Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Управител на басейн: Не коронавирусът, а времето определя посещаемостта

Снимка: Радио Видин


Плувните басейни са едно от местата, привличащи най-много хора в горещите летни дни. Сезонът за тях започна в условията на епидемия от COVID-19 и преминава при спазване на определени противоепидемични правила. Не епидемията обаче, а метеорологичните условия са основният фактор, определящ посещаемостта, каза управителят на един от басейните във Видин Александър Соколов:

"Никаква промяна няма. Единствената промяна е във времето, защото лятото не е точно лято. Когато е топло, хората не ги  притеснява нищо, почиват и тук, и на Дунава, без никакво напрежение и никакви скрупули спрямо коронавируса."

Въпреки че притеснение сред хората няма, на територията на целия обект са осигурени дезинфектанти, редовно се извършва дезинфекция на прилежащото към басейна пространство. От своя страна институциите следят за спазването на противоепидемичните мерки.

Посетители обясниха, че се доверяват на противоепидемичните мерки и не се притесняват от коронавируса. Предпочитат басейните пред дунавските плажове, заради обезопасеността им и по-добрата хигиена.

"Когато нямам много време, понеже имам танцова школа, предпочитам да дойда тук за няколко часа, вместо да ходя до Кошава или до някое друго село. А и тук е доста приятно, цените са много добри и като цяло обстановката е много добра. Има спасител, което е по-сигурно за малките деца, защото тук идват много малки деца...Избягваме по-големите струпвания, ходим, когато има по-малко хора..."

Още горещини прогнозират синоптиците, а басейните се готвят да посрещат все повече търсещи прохлада и забавление в летните дни хора.

Вижте още

Красивото хоби на Валя Еремиева

В рубриката "Професия/Хоби" ви представяме Валя Eремиева и нейното красиво хоби - плетене на една кука и изработване на макраме. Първата й любов е макрамето. Тя се занимава с него от около година и това е нещото, което я успокоява и забавлява. Валя получава и огромна подкрепа за всичко, което прави, от своята дъщеря. "Нищо не знаех, започнах..

публикувано на 14.08.20 в 12:36

Обучения за уязвими групи проведоха в Ново село

Облекчаването на мерките, въведени по време на карантината, дадоха възможност на Община Ново село да продължи дейностите с уязвимите групи, финансирани от две оперативни програми, в които се изискват срещи в затворени пространства. Вече втора година продължава работата по социално-икономическата интеграция на уязвими групи от ромската и други..

публикувано на 14.08.20 в 12:32

Защитата на очите от ултравиолетовите лъчи е важна през цялата година

Изключително важно е очите да бъдат 100% защитени от ултравиолетовите лъчи през цялата година. Излагането на UV лъчи, без защита, увеличава риска от увреждане на очите , обясни в предаването "Направление здраве" оптикът  Антоанета Илиева: " UV лъчите причиняват не само краткосрочен дискомфорт - отблясъци, възпаление, но могат да причинят и..

публикувано на 13.08.20 в 17:19

Фонтанът край крепостта "Баба Вида" отново ще разхлажда видинчани

Фонтанът в Крайдунавския парк на Видин, в близост до крепостта "Баба Вида", отново работи. Последно съоръжението е работило за кратко преди 7 години - през 2013 година. След като Общината е отремонтирала изгорялата водна помпа на водната атракция, тя отново носи прохлада и краси тази част на парка. Така във Видин това лято функционират няколко..

публикувано на 13.08.20 в 15:35

Добри жени от Враца подаряват ученически раници на семейства в нужда

Четири млади дами от Враца събират чрез дарения ученически раници за социално слаби деца. Инициативата е под наслов "Подари ученическа раница за първия учебен ден на дете в нужда!". Те се занимават с дарителски акции от 2014 година, а от началото на тази имат и група във фейсбук: "Бъди добър! Прави добро!", която набира популярност.  Групата е..

публикувано на 13.08.20 в 15:05

Тракийски светилищен комплекс разкриха край Ослен Криводол

Древен тракийски светилищен комплекс,  подобен на Бегликташ,  с множектво скални изображения и надписи, е открит в местност край село Ослен Криводол. Археологическата находка се намира на 2 км южно от селото и е възможност населеното място да бъде посещавано от туристи, каза за Радио ВИДИН Роман Иванов кмет на селото: "Имаме вече..

публикувано на 13.08.20 в 14:55

В "Музикална зона" на 13 август 2020 слушаме участници в Международния джаз фестивал – Банско 2020

За 23-та поредна година в Банско се провежда Международния джаз фестивал, събиращ музиканти от България и Европа. По време на фестивалната седмица /08 – 14 август/ от различни сцени звучи музика както през деня, така и през нощта. Местата за слушателите са намалени, като за пръв път входът на концертите е платен - целта е подпомагане на местния..

публикувано на 13.08.20 в 08:00