Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът The Bridge ще е онлайн

2
Снимка: The Bridge

От 13-ти до 17 юли ще се проведе 11-то издание на младежкия фестивал на изкуствата Тhe Bridge, едно от най-очакваните събития във Видин през лятото. За седмица по време на фестивала, работилниците по изкуствата събират десетки младежи, а част от програмата са концерти и изложби, на участници в събитието. Заради пандемията работилниците тази година ще са онлайн, каза основателят на фестивала Михаил Стефанов:


"За съжаление тази година с оглед на обстоятелствата няма да съберем децата във Видин. Много ни е мъчно и на нас, и на Община Видин. Въпреки това  от 13-ти до 17-ти юли ще имаме онлайн работилници. През повечето от дните те ще са сутрин и следобед по едни час… Само в сряда, на 15 –ти ще имаме една обедна. Това е работилницата по театър, която е в две части, така че общо взето работилниците ще протекат онлайн през система за онлайн разговори. Те ще са отворени за всички участници, които искат. Поне хубавото на онлайн е, че няма ограничение в броя на участниците. Ние ще предоставим информацията за онлайн влизането на фейсбук страницата на The Bridge."


Идеята за The Bridge е от среща на 20 млади професионалисти в различни изкуства преди вече 11 години. Първоначалното намерение е да се организират двудневни работилници за не повече от 30 младежи от голям български град, различен от София, които нямат същия достъп до музика и изкуство, както връстниците им от столицата. Следва покана от тогавашния кмет на Видин Румен Видов, а условието е събитието да е в продължение на седмица и с участието на поне сто млади хора от града, посочват на сайта на фестивала. От тогава The Bridge събира млади таланти във Видин, а участниците са все повече.


Как ще се организират събитията по време 11-то издание, разказва Ася Стаменова, креативен директор на фестивала:


"Подготвили сме програма с десетина работилници, които ще бъдат в сферата на изкуството, музиката, танците и т.н, като имаме няколко преподаватели, които ще представят малки работилници. По време на фестивала ще ги излъчваме на живо. Има  публикувана програма, която може да се види на сайта ни."


От първото издание на The Bridge Общинският съвет по наркотични вещества във Видин помага за организацията на фестивала. 


"Вече кандидат-участниците са информирани по какъв начин ще протече фестивалът. Няма да има записване. Ще бъдат обявени тези работилници, които ще се организират през седмицата. Има определени часове. Ние сме информирали децата на Видин. Разбира се, не само тях. Вие знаете, във фестивала участват деца от цяла България. За съжаление до тук ще бъде нашият ангажимент и силно се надявам догодина отново над 400 деца, както и миналата година да могат да направят своя палатков лагер до крепостта "Баба Вида", защото всички много харесват Видин. Казват, че Видин е техният втори роден град"- каза Красимира Елисеева, председател на Общински съвет по наркотични вещества- Видин 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48