Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започнахте ли летните ремонти?

Снимка: Община ВидинЛятото освен време за плаж и отдих, е и времето на ремонтите в дома- заради по-топлото време, заради годишния отпуск, който обикновено се плаунва през месеците от летния сезон. Разбира се, всеки един ремонт е свързан с финансови средства, понякога значителни. За кой ремонт в нашия дом е нужен най-голям финансов ресурс- събеседник е Румен Кръстев, майстор-строител със сериозен опит от град Видин:


"Най-скъпо за ремонт е банята, след това идва кухнята. А ако се смята в кухнята и обзавеждането, значи на първо място излиза да е тя. След това идват другите стаи. Банята е скъпа, защото там има специфични неща за правене. ВиК-то, мръсната вода трябва да е под наклон. През лятото е най-добре да се правят ремонти, защото тогава хората отиват на почивка и жилищата остават свободни. Да няма много минаване на деца, хора, това пречи на работата."


Не малко видинчани са стартирали ремонт, други смятат, че летният отпуск е за почивки, показа анкета на Радио ВИДИН:


"Вече си направих... Хората ходят на почивки ние сме тръгнали ремонт да правим, трябва да се оправи кухнята. Гипс картон, изолация, всичко съм взел и теракот също. Зимно време е студено, всичко се напуква, затова лятото се прави. Финансите са малко, догодина пак ще ремонтирам нещо...В момента правя ограда. 10 години съм в Германия и само лятото мога да ремонтирам. Сега чакам майсторите. Другото лято без ремонти, ще ходя на почивка."


На всички ни е ясно, че ремонт не се прави лесно. Освен свободно време, необходими са и средства, а не на последно място, трябват и майстори. А истината е, че майстори се намират все по-трудно. 

Вижте още

Красивото хоби на Валя Еремиева

В рубриката "Професия/Хоби" ви представяме Валя Eремиева и нейното красиво хоби - плетене на една кука и изработване на макраме. Първата й любов е макрамето. Тя се занимава с него от около година и това е нещото, което я успокоява и забавлява. Валя получава и огромна подкрепа за всичко, което прави, от своята дъщеря. "Нищо не знаех, започнах..

публикувано на 14.08.20 в 12:36

Обучения за уязвими групи проведоха в Ново село

Облекчаването на мерките, въведени по време на карантината, дадоха възможност на Община Ново село да продължи дейностите с уязвимите групи, финансирани от две оперативни програми, в които се изискват срещи в затворени пространства. Вече втора година продължава работата по социално-икономическата интеграция на уязвими групи от ромската и други..

публикувано на 14.08.20 в 12:32

Защитата на очите от ултравиолетовите лъчи е важна през цялата година

Изключително важно е очите да бъдат 100% защитени от ултравиолетовите лъчи през цялата година. Излагането на UV лъчи, без защита, увеличава риска от увреждане на очите , обясни в предаването "Направление здраве" оптикът  Антоанета Илиева: " UV лъчите причиняват не само краткосрочен дискомфорт - отблясъци, възпаление, но могат да причинят и..

публикувано на 13.08.20 в 17:19

Фонтанът край крепостта "Баба Вида" отново ще разхлажда видинчани

Фонтанът в Крайдунавския парк на Видин, в близост до крепостта "Баба Вида", отново работи. Последно съоръжението е работило за кратко преди 7 години - през 2013 година. След като Общината е отремонтирала изгорялата водна помпа на водната атракция, тя отново носи прохлада и краси тази част на парка. Така във Видин това лято функционират няколко..

публикувано на 13.08.20 в 15:35

Добри жени от Враца подаряват ученически раници на семейства в нужда

Четири млади дами от Враца събират чрез дарения ученически раници за социално слаби деца. Инициативата е под наслов "Подари ученическа раница за първия учебен ден на дете в нужда!". Те се занимават с дарителски акции от 2014 година, а от началото на тази имат и група във фейсбук: "Бъди добър! Прави добро!", която набира популярност.  Групата е..

публикувано на 13.08.20 в 15:05

Тракийски светилищен комплекс разкриха край Ослен Криводол

Древен тракийски светилищен комплекс,  подобен на Бегликташ,  с множектво скални изображения и надписи, е открит в местност край село Ослен Криводол. Археологическата находка се намира на 2 км южно от селото и е възможност населеното място да бъде посещавано от туристи, каза за Радио ВИДИН Роман Иванов кмет на селото: "Имаме вече..

публикувано на 13.08.20 в 14:55

В "Музикална зона" на 13 август 2020 слушаме участници в Международния джаз фестивал – Банско 2020

За 23-та поредна година в Банско се провежда Международния джаз фестивал, събиращ музиканти от България и Европа. По време на фестивалната седмица /08 – 14 август/ от различни сцени звучи музика както през деня, така и през нощта. Местата за слушателите са намалени, като за пръв път входът на концертите е платен - целта е подпомагане на местния..

публикувано на 13.08.20 в 08:00