Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Национална диплома" получи зрелостничка от Враца

Зорница Христова от Враца получи "Национална диплома"
Снимка: областна администрация-Враца

Зорница Христова, зрелостничка от Випуск 2020 на ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца, получи днес Почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома" за отличен успех и изявени способности в областта на науката, техниката и културата. Отличието й бе връчено от областния  управител Малина Николова. 

Високото признание е резултат от постигнатите успехи от ученичката през годините на нейното обучение. На ДЗИ тя получи най-високи оценки по БЕЛ и математика - 6,00. По време на цялото си обучение, още от VIII клас, показва задълбочени интереси към науката. Областният управител приветства безспорните постижения на Зорница Христова, с пожелание да вдъхновява и младите хора на Враца да достигнат високите й успехи.

„За мен е чест да връча отличието „Национална диплома“ на Министерство на образованието и науката, като признание за твоите огромни усилия, постоянство и труд. Сигурна съм, че ще успяваш във всичко, защото имаш най-силното оръжие – знанието. Ти си една от 44-те зрелостници, които сте наша гордост и постигнахте успехите си, независимо от предизвикателствата на тази различна учебна година. Съдбата обича смелите, а смелост е да успееш, да си пръв в област Враца, да носиш честта и гордостта на своето училище - Природо-математическа гимназия  "Акад. Иван Ценов". Надявам се да имаш успех във всяко едно свое начинание!“, пожела областният управител и връчи на отличената врачанска възпитаничка бронзова скулптура на Христо Ботев.

Церемонията по награждаването се състоя едновременно в цялата страна, като чрез видеоконферентна връзка министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави отличените 44 носители на престижната награда, учителите, директорите и началниците на Регионалните управления на образованието.


За високите постижения зрелостничката беше поздравена и от началника на Регионалното управление на образованието Галина Евденова.


Вижте още

Храмов празник на църквата в Белоградчик

На 6 май, когато православната църква почита паметта на Свети Георги Победоносец – мъченик за християнската вяра, храмът в Белоградчик, носещ името му, слави своя храмов празник. Всеки мирянин, влязъл да се поклони в църквата, бе посрещнат с "Христос воскресе" и "Честит празник".  Тържествената света литургия отслужи свещеноиконом Рафаил –..

публикувано на 06.05.21 в 16:16

В Монтанското село Войници празнуваха Гергьовден

За пръв път миряните от най- малкото село на Община Монтана Войници празнуваха храмов празник на Гергьовден. Новата черква бе осветена през есента миналата година от Видинския митрополит Даниил и е една от петте, построени през последните 10 години в общината. Празничната служба и освещаването на курбана за Свети Георги Победоносец води отец Ангел..

публикувано на 06.05.21 в 15:00

Мездра чества празника на града - Гергьовден

За 30-а поредна година в съвременната ни история на 6 май Мездра отбеляза празника на града - Гергьовден. Честването започна с литургия в енорийския храм "Св. Георги Победоносец", отслужена от отец Данаил Цинцарски.  На градския площад "България" се състоя ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на община Мездра и флага на..

публикувано на 06.05.21 в 14:42

Атракции обогатяват туристическото портфолио на Вършец

Отворен за посетители е "Въженият парк" в курортния град.  Атракционът е достъпен за посещения от 10.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 19.00 часа пет дни седмично - от сряда до неделя. Въженият парк може да се ползва от деца над 12 години, минимална височина на участниците да е 120 см. Децата под 14 г. ползват атракциона само и единствено при задължителен..

публикувано на 06.05.21 в 14:10

Подписани са два фермерски договора по мярка от Стратегията на МИГ- Лом

Кметът на Лом Гаврилов, в качеството си на председател на МИГ ЛОМ, подписа два фермерски договора по мярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията за водено от общностите местно развитие на местната инициативна група. "Единият договор е с нашия земляк Николай Здравков, който купува роторна косачка,  приспособление за..

публикувано на 06.05.21 в 10:33

118 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

1 635 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 11% от направените проби.  164 са починалите с COVID-19 за последното денонощие, като в същото време излекуваните са 2 669.  6 158 са пациентите с коронавирус в болница, 599 от тях в..

публикувано на 06.05.21 в 08:45

В Мездра честват празника на града

Започнаха 47-ите Празници на културата "Мездра- май". Програмата е през целия месец и е гласувана от Общинския съвет. На 6 май- Гергьовден, който е и Ден на Мездра от 9.00 часа в храм "Св.Георги Победоносец" ще бъде отслужена Празнична Света литургия. "Ще имаме ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на община Мездра и флага на..

публикувано на 06.05.21 в 08:40