ѝ към животните

Симона Момчилова обича животните . Показателно за това са домашните ѝ любимци - котка с четири котенца, и три кучета - пекинез, чау-чау и чаровната Бела.  "На четири години е пекинезът Дейзи . Четири години ни дарява с безусловна любов. Тя е с епилепсия. Купих я и със счупено ребро, и други заболявания. Грижим се за нея, а тя ни дарява с..

публикувано на 19.07.24 в 15:15

Международен етнофестивал за хора със специални потребности се проведе в Майор Узуново

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" . В края на юни във видинското село Майор Узуново се състоя IX-ият Международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" . През настоящия месец пък деца и възрастни, които посещават двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондацията,..

публикувано на 19.07.24 в 14:30
Съборът на Кадъ боаз се открива утре

Започва международният събор на прохода Кадъ Боаз

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. "Поканили сме посланика на България в Сърбия, сръбския посланик в България. Не са потвърдили засега,..

публикувано на 19.07.24 в 11:56

От мечта до реалност: Петя и Мими с успешна пекарна във Вършец

Днес ви срещаме с две сестри, близначки, които са родом от Вършец - Петя Иванова и Мирослава Янчева . Преди 15 години Петя заминава със съпруга си за Великобритания, където се занимават с най-различни неща. Едно от тях е и сладкарството. Петя не е сладкар по професия, но повече от 24 години прави сладкиши и печива. След като дълго време обмисляли..

публикувано на 18.07.24 в 17:00

Във Видин организират 30-о изкачване на връх Миджур

Видинското туристическо дружество "Бонония" организира масово изкачване на връх Миджур в първата събота на август. Видинският еколог и фотограф Богомил Петров традиционно всяка година участва в изкачването, на върха организира конкурси и поставя фотоизложба. Спомня си, че за първи път организирано изкачване на върха прави група от Белоградчик:..

публикувано на 18.07.24 в 16:45